Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум Охрид на факултет и морам да признаам дека Охрид стварно живее само за летото..Цела година жив човек нема низ чаршија, по улицита, само во кафичите е полно до душа ама сепак треба малку луѓето повеќе да излегуваат наесен, назима да не прајме муабет, Охриѓани се летни луѓе а зимава им студи:toe:..Ама сепак е град со многу Христијански знаменитости и еден од столбовите на историјата на Македонија..

Mesija напиша:
Јас сум Охрид на факултет и морам да признаам дека Охрид стварно живее само за летото..Цела година жив човек нема низ чаршија, по улицита, само во кафичите е полно до душа ама сепак треба малку луѓето повеќе да излегуваат наесен, назима да не прајме муабет, Охриѓани се летни луѓе а зимава им студи:toe:..Ама сепак е град со многу Христијански знаменитости и еден од столбовите на историјата на Македонија..
dojdi struga da vidis so e na zima a da ne pram muabet za naesen

B O K I напиша:
dojdi struga da vidis so e na zima a da ne pram muabet za naesen

Не знам како е Струга, знам како е Охрид - Пусто...А Битола зиме лете е фул луѓе, браавос з битолчани

Луѓе, ја сакам да дојдам на 2-3-4 дена да одморам глава со поубавата половина у Ох. Да ми кажете како одат цени, да се понудат охриѓанкиве да ми најдат смештај, а ја само на готово да дојдам, да платам и да си го прчам неколку дена. :)
Инаку, нема гајле, мие од Тето`о имаме паре, плаќамо, барем за тоа нема проблем, не смо ка скопјани, ако и нас не` нејќете. :)

Значи, такви инфорамции ме треба, ако мојТ. ;) Нормално, повеќе од 3 дена сафра ме фаќа, па и у Доминиканска Република да идам, значи за кратко би дошол натаму. Не сум заинтересиран за плажи многу-многу, тоа ми е споредно. ;)
Вел?

Mesija напиша:
Не знам како е Струга, знам како е Охрид - Пусто...А Битола зиме лете е фул луѓе, браавос з битолчани

Џабе е фул Битола коа нема каде да се оди...Широк Сокак и то е

Mesija напиша:
Охрид стварно живее само за летото..Цела година жив човек нема низ чаршија, по улицита, само во кафичите е полно до душа ама сепак треба малку луѓето повеќе да излегуваат наесен, назима да не прајме муабет, Охриѓани се летни луѓе а зимава им студи:toe:..Ама сепак е град со многу Христијански знаменитости и еден од столбовите на историјата на Македонија..
Tocno e ova so go kaza ama ako ne znaese i na zima ima luge, ako ne po carsija, po kaficine imat vo sekoe vreme

Дај да ја освежиме темава со некоја слика. Бидејќи ми се изгубија, сега пак истите ќе ги ставам (среќа ги чувам).

Новиот споменик на Свети Климент Охридски
IMG_1994.jpg

IMG_1995.jpg

Новогодишните слики
2007005.jpg

2007007.jpg

NovaGodina064.jpg

NovaGodina072.jpg

NovaGodina073.jpg

NovaGodina074.jpg

StaraNovaGodina072.jpg

StaraNovaGodina071.jpg

Koлку е најубава сликава.
Vodici021.jpg

Мхмхмх убајни
StaraNovaGodina047.jpg

Ухххххх облаците со зрацитееееее романтики живи!!!
Vodici007.jpg

StaraNovaGodina069.jpg

Еве ви ја гужвата за Водици:)
Vodici071.jpg

Vodici067.jpg

Vodici065.jpg

Еве уште некоја слика со најубавиот град во Македонија-Охрид

ubaj slikite za vodici ama da ne go mestite krstot poveke sramota e od bitola idam 5 godini skokam po krstot a nekoj skokat od kajcina

Најголема грешка тука имаше црквата. Кутро дете сите него му се нафрлија. А владиката шо ја скрати песната? На микрофон му рекоја - Ајде бе фрлај го.. Срамота бе.

MaRiNa`Oh напиша:
Најголема грешка тука имаше црквата. Кутро дете сите него му се нафрлија. А владиката шо ја скрати песната? На микрофон му рекоја - Ајде бе фрлај го.. Срамота бе.

Не е кутро Маринче. Наивно можда, али глупаво не.

Ова е нешто шо се повторвит долго време, и време е да се стајт крај...

Брадата на Тимотеј в раце требит да му ја дает, па ваљда ќе се средит ситуацијава.

Да, се сложвам и дека детето напрај грешка, ама според то шо кажвеше на вести ко имаше интервју, се правдаше велејќи дека му рекле таму луѓето дека мојт да се скокат и од таму, па овај толку му сечело, си скокнал.:) Оваја година најмногу дојде до израз непочитта од страна на Црквата..фак ит

Istoto se sluci i pred tri godini togas varosani dijdija so kajce od kaj kaneo eden ripna i tolku a nie dva sati sedevme sleceni

a ohrigjani ohrigjani osven ezeroto nisto drugo nemate.
da ne vi bese ezeroto pustelija ce bese golema.
a osven toa ima eden vic za ohrid mnogu interesen eve go:
koga gospod i sveti petar go praele svetov odnosno ohrid gospod tamu stael: ezero , aerodrom kina , sali , stqadioni, i mnogu drugi raboti a sveti petar mu rekol na gospod:-abe zas stavas se najuboo u ohrid za drugive gradovi nema da ostane nisto a gospod mu rekol: - se najubavo stavam ovde ama najglupi lugje ce stavam tuka.
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom