Гнасам, да. Па и недораснато невоспитано магаре сум бил па па па
Сум се пронашол во туристите, важи.
Само затоа што го искритикував мизерниот пат/кратер слалом низ Галичица.
Абе какви ти се овие ретардирани постови, се читаш ли ти? Поумрен си од умреното гостопримство што го имате. Овакво понашање и вреѓање и тоа на форум само докажува како гледате на сите што не се охриѓани. Се смеете на луѓето од Скопје - абе господа се за вас од Ѓорче до Мралино.
Stealth јас секое одење на плажа пцујам за патот. Зошто одма се вперува прст кон Охриѓани? И постот на
@beneamata не го оправдувам. Тие тезги се пола сопственост на газди од Скопје.
Во овие ситуации има само еден кривец, а тоа се институциите. Ова лето се деси тотален колапс на институциите. Не е излезена инспекција од ниеден сектор на терен. Тргнувајќи од полиција за регулирање сообраќај ( годинава не видов пајак ни еднаш, а можеа да направат пари за 10 години колку неправилности имаше ), сообраќајни инспектори, од комунални инспектори, УЈП, санитарни, не знам кој го регулира смештајот ама и таму беше хаос, значи ништо ништо, нула.
Годинава кејот беше како панаѓур. Селски, катастрофален. Се продаваа дребулии како пред 20 години на селски панаѓур. Добри две недели во август во паркот спроти Ривиера имаше ромско семејство кое тука престојуваше. На сред плоштад 3 годишно ромче играше на улица а мајка му и татко му собираа пари. По сите параметри ова е child exploitation. Ни една институција не излезе да направи некаква проверка, ниедна. Дали мислиш дека ваквата атмосфера на кејот им одговара на туристичките работници? Некој вложил пари во објект, го направил културен, очекува приход од него, и се ова се расипува од генералната слика во градот. Јас не знам дали градов има сектор за туристички развој, ова е катастрофа што се случуваше. Музика ечи од сите страни, посебно од рибнион ресторан на плоштад. Никој ни да провери бучава. Кај болницана се распослале продавачи на бостан, позади нив ѓубре, којзнае какви болести шират, корона да фатиш таму среќен ќе си. Три месеци седат така никој не реагира. На 100 метри подолу има пазар за кој се плаќа кирија, данок и комуналии.
Полигонон се користи како паркинг, дали некоја институција поминала изминативе години да види дали има основни услови за паркинг? Сигурна сум дека има некој минимални параметри кои треба да се исполнат и за тоа, не може секој отворен простор да се користи како паркинг. Значи не е осветлен, има срчи, бетонски плочи, паднати гранки од дрвја, дупки, необележани паркинг места. Ни полигонот не е сопственост на Охриѓани туку на АД Гранит.
Патиштата не се во сопственост на националниот парк, ниту националниот парк е сопственост на Охриѓани! Има луѓе вработени во општина кои секоја година земаат пари за да направат проценка дали патот е во добра состојба или не. Ама таквите не се станати од фотеља, им се заарна.
Значи да не продолжувам, предолга е листата. Како си заспаа сите летово, алал нека им е. Баш по дефиниција нишај врата земај плата.