Емкаа
the worst thing about prison was the dementors.
- Член од
- 14 мај 2008
- Мислења
- 5.097
- Поени од реакции
- 13.112
Па разгледај ја темава барем неколку страни поназад, не мора цела да ја листаш. Ќе видиш бајаги критики и од Охриѓани. Има многу за критика во поглед на инфраструктурата и запуштеноста на градот, нешто со што Охриѓани се среќаваат секојдненво.Освен празници, јули и август се е ван сезона
Ке повторам никој не спомна цени за кафичи и ресторани, проблемот е што охриѓани не се самокритични и се бранат наместо да се корегираат, јас не сум видел до сега некој да брани и оправдува цени у дебар маало или до Ацета на плоштад кога некој од провинција ке се жали
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ама сезонските посетители на темава доаѓаат да плачат зошо ручекот во Тино или Далга биле скапи, или зошо кафето во Аквариус било 80. Не се скапи локалите, ние сме сиромашни. Пред да влезам во ресторан гледам дали ми одговара на буџетот, ако не ми одговара не се правам со сила госпоџа. Има Охрид локали и смештаи за сечиј џеб, секој ќе си ги испружи нозете колку што му е долго чергичето.
Шо треба Охриѓани да земат како критика од повремени гости на темава? Да се јавиме Далга да ги снижат цените? Не сфаќам. Колку треба да ги издаваат апартманите вон сезона? Кој е прагот за кој апартманот нема да ви биде скап, ме интересира чисто онака.