Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба совет од некои кои живеат Охрид или се редовни гости тука :)
Планираме крајот на јули со друштво да идиме Охрид.Прв одмор ни е вака и затоа со проблеми.Јас изгорена сум за градиште али на една од друштвото и прават проблеми, не ја оставаат:facepalm: и мора со караници се.
Е сеа планот ни е ако одиме во центар да земиме две соби(3 машки и 3 женски сме), или станче апартман нешто, незнам како оди тоа прв пат одам вака сама.И нема потреба да е нешто wow,доволно е да не биди гној,основни работи да има, да можиме да преспиеме ко луѓе и да се истушираме.Како се движат цените, пошо јас не планирам поќе од 300/400 да давам и ако треба ќе се искарам со сите и очи нема да им видам.И плус планот им е Куба Либре, Кадмо да се оди а таму поќе од 300 ми одат сигурно за лежалка и нешто плус ако се напиеш.А јас не планирам да ги банкротирам моите ко можиме препрепреубо Градиште да поминиме ама ајде то е.И уште нешто, дали автобусите кружат и навечер, и колку пари е пошто ете ако се сместиме в центар сигурно ќе се возиме секојдневно угоре удолу?

Епа вака Христина. Во центар ептен кај езеро не верувам да најдете за тие пари пошо центар(чаршија и крај езеро дупло е поскап смештајот). Секако Охрид не е којзнае колкав град па за 350-400-450 можиш да најдиш сместување на 10-15 минути од центар пешачење :D . Автобуси незнам точно до колку сатот беше редовната линија 8 или 9 не сум сигурен 60-70 до градиште мислам . Коа сме кај ова колку пари ти одат во ден тоа од тебе зависи . Можиш да одиш Куба Либре да јадиш пилешки прсти и да пијаш коктел и да фрлиш 500-600 а можиш и да одиш на еден куп плажи останати , цел ден да се капиш колку сакаш и да не потрошиш ич пари:).
Навечер ако те интересира Кадмо секој петок и сабота имаш српско (Јоце Панов или Џони) а Куба Либре имаше мислам секоја среда или сабота нз точно Кубалканика и таму исто е многу добро и малце поскапо од други места. Ако не сакаш многу да потрошите пари комотно пред излегување едно бело вино земате за загревање и то е то хахахахха ... Ако нешо друго сакаш да знајш или те интересират пишими ПМ и ке ти кажам . :D

Patka the crazy fish:D и она жена му шо незнам не ми теквит како се викаше, шо е менаџер газдарица:pos:

Одамна не се ојт кај паткана..
Падобранци :D Странци го полнет со пара преку лето, за ними не е скапо. Уствари и тој ти е ноќниот живот:facepalm: после 12/1 сатот, Паторон, Хавана и Еспана. Тро налето ќе пркнит вака некој добар настан и толку.
Зато доцна есен и зиме Паторон ширум порти отворено ајде повелете, а уствари :kuracc: (никој 2% не го дупит поќе)

Падобранци :D Странци го полнет со пара преку лето, за ними не е скапо. Уствари и тој ти е ноќниот живот:facepalm: после 12/1 сатот, Паторон, Хавана и Еспана. Тро налето ќе пркнит вака некој добар настан и толку.
Зато доцна есен и зиме Паторон ширум порти отворено ајде повелете, а уствари :kuracc: (никој 2% не го дупит поќе)

Да отворит некој саглам рок клубче со бина и со точено пиво по 70денари, ни патка ни свети патка нема да се видит.

Да отворит некој саглам рок клубче со бина и со точено пиво по 70денари, ни патка ни свети патка нема да се видит.
А ќе се десит ова наскоро, ќе плачит паткана..

А ќе се десит ова наскоро, ќе плачит паткана..
Во охрид тешко .. освен ако немат некој простор да не плаќат кирија иначе ко ќе му лупнет 700-800 евра кирија ќе немат сметка за 70 денари да го дават...

Кешки нек е така.
Иначе имаш за 70че точено во Тино пабон, Лашко е, али е катастрофа ко и на сите други места во градов. Имаш Хајникенчиња по 120 денари :)

Во охрид тешко .. освен ако немат некој простор да не плаќат кирија иначе ко ќе му лупнет 700-800 евра кирија ќе немат сметка за 70 денари да го дават...
Епа бато мојт Љубаништа и Трпејца да е 80 денари даб и бело винце 140 денари на езеро а тие работат само 2 месеци, а паторон 12 месеци работит со 120-140 денари Скопско, аирлија.[DOUBLEPOST=1467624948][/DOUBLEPOST]А и шо е 800 евра кирија во Охрид не заебавај, рибнион плаќат преку 5000 евра кирија месечно.

Глеав денеска по интернетов еден куп интересни дешавки летово за љубители на хардкор Хардфејсд и Лест Хоуп(БГ) во скејт парк на 29 ти, за за љубители на транс и електронска музика Таламаска,Форесделик, Скази, :D . За сите шабани секој ден кадмо српско . :D:D:D

Глеав денеска по интернетов еден куп интересни дешавки летово за љубители на хардкор Хардфејсд и Лест Хоуп(БГ) во скејт парк на 29 ти, за за љубители на транс и електронска музика Таламаска,Форесделик, Скази, :D . За сите шабани секој ден кадмо српско . :D:D:D

Oхрид уште имa метaлци? Мислев ендемски стaнaa.
Кaј ќе биди тaлaмaскa скaзи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom