Охрид - атрактивна туристичка дестинација на Балканот

• Креатор на темата Креатор на темата igor_jas
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
http://sitel.com.mk/default-mk.asp?ItemID=2DFF0EC3D3CBC740ABBE1758C2EC63AC

Охрид деновиве наликува на права туристичка дестинација, хотелите и апартманите се резервирани целосно, а тешко може да се најде легло и во приватниот сектор. Најбројни како што велат туристичките работници се гостите од Србија, Хрватска, Албанија, Бугарија, а секако не изостануваат ниту туристите од странство кои ова лето ги има во задоволителен број. А за пофалба е и огромната посетеност на македонските туристи.
Туристите кои што престојуваат во Охрид воодушевени од природните убавините и културно историските знаменитости.

Секако дека уште работи треба да се средат, но Охрид веќе станува атрактивна туристичка дестинација за гостите од Балканот, особено од Србија. Со дополнително планирање и организација, секако подобрување на изгледот и сместувачките капацитети и најважно од се зголемување на туристичката понуда Охрид може да биде светски туристички центар.

п.с. инаку ако го посетите линкот кон Сител телевизија ќе видите дека тврдењето за негостопримливоста на Охриѓани е само мит.

Арно ама Охрид смрди ко Дрисла...

Сигурен си??? Апсолутно неточно, Охрид е почист од повеќето градови во Македонија. Сепак чистотата на ниво на цела држава мислам дека не е доволна. Тоа е во делот дека уште многу работи се за средување.

Колку што знам, сеуште штрајкуваат комуналците од Охрид..:smir:

Не штрајкуваат туку на јавното претпријатие му е блокирана сметката од неодамна (заради неплатен данок мислсам). И покрај тоа сигурен сум дека нема да се дозволи Охрид да стане депонија, но тоа се проблеми што не смее да се случуваат во иднина и ако се направи права стратегија вистина може да се постигне нешто повеќе.

п.с. Доста се коментари за оваа година, отидов да се спремам за прослава :) Среќна Нова и се најдобро на сите :smir:

http://sitel.com.mk/default-mk.asp?ItemID=2DFF0EC3D3CBC740ABBE1758C2EC63AC

Секако дека уште работи треба да се средат, но Охрид веќе станува атрактивна туристичка дестинација за гостите од Балканот, особено од Србија. Со дополнително планирање и организација, секако подобрување на изгледот и сместувачките капацитети и најважно од се зголемување на туристичката понуда Охрид може да биде светски туристички центар.

п.с. инаку ако го посетите линкот кон Сител телевизија ќе видите дека тврдењето за негостопримливоста на Охриѓани е само мит.

Потврдено од прва рака.:)
Пред малку си идам од таму и можам да кажам дека буквално вриеше од туристи, пред се странски.
’Прелепо’ беше зборот што најчесто го слушав на Плаошник, имаше и бугари и албанци.

Арно ама Охрид смрди ко Дрисла...

Чисто беше, немаше никаква смрдеа.

Смачено ми е од анти Охрид инает коментари. Охрид е најубав град во Македонија, еден, море како еден, најубав на Балканот и пошироко, и многу е нелогично што тао го тврдат само странци. Позитивните коментари изостануваат од жители на МКД што живеат 50 километри надвор од ареалот на Охрид, најточно 200 км

Мене ми е смачено од локал-Охрид-патриотски коментари, па шо.

Не е од инат, вие не прифаќате критики кои се позитивни, за туризмот во Охрид да биде уште поразвиен и подобар, и тоа е тоа.

Ама, ај да не почнувам пак, ме мрзи.

Те сфаќам. Глупите дезинформации се добронамерна критика!
Фала за критиките, ќе гледаме да се прилагодиме на секојдневните измишљотини!

Не се дезинформации, лични искуства се.

Прилагодете се на пример на секојдневните проблеми на туристите со кои се соочуваат. Пример - се паркираш на почетокот на градот ако сакаш да стигнеш во центарот. Инфраструктурата е хаос, и состојбата со паркиралишта. За да стигнеш на плажа и да најдеш паркинг, да не спомнувам каков хаос е.

Значи, не критизирам од инает, или не давам осврт на Охриѓаните (вакви се, такви се...) посочувам конкретни проблеми со кои сум се соочил како турист при престој во Охрид.

Ја би да охридските алфи имаат поише милост кон скопјанишча педеришча ... уште ме боли ...

И нормално ... цените и арогантноста.

А дека е најубав - Не е најубав ... но може да биде доколку администрацијата прекине да краде и почнат да ги средуваат плажите ... а не само да рентаат без везе.

Баш вчера гледав некое интервју со тој Петрески ... и како уште неможат да соберат некој смет од Трпејца (коа ги рушеа тие дивите) и како он тоа не го направил него случајот го превзел ... АЛОООО 2004 ГОДИНА БИЛО ТОА ... 4години си играл ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom