Ден сабота. Се враќаме од плажа со БАМ негде 6 часот попладне, гледам ми стигнала порака од Fortune која гласи: vecer od 00:30 casot ke bideme vo Lagoa so 'tie i tie' dojdete. Легнавме да одмориме бидејќи бевме цркнати од журката на Градиште, башка и од патот кој го идевме пешки Градиште - плажа Славија, и заспавме ај до кај 22 часот и ме разбуди телефонот и ај за 5 минути ќе станам, ама јок презаспавме до 00 часот и еве на Бам мобилниот ѕвони, на телефонот Урбан вика кај ќе идеме вечер, му рековме идеме у Lagoa и тој изрази желба за таму, ама нит се сврте таму нит ништо. Се најдовме со Еко, Дивајн и компанија идеме у Lagoa, влегуваме таму стојат Fortune и Devilish на едно масиче внатре, жешко пука изгор, башка ја као шо бев изгорен од сонцето 100 степена, и цело време се ладев со Bonaqua. Добро помина во Lagoa само што мене ми се слоши од горештината внатре и си отидовме по дома, а другите останаа.
И пред да си идеме, Андроник ни спомна нешто ај да се видиме на помирно место, да се упознаеме подобро итн. И ние добро...
Ден недела. На плажа Славија. Ми се јавува Димитар околу 5 часот на мобилен ми вика Андроник организирал да се видиме на плажа и да се најдеме во ресторан Св. Стефан. Отидовме во ресторан Св. Стефан јас, БАМ, Бобо, Викет и Урбан и ги наоѓаме таму Дивајн, Еко, Ортаче, Вардарче и Андроник како си ручаат и им рековме наздравје и седнавме на масата. Му се јавивме на Бацилус, но тој неможеше да дојде бидејќи веќе си отишол од плажа. Димитар дојде по неколку минути и почнаа муабети, заебанции, тракатанци итн. Почна да врне, се преместивме на друга маса под чадор и таму продолживме... Дојде 7 часот и струшката компанија мораше да си иде за Струга и ги испративме за Струга, фативме ние такси и правец во Cyber City кај Fortune на работа да поседиме колку да преврне дождот. Дождот преврна, асфалтот се исуши а ние останавме таму 3 и пол часа муабетејќи со Fortune и Bile. И ни текна да си идеме.....