Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Освен празници, јули и август се е ван сезона
Ке повторам никој не спомна цени за кафичи и ресторани, проблемот е што охриѓани не се самокритични и се бранат наместо да се корегираат, јас не сум видел до сега некој да брани и оправдува цени у дебар маало или до Ацета на плоштад кога некој од провинција ке се жали

Sent from my iPhone using Tapatalk
Па разгледај ја темава барем неколку страни поназад, не мора цела да ја листаш. Ќе видиш бајаги критики и од Охриѓани. Има многу за критика во поглед на инфраструктурата и запуштеноста на градот, нешто со што Охриѓани се среќаваат секојдненво.

Ама сезонските посетители на темава доаѓаат да плачат зошо ручекот во Тино или Далга биле скапи, или зошо кафето во Аквариус било 80. Не се скапи локалите, ние сме сиромашни. Пред да влезам во ресторан гледам дали ми одговара на буџетот, ако не ми одговара не се правам со сила госпоџа. Има Охрид локали и смештаи за сечиј џеб, секој ќе си ги испружи нозете колку што му е долго чергичето.

Шо треба Охриѓани да земат како критика од повремени гости на темава? Да се јавиме Далга да ги снижат цените? Не сфаќам. Колку треба да ги издаваат апартманите вон сезона? Кој е прагот за кој апартманот нема да ви биде скап, ме интересира чисто онака.

Емке, овие му се чинит Охрид само за нив е :sneaky:

Далга и Тино имаат такви цени, тие цени се и за мене и за тој од Виница и за тој од Скопје и за тој од Германија, ако ми стига џебот ќе седам таму, ако не ми стига џебот ќе си барам варијанта која ми е погодена на џебот.
Никаде не гледам критики дека Мериот во Скопје или Александар Палас им е скапо? Ете мене ми е скапо таму, па никаде не кукам и не се трескам од земја „леле Скопје е оган“. Затоа што и во Скопје или било каде имаш места за сечиј џеб.
Се фатиле како пијан за бандера, Охрид па Охрид. Мислат во Охрид плачат за нив :icon_mrgr:
Кому му е убаво и кому му се допаѓа - добредошол, кому не му се допаѓа, не е Закон да мора да дојде. Кој е за наоѓање маани, ќе ги најде, затоа што ги има и постојат. Кој сака да си помине убаво, ќе си помине :pipi:

Ако ја чита некој од надвор темава, ќе помисли дека само Охрид е со маани, дека останатите градови, каде што ништо не ви смета, ништо не ви е скапо, дека цветаат рози, дека таму ве пречекуваат со погача за добредојде и ќе ви се поклонат кога ќе пристигнете:pipi:

Далга и Тино имаат такви цени, тие цени се и за мене и за тој од Виница и за тој од Скопје и за тој од Германија, ако ми стига џебот ќе седам таму, ако не ми стига џебот ќе си барам варијанта која ми е погодена на џебот.
Никаде не гледам критики дека Мериот во Скопје или Александар Палас им е скапо? Ете мене ми е скапо таму, па никаде не кукам и не се трескам од земја „леле Скопје е оган“. Затоа што и во Скопје или било каде имаш места за сечиј џеб.
Се фатиле како пијан за бандера, Охрид па Охрид. Мислат во Охрид плачат за нив :icon_mrgr:
Кому му е убаво и кому му се допаѓа - добредошол, кому не му се допаѓа, не е Закон да мора да дојде. Кој е за наоѓање маани, ќе ги најде, затоа што ги има и постојат. Кој сака да си помине убаво, ќе си помине :pipi:

Ако ја чита некој од надвор темава, ќе помисли дека само Охрид е со маани, дека останатите градови, каде што ништо не ви смета, ништо не ви е скапо, дека цветаат рози, дека таму ве пречекуваат со погача за добредојде и ќе ви се поклонат кога ќе пристигнете:pipi:

Охрид е просечно туристичко место, за да има толку напумпани цени. Но тоа е, додека има кој да плати, ќе гледаме покачување на цените. Ем секоја година повисоки цени, ем сезоната не им се погодила. Има ли Охриѓанец задоволен од туризмот во Охрид?

Не барам ни нозете да ми се у вода, ниту пак да јадам којзнае какви јадења, се што барам е за цената што ја плаќам да добијам услуга што вреди за парите. Ако плаќам за апартман со телевизор, нека има телевизор, а не дршката од него. Ако пишува дека има паркинг, стварно да има.

Пред некое време барав линкови од апартмани кои вредат за парите. Значи нека е и 60 евра вечер, ама да си речеш вреди секое евро.

Бујрум подгответе нѐ, ако не мене, барем тие што стварно планираат да одат. (Нека ветат дека ќе трошат колку просечниот холанѓанец, за да бидете добри према нив)

Охрид е просечно туристичко место, за да има толку напумпани цени. Но тоа е, додека има кој да плати, ќе гледаме покачување на цените. Ем секоја година повисоки цени, ем сезоната не им се погодила. Има ли Охриѓанец задоволен од туризмот во Охрид?

Не барам ни нозете да ми се у вода, ниту пак да јадам којзнае какви јадења, се што барам е за цената што ја плаќам да добијам услуга што вреди за парите. Ако плаќам за апартман со телевизор, нека има телевизор, а не дршката од него. Ако пишува дека има паркинг, стварно да има.

Пред некое време барав линкови од апартмани кои вредат за парите. Значи нека е и 60 евра вечер, ама да си речеш вреди секое евро.

Бујрум подгответе нѐ, ако не мене, барем тие што стварно планираат да одат. (Нека ветат дека ќе трошат колку просечниот холанѓанец, за да бидете добри према нив)

ene ti ja albanija, ja falat super bila, eftina vaka taka sto ides u oh?

oh NE E prosecno turisticko mesto. izvini ama eve ko nekoj sto bil i na maldivi, havai, bali i red drugi mesta sto ni na mapa nema da gi najdes plus nekoj sto apla vo mkd osven skopje ne se zamara so drugi mesta komotno mozam da ti kazam deka oh e svetsko a nase. realno e edno od najdobite ezera bilo kade vo svetot, lake superior, titikaka, como so site moze da se nosi... od site e i potoplo za banjanje ima podobra istorija sto aj na random holandzanec i ne mu znaci ama nas ni znaci taka? Ima unikatna ubavina i hrana i bas filing na pravo mondensko mesto.

deka ima mal miljon maani koj moze da se podobrat ima ama zar forumot e mesto za toa? ako ti ne si dobil apartman so tv idi zali se kaj gazdata... dali e oh ili tunguzija ista e procedurata za toj problem... mene mi se ima sluceno televizorot da mi eksplodira u hotel u amerika. se zalev me smestija u podobra soba plus mi dadoa vaucer za popust za sledniot pat so cel pak da dojdam i normalno da si kutam za toa sto se slucilo. finesi se u prasanje jasno ama toa e i razlikata megu hotel i educiran personal i random air bnb kade gazdata koristi prilika za malku eksta prihod...treba i ti malku da si gi sredis mislite i ocekuvanjata sepak ko sto rece, kolku pari tolku muzika...

Ама зошто одма со вакви мислења и не сакате критика да прифатите? Незнам зошто вака размислувате дека секоја критика одма твој пари, кај сакаш иди бла бла... наместо да биде прифатена за подобрувања?

Ама зошто одма со вакви мислења и не сакате критика да прифатите? Незнам зошто вака размислувате дека секоја критика одма твој пари, кај сакаш иди бла бла... наместо да биде прифатена за подобрувања?
А реално има ли подобар одбранбен механизам од АКО НЕ ТИ ЧИНИ НЕ ОДИ, и ТИ ПОАРЕН ДА НЕ СИ? Како ќе се одбранат инаку? Да не ќе намалат цени или ќе подобрат услуга?

Дечки од Охрид сте, не е Охрид ваш, не ви плукаме фамилија. Од Скопје сум, па што сакаш збори, ми е гајле. Скапо ли е, загадено ли е, гужва има... Сигурно нема да барам оправдувања за тоа, нити па да негирам дека не е така.

Јас да имам пари да искачам по скапите скопски кафани и да спијам у Мериот, најмалце што ќе ми текне е да помислам дека Охрид постои како место за посетување.

zatoa ste e upatena na gresno mesto.

zatoa sto osven amozitet tuka nisto ne pridonesuva.

zatoa sto koga i kade trebal da ja upati najverojatno si prekutel.

А реално има ли подобар одбранбен механизам од АКО НЕ ТИ ЧИНИ НЕ ОДИ, и ТИ ПОАРЕН ДА НЕ СИ? Како ќе се одбранат инаку? Да не ќе намалат цени или ќе подобрат услуга?

Дечки од Охрид сте, не е Охрид ваш, не ви плукаме фамилија. Од Скопје сум, па што сакаш збори, ми е гајле. Скапо ли е, загадено ли е, гужва има... Сигурно нема да барам оправдувања за тоа, нити па да негирам дека не е така.

Јас да имам пари да искачам по скапите скопски кафани и да спијам у Мериот, најмалце што ќе ми текне е да помислам дека Охрид постои како место за посетување.
Јас бев во Мериот,супер услуга, цените се тие 150 капучино,ег бенедик 250....цеден сок 150...све квалитет и светска услуга.
Автоматски споено мислење:

Јас би сакал цените во угостителството во Охрид да се зголемат 10-15 посто и најмалата плата на секој вработен да е 600 евра и без униформа од фирмата Никс..... прва шанса за вработен да ја добиет од Охрид и околината, па после од другите градови.

Последно уредено:

Најтрагично од све е шо досега во Охрид сме имале 4 Крадоначалници-Доктори 3 од Дпмне еден од СДС.Ево ја нивната ангажираност ,способност.

Иначе, вчера бил Вилипче по локалниве болници на посета.Па рикнала модуларната денес, малу прокапило од таванот по продолжните кабли.Ко че ти тргнит на лошо...

Иначе, вчера бил Вилипче по локалниве болници на посета.Па рикнала модуларната денес, малу прокапило од таванот по продолжните кабли.Ко че ти тргнит на лошо...
Најсмешна болница(за модуларнава)...Летото ко бев да се вакцинирам, на сестрана и викам чекај да видам шо материјал е ова(не знам шо ме натера и од каде ми дојде таква идеја), малце потропнав, мислев ќе паднит цела, шубе ми дојде..Материјал лист А4 формат

Единствено хотел Тино е за пофалба ван сезона и знаат како да работат преку цела година, секоја препорака за оној во Свети Стефан а во тој у центарот не сум бил ама би требало да се коректни и таму

Sent from my iPhone using Tapatalk
Полани бевме во тој во центар, супер поминавме.
На база на тоа пак лани, катастрофа!
Не знам што им се исподесило, многу варираат во квалитетот.

oh NE E prosecno turisticko mesto. izvini ama eve ko nekoj sto bil i na maldivi, havai, bali i red drugi mesta sto ni na mapa nema da gi najdes plus nekoj sto apla vo mkd osven skopje ne se zamara so drugi mesta komotno mozam da ti kazam deka oh e svetsko a nase. realno e edno od najdobite ezera bilo kade vo svetot, lake superior, titikaka, como so site moze da se nosi... od site e i potoplo za banjanje ima podobra istorija sto aj na random holandzanec i ne mu znaci ama nas ni znaci taka? Ima unikatna ubavina i hrana i bas filing na pravo mondensko mesto.

deka ima mal miljon maani koj moze da se podobrat ima ama zar forumot e mesto za toa? ako ti ne si dobil apartman so tv idi zali se kaj gazdata... dali e oh ili tunguzija ista e procedurata za toj problem... mene mi se ima sluceno televizorot da mi eksplodira u hotel u amerika. se zalev me smestija u podobra soba plus mi dadoa vaucer za popust za sledniot pat so cel pak da dojdam i normalno da si kutam za toa sto se slucilo. finesi se u prasanje jasno ama toa e i razlikata megu hotel i educiran personal i random air bnb kade gazdata koristi prilika za malku eksta prihod...treba i ti malku da si gi sredis mislite i ocekuvanjata sepak ko sto rece, kolku pari tolku muzika...
Е кога ќе добиеш подобра соба и ваучер од Охриѓанец, за сличен случај, дојди пиши со капс....

Е кога ќе добиеш подобра соба и ваучер од Охриѓанец, за сличен случај, дојди пиши со капс....

jasno, samo sto jas ne ni ocekuvam toa koga idam u privaten smestaj - airbnb i slicno. tamu ocekuvam da mi e cisto, i da e slicno na ona sto sum videl na sliki ili mi bilo prestaveno. ne sum tip sto se cenka koga e u prasanje smestaj, odnosno mu plakam toa sto baram ako mi odgovara i ocekuvam da ne mi se kacuva na glava domakinot. nikogas ne prestojuvam so domakin/toa soba zimanje ne e za mene, nego sekogas e stan so poseben kluc itn taka da nemam problemi od ona sto citam tuka sijalica uklucena ili boljerot zasto rabotel itn...

hotel e druga rabota. tamu ocekuvam i plakam mnogu poveke i vo takva situacija ocekuvam da mi kompenziraat adekvatno. imaat poveke sobi taka da najmal problem e da mi ja smenat sobata a ako nema ista togas e niven problem i treba da me smestat vo podobra...

За приватен.

Абе за 40е у Грција у СРЕД СЕЗОНА со 100 пати поубави апартамани и то со се клима за разлика од кај вас за таа цена дури и без клима ги давате. А сега нудите за 40е вон сезона, колку да очекуваме летово?
Па ој Грција не замарај!

Охридското езеро е најстаро, најдлабоко и најчисто во Европа.
Тоа што ти немаш пари е само твој проблем, и ако не ти одговараат цените седи си дома или како што ти кажа членот погоре иди си во Албанија или на некое место прикладно за твојот џеб. Никој не те фаќа за гуша и те тера со сила да идеш во Охрид.

Исто така каде и да одиш дали Грција, Хрватска, Црна Гора се бањаш во сол а не во вода за пиење како во Охрид - тоа го нема нигде ако сакаш море, путуј, нека ти се прават лишаи по кожа. Што е до мене треба сите цени да се дуплираат а на смештајот и да се квадрираат од 1 мај до 1 октомври па кој нема услови нека седи дома негов проблем, па не може и сите во Охрид да одат има мал милион други места.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom