Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
А што значи гужвата? Непрофит, загуба?
Со сет памет ме убедуваш дека оваа била НАЈСЛАБА туристичка сезона?
Сериозна си?

Страшна работа ццц
Се покајав шо ти кажав кај да гледаш фудбал. Требеше да те пратам негде кај шо немат телевизор :P ( се зафркавам нормално):D
Автоматски споено мислење:

Ај сеа сите да си ги кажиме случките шо ни се исподешавале по Македонија..
Форумов е станат бетер од од фемина.:LOL:

Јас сега ќе кажам една вистинита случка, самите оформете мислење каков тип туристи имаше сезонава Охрид. Охриѓани сигурно знаат, останатите кој како милува.
На почеток на август граничен премин Ќафасан. Топло време, се чека до 2 часа за излез од МК. На гранична контрола доаѓа двојка во средни години кои биле на одмор во Охрид и му викаат на полицаецот

И?

Од ова ги генерализираш туристите?
Па и викаш сами да си оформиме мислење каков тип на туристи имало ццццц

Еве јас ќе ти кажам мислење оформено: МИЗЕРНИ сте како домаќини да терате туризам (нормално, со исклучоци).
Ќе бевте поутепани од Демир Капија (кој бил - знае) да не била толку природата дарежлива во тој регион.

Не знајме, и Париз да ја немаше Ајфеловата можда ќе беше мизерен, и Барселона да го немаше Гауди исто....
Никој не генерализира, Охрид летово беше Македонија во мало и најголем дел од туристите беа вакви, што впрочем е одлика на македонскиот менталитет. Не дека немаше и културни и воспитани. За жал најголем број не беа такви.

И форумов е Македонија во мало. Малограѓанштина, инает и самобендисаност. Очај и беда.

И форумов е Македонија во мало. Малограѓанштина, инает и самобендисаност. Очај и беда.

Ama inaet, KATILJ lugje, katastrofa ponashanje i losha usluga imash vo Ohrid najmnogu.

Erusalim na balkanot! :zver:

Не знајме, и Париз да ја немаше Ајфеловата можда ќе беше мизерен, и Барселона да го немаше Гауди исто....
Никој не генерализира, Охрид летово беше Македонија во мало и најголем дел од туристите беа вакви, што впрочем е одлика на македонскиот менталитет. Не дека немаше и културни и воспитани. За жал најголем број не беа такви.

Само што никој од Париз и Барселона нема да си ги правда улиците/патиштата со дупки и да вика дека туристите не знаат да возат.

Е тоа е разликата.
Чувајте си ги воспитаните приумрени Холанѓани и остали шетачи по Инфарктштрасе.

Ama inaet, KATILJ lugje, katastrofa ponashanje i losha usluga imash vo Ohrid najmnogu.

Erusalim na balkanot! :zver:
:vozbud: Браво. Еве ти бананче.:bravobe:
Автоматски споено мислење:

Само што никој од Париз и Барселона нема да си ги правда улиците со дупки и да вика дека туристите не знаат да возат.

Е тоа е разликата. Чувајте си ги воспитаните приумрени Холанѓани и остали Инфарктштрасе.
Ќе престаиш да плачиш ако го асфалтираме патот? Ако требит и банкини ќе клајме од приватен џеб, само ти да го истераш инатот до крај!

:vozbud: Браво. Еве ти бананче.:bravobe:

Pak kje kazham. Ezeroto da ne e, nema nikoj da pripari u Ohrid.

Ili kao sho vikashe Cacko vo K15, Gospod koa daval - ne gleal kade daval.

Najkatilj narod ste od cela Makedonija.

@Avenger99 остај ги бате не вреди да се расправаш со овие со грам култура.. Спомнав пред неколку постови дека од кога ќе завршит сезонава дека ќе плукет по нас.... иначе се беше најубаво и езеро и плажи абе се цветаше едноставно... Сега немет каде да одет (а и дип грчка беше пред то затворена) зато вака правет.. Очекувано е...
А најакото од се една случка на една плажа што бев присутен каде што имаше доста голем број на капачи од нигде никаде доаѓаат неколку души скопјани и меѓу себе се прашуваат по скопски знаеш... не знаеме дали да се капиме не сме сигурно дали е чиста водата хахха а одоколу како што реков полно...
Ама пак ќе речам дозволено им е овде се да правеа, нека одеа во грчка дали исто и таму така ќе правеа...

Немат ние шо да се расправаме.
Си прајме муабет, ама некои членој како се напват то е чудо едно :pos:

Na majka ti ke i ja dadam. Vikni ja samo. Ovchar eden.
Ти и @STEALTH сте оние туристи што гнасат каде и да одат, затоа и најмногу се налутивте кога охриѓаниве кажуваа какви гости доаѓале. Се пронајдовте тоа е работата. Затоа и се наполнавте во устите со гомна и се изнајадовте хехе јасно е сега колку е сатот :ROFLMAO:

A тоа што викаше Stealth дека сум работел во галичица итн итн .. Не работам ни во националниот немам ни рода што работи таму а не сум ни од Охрид, сакав да ти објаснам зошто си платил и како функционираат работите и надлежностите. Да сум знаел дека си имам работа и му објаснувам на невоспитано недораснато магаре, немаше воопшто ни да се потрудам позз.

Гнасам, да. Па и недораснато невоспитано магаре сум бил па па па
Сум се пронашол во туристите, важи.

Само затоа што го искритикував мизерниот пат/кратер слалом низ Галичица.

Абе какви ти се овие ретардирани постови, се читаш ли ти? Поумрен си од умреното гостопримство што го имате. Овакво понашање и вреѓање и тоа на форум само докажува како гледате на сите што не се охриѓани. Се смеете на луѓето од Скопје - абе господа се за вас од Ѓорче до Мралино.

Гнасам, да. Па и недораснато невоспитано магаре сум бил па па па
Сум се пронашол во туристите, важи.

Само затоа што го искритикував мизерниот пат/кратер слалом низ Галичица.

Абе какви ти се овие ретардирани постови, се читаш ли ти? Поумрен си од умреното гостопримство што го имате. Овакво понашање и вреѓање и тоа на форум само докажува како гледате на сите што не се охриѓани. Се смеете на луѓето од Скопје - абе господа се за вас од Ѓорче до Мралино.

Stealth јас секое одење на плажа пцујам за патот. Зошто одма се вперува прст кон Охриѓани? И постот на @beneamata не го оправдувам. Тие тезги се пола сопственост на газди од Скопје.
Во овие ситуации има само еден кривец, а тоа се институциите. Ова лето се деси тотален колапс на институциите. Не е излезена инспекција од ниеден сектор на терен. Тргнувајќи од полиција за регулирање сообраќај ( годинава не видов пајак ни еднаш, а можеа да направат пари за 10 години колку неправилности имаше ), сообраќајни инспектори, од комунални инспектори, УЈП, санитарни, не знам кој го регулира смештајот ама и таму беше хаос, значи ништо ништо, нула.

Годинава кејот беше како панаѓур. Селски, катастрофален. Се продаваа дребулии како пред 20 години на селски панаѓур. Добри две недели во август во паркот спроти Ривиера имаше ромско семејство кое тука престојуваше. На сред плоштад 3 годишно ромче играше на улица а мајка му и татко му собираа пари. По сите параметри ова е child exploitation. Ни една институција не излезе да направи некаква проверка, ниедна. Дали мислиш дека ваквата атмосфера на кејот им одговара на туристичките работници? Некој вложил пари во објект, го направил културен, очекува приход од него, и се ова се расипува од генералната слика во градот. Јас не знам дали градов има сектор за туристички развој, ова е катастрофа што се случуваше. Музика ечи од сите страни, посебно од рибнион ресторан на плоштад. Никој ни да провери бучава. Кај болницана се распослале продавачи на бостан, позади нив ѓубре, којзнае какви болести шират, корона да фатиш таму среќен ќе си. Три месеци седат така никој не реагира. На 100 метри подолу има пазар за кој се плаќа кирија, данок и комуналии.
Полигонон се користи како паркинг, дали некоја институција поминала изминативе години да види дали има основни услови за паркинг? Сигурна сум дека има некој минимални параметри кои треба да се исполнат и за тоа, не може секој отворен простор да се користи како паркинг. Значи не е осветлен, има срчи, бетонски плочи, паднати гранки од дрвја, дупки, необележани паркинг места. Ни полигонот не е сопственост на Охриѓани туку на АД Гранит.
Патиштата не се во сопственост на националниот парк, ниту националниот парк е сопственост на Охриѓани! Има луѓе вработени во општина кои секоја година земаат пари за да направат проценка дали патот е во добра состојба или не. Ама таквите не се станати од фотеља, им се заарна.

Значи да не продолжувам, предолга е листата. Како си заспаа сите летово, алал нека им е. Баш по дефиниција нишај врата земај плата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom