- Член од
- 7 октомври 2008
- Мислења
- 6.055
- Поени од реакции
- 6.443
Ред мора да се стави. Треба да се научиме да заработуваме почитувајки ги законите. Јас незнам за што точно во овој случај се работи но го познавам многу добро нашиот менталитет и знам дека многу тешко ни паѓа кога треба легално да управуваме со бизнисите кои ги имаме. За пример во Охрид сум редовно, сум имал случаи каде што сопственик на вила има закупено свои паркинзи, уште за добродојде ти ги бара пасошите за да те пријави и ти ја дава собата за која сте се договориле уште пред два месеци. Од друга страна во истиот дел на градот со иста цена ми се случува да престојувам во вила која нема паркинг туку паркинзи се барат инцидентно, за пасоши и пријавување да не правиме муабет и на крај ти вика јас сум полн ќе те сместам кај пријател и ти дава скроз 10 то од што си букирал пред два месеци.
И сега кој е тука паметен а кој глуп значи од една страна имаме 100 % легалност а од друга страна муљање и импровизирање и кога ќе му кажеш на овој од вилата да си закупи паркинг ако сака да издава соби во централното градско подрачје одма со камење и дрва по општината и државата.
Зборот ми е за домаќин човек кој законски си ги тера работите има заработувачка и ако се почитуват законите.
И сега кој е тука паметен а кој глуп значи од една страна имаме 100 % легалност а од друга страна муљање и импровизирање и кога ќе му кажеш на овој од вилата да си закупи паркинг ако сака да издава соби во централното градско подрачје одма со камење и дрва по општината и државата.
Зборот ми е за домаќин човек кој законски си ги тера работите има заработувачка и ако се почитуват законите.