Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Последните неколку страници од темава ме натераја бајаги да мислам на градов наш... ми се вратија некои убај чувства ама жал ми е шо во последниве години градов све помалку го осеќам ко свој...

Исто. Стално ко ќе ме фатит носталгија во мисливе имам некоја друга слика за градов, од порано ко бев дете. И секогаш ко ќе се вратам сум така малце разочарана пошо секое идење нешто е сменато. Воглавном на полошо. Ама пак си е дома.

Не змам шо фетиш им е на градоначалнициве да сечат дрва.Поледна жртва дрворедот кај Глигор Пличев.Стварно не знам шо толку им пречат дрвјата!?:toe:

Последно уредено:
Барам на интернет и никако да најдам, па да прашам тука. Дали во Охрид има фирма што продава статични точаци/орбитреци?
За точаци во Охрид ќе ојш на Даме Груев 2-3 куќа пред раскрсницата со економското училиште---Аце се викат , тој ќе ти кажит све или имат или од кај да набавиш.

Внимавај каде во Билјанини извори.. Знам дека зградата на Чифлиганец е добра, ама и поскап е квадратот таму, таја шо е на кружното одма ја кудеа нешто демек долу наместо гаражи напрајле соби за издавање на туристи, така да пред да земиш и да ти кажат до агенциине ова е најуба немат да згрешиш сигурно, консултирај се со некој охриѓанец најубо.
Како се движат цените знаеш ли?

Ае љуѓе, кој е овај Тентерко, имате чуено шо сам си се киднапирал на несакање, па нанескање си се одкинапирал :pos::pos:
Лудници еј!

I mene denes mi pishaa na whatsapp nekoja budala sakal da iznudi pari od bratot pa dogovoril kidnapiranje i krkal prijava :pos:
Замисли сејш домати, каратински, те мават в гла нешто и си викаш ќе си се киднапирам. Убо сценарио ама лошо реализирано, хахаха кизнајт која вејка е ова.

Замисли сејш домати, каратински, те мават в гла нешто и си викаш ќе си се киднапирам. Убо сценарио ама лошо реализирано, хахаха кизнајт која вејка е ова.
Me iznasmeja so komentarot vejka :pos:

• Хаха
Reactions: M-1
Последните неколку страници од темава ме натераја бајаги да мислам на градов наш... ми се вратија некои убај чувства ама жал ми е шо во последниве години градов све помалку го осеќам ко свој...
Многу е уништен градов од многу аспекти. Особено последниве 3/4 години. 97ма генерација сум и не знам како било порано од времето на членовиве шо пишеле погоре, ама премн е сменето и од денојте јас ко бев средношколец. И газда нефи си имат огромна улога. Охрид почвит на Струга да личит и да пленит со кичерај. Веќе не ни сакам да прошетам низ чаршија или низ некој од локалите. Во последно време со друштвово сите денски прошетки ни се надвор од градов по плаживе или некаде по видиковциве низ Галичица. Од далеку, за да мојме да уживаме во природава и убајнава на Охрид. Пошо од то со се случвит низ град ми се лошит.
А за места за излегвење уште Џез Ин ми остана прифатлива опција, мада и таму некако послабо со гужва од прошлата година. И пабојве не се лоша опција. Исто и кафана Чун, Тино, не се класични кафани ама имат уба атмосфера. На лето Куба би излегол иако цела атмосфера ми е некако вештачка, барем е културна клиентела, + имаш странци расположени за дружба. Исто и журкиве шо се на плажа. Мислам дека мн појќе акцент требит да се ставит на такви настани и да се тргнит галамава од градов, да останит туризам за повозрасни луѓе. Исто настани ко тој шо беше оревче како филмски фестивал, неколку дена на вечер даваја филмој па после то се праеше журка Бед Копи ги имаја донесено и шо беше најјако многу малку луѓе знаеја за то и сите шо беа тука, беа луѓе шо им беше тука местото. Радо би на такви настани, во природа покрај езеро, отколку Авејк да платам 400 денар да слушам некој тезгар 1 сат и да се угушам. Не можам да го сфатам мајндсетојв на луѓево и како се дозволило Охрид да паднит олку ниско на сферава од ноќен живот. Го иам фатено времето ко работеа Наполеон, Лапидариус, имав 10 години ама гледав шо се дешават. Исто и Корали Бич, Лагадин шо беше From dusk till dawn, апартмани имаме тука, се сеќавам луѓе имаше колку на Ohrid Calling, на трине шанкчиња, а и преку ден беше фулл. Не молеа луѓе да ни платет за да се паркирет на паркингот од зградата наша. Колони паркирани од Елешец до Лагадин 9 имаше..

Јас само дојдов да пишам дека ми фали Охридот ваш, поготово на вакво сончево време, пролетта ја обожавам во Охрид, нема многу гужви, да си седниш како чоек рает да си ручаш во некоја од таверните покрај езерото, милина.
Малце цените ме иритираат ама се трпи ради убајната :)

Кај шо е спомната "Маларична" никогаш не треба да се заборават од Сашо Точков таткому и мајкаму,невидена услуга-феноменални.....тој шо одел таму се сеќават.
Веле, Капа ти симнувам за текстов.
Дали некој од вас купувал капки за уши од Каваеви....сите деца шо имаа мака од ушите после користењето од нивните капки им поминуваше во еден ден.
Во 3 сабајле да им тропнеше на врата ќе ти отвореа.

Дошле овде очи да си изват.. Како после да ги сакаш ова скопјанишчава.. :LOL::D

Kolku grama mozok treba da ima covek za da zeme da krade cvekinja od plostad i od parkot okolu. Sto narod, sto bagra ke bese breeeeee.
Inaku stanuva zbor za cvekinja sto moze da se kupat na pazar po 30 denari.
Taka da " kradaci", ne se isplati da ve slikaat i snimaat so telefon za kradenje na cveke.:smirce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom