Overclock на компјутерот

• Креатор на темата Креатор на темата Chejo
  • Време на започнување Време на започнување
Були иди у БИОС и промени параметри.

jas napraviv golem overclock ama bese sred leto t.s juli temperatura vise od 50C :D id celeron na 2.4 staviv na ~3.2 no go ladev do suv mraz :D i meme mi bese mnogu ladno no nastinav pa taka sea do eden dodaten ventilator imam na 2.8 vorsi rabota

Оверклок на Целерон е ко на фичо да му го избушиш ауспухот за да брмчи низ маало:pos2::pos2::pos2:

знеш што за тоа време целерон бесе како сега цоре 2 дуо и фикото бесе популарно во ЈУ времето :D

Ааа ја те разбрав дека сеа имаш таков оверклок напраено. Иначе за пред 4 години, тоа ти е солиден оверклок.

Moze li jas da mu napravam oveclock na mojot Intel 3.00 Ghz na primer ka kazeme na 3.2 tuka nekade?Ne sakam da preteram da ne mi rikne poso pred 5-6 meseci mi crkna stariot procesor zaedno so grafickata.:vozbud:

pa otprilike moze da se kaze deka bese pred 4 godini togas jas bev 3-4 sredna sea sum 3 na faks da tuka nekade bese :D
iksi_str nema da pocuvstvuvas nekoja razlika zavisi koj procesor e :D stavi si dodatno ladenje jas sea ima vodeno najdobro e i mozes poveke da napravis
pozz

Дечки имам процесор Pentium 3 650 Mhz (моментално не го користам) .До колку можам да го оверклокувам без да ми рикне нешто??

Дечки имам процесор Pentium 3 650 Mhz (моментално не го користам) .До колку можам да го оверклокувам без да ми рикне нешто??

Па ваљда до 700-720 штознам. Ама вистинското прашање е: Зошто би го направил тоа?

Moze li jas da mu napravam oveclock na mojot Intel 3.00 Ghz na primer ka kazeme na 3.2 tuka nekade?Ne sakam da preteram da ne mi rikne poso pred 5-6 meseci mi crkna stariot procesor zaedno so grafickata.:vozbud:

Zavisi moze i da moze a moze i da ne moze.Jas imam na desktopot 3.0 i probav da napravam overclock ama namnogu mi uspea do 3.1
Probaj ali odi postepeno nemoj da go pravis direktno na 3.2
Kaj tebe mozebi ke moze i poveke od 3.2 zavisi od procesorot.
Ako ti ocrni monitorot ne se plasi ke trebe samo da ja resetiras maticnata.

Abe take e so tia ne sa glupi so go namalile ako sakate bolje soberite uste neso pare zemite bolji procesor

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom