Ednostaavno kaj i da si Ohrid za maksimum 20 min peski si do tamu kade sto treba da stignes.
Знам бе, пола Охрид ми се брачеди, не е којзнае колкав градот, ама мерењето на оддалеченост на некои дестинации во временска мерна единица а не во должинска е смешно.
Исто така не се занесвајте со тоа цените, сместување, лежалки, сувенири, јадење пошто има места на балканов кои ние туристите ги знаеме и што се многу привлечни за одмор и нудат интересни аранжмани со интересни цени.
Не сте единствено место за одмор, па према тоа, имате јака конкуренција која е одалечена од вас за 100ина километри повеќе, што понекогаш го тера човекот колку и да е патриот, да одлучи дека другата "подалечна" опција повеќе му одговара. Мислам дека редно време е да се спуштите малку на земја и да ја согледате реалноста. Не го кажувам ова од што имам нешто против охриѓани, напротив, реков дека пола охрид ми се братучеди и тоа е така, јас многу ги сакам и почитувам, но кога станува збор за бизнис со туризам, треба да сакате и да знаете да ги привлечете луѓето а не да ги бркате, бидејки од нив заработувате. Ова најдобронамерно и искрено го кажувам, а ако после прочитаниов мој пост ти доаѓа да се расправаш со мене бидејки се чувствуваш навредено, тогаш ти воопшто и не треба да водиш бизнис, бидејки не читаш што ти се кажува од потенцијален гостин, туку гледаш да го истераш своето, а во бизнисот купувачот е секогаш во право, дури и кога не е, така?
Ова не се однесува само на тебе што ти реплицирав, него општо за сите кои во Охрид се занимаваат со некаков бизнис во полето на туризмот и угостителството.
--- надополнето: 1 август 2012 во 13:36 ---
Срдечните Гејци ве очекуваат во Неи Пори...
Е па кога се глупи да се сместуваат во соби/апартмани кои немаат сопствен паркинг. Овие шкртаници се дешаваат навечер, преку ден тешко, значи и да идеш со колата преку ден некаде на плажа, нема ништо да и биде, ама навечер, свашта може да се деси и затоа се бара апартман со сопствен паркинг, а ги има многу.
А што мислиш кај нас во Скопје пример, секое лето да доаѓаат, 100000 грци со нивните коли, во рок од 3-4 месеци, нели ке се наоѓаат по некои будали дечишта што ке им ги исшкртаат или оштетат колите, или ние сме цвеќиња за мирисање?