Оваа година нема ваучери за апсолвентите

• Креатор на темата Креатор на темата Зајче
  • Време на започнување Време на започнување
Значи упм кој малер сум, стално кога ќе дојдам јас на ред да ќарам нешто од државава гратис го укинуваат. Е нема правда.:nerv:

И јас истооо, па не е фер :zid:

Ова не е можно па ако не даваат треба да кажат неколку месеци уназад а не 20 дена пред почеток на сесија. Нечини вака уште не почнала сесија да ме спотера баксуз на лошо иде ова.

па плакам 500 евра годишно они ваучер мочан од 200 или 250 евра не можат да ми дадат. Криза било, нема оправдание. Мора да се буниме!!!

ту бе баш сега ли ... а баш си планирав за синот еден компјутер да му земев да не ми го зима мојот :)

Нема пари за ваучер да даде, а има пари да се рекламира по цели денови на сите телевизии. Има пари да гради споменици, неколку воени музеи, триумфални арки, коњаници, архив во римски стил, филхармонија во стаклена сфера и други дрндуфки :vozbud::vozbud::vozbud:

10.254 ваучери X 250 евра = 2,5 милиони евра.
Пуфкање на телевизија со рекламни материјали = 3,1 милион евра.

Ако, ние ќе си трпиме, не е проблем... Нека ги скинат и стипендиите барем, нели, сеа имаат оправдание и тоа какво.

Леелее немојте вакви вести ме разочаравте тотално :S

*паѓа на колена, рацете испружени кон небо и се дере* НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!

ох, па добро, шта чеш:toe:

Него.... не дека ќе смени нешто, ама дефинитивно би било забавно - Зашто не ислеземе на протест??? Се разбацаме малку со јајца, со патлиџани, ово-оно...
Па што кој к.?!??!? Имаме право да бидеме незадоволни...:salut:

C C C Sramota. So ne skratat nesto od uzivanjata na nivnite debeli gazovi mamicata nivna neka skratat od crkvata na plostad neka skratat od stadionot

Jaсно беше дека ова нема вечно да трае.
Не е ова задолжително, тоа беше само еден проект на владата, но за жал годинава имаат побитни проекти, во оваа рецесија. Како глупавите статуи низ градов од кои само 2-3 се за пофалба. А и изборите скапо коштаа годинава.
Побунете се. Може ќе успеете иако тешко. Ова го дознав пред некоја недела а и не звучеше министерот оптимистички.
Па и проектот компјутер за секое дете е пред пропаст. Процентот на расипани компјутери е преголем. Тоа е кога се купува старо и шкарт.

316vhjk.jpg

Воедно, еве нов предлог за името.

И не се секирајте, не вие е на вас најтешко од одлукава, туку на компјутерските продавници :)
Не е фер, али јебига... Нема избори оваа година.

Да разбијам монотонија, како утешна награда на фејсбук во “Пандорината Кутија’ има ваучер на кој ќе му се падне има лап топ :)

Навистина без врска. Во ред, ваучерите се некоја „добра“ политика, која послужи само за „добри“ политички цели. Владата решила да ги подели, Владата може да ги скрати, но...

Мене нешто друго ме интересира, ако се толкав проблем парите, зошто даваа на сите акредитирани факултети. И минатата година тоа ме збуни, ваучери им дадоа и на приватните колеџи (Американ, ФОН, Европски и слични). Па зар сите тие татини и мамини деца кои ИМААТ комјутер(и) и можат да си дозволат да се школуваат на приватен факултет, каде една година се плаќа 1500 - 2000 евра, немаат 200 евра за нов комјутер (кој не им треба бидејќи последниот го купиле пред 3 месеци)?!?!

Зошто наместо да ги поткупувавте децата на богаташите, не заштедевте пари за студентите кои не си ги плаќаат испитите, ами се препотуваат пред секоја сесија и ќе дипломираат чесно? Зарем не размисливте дека и од оваа генерација ќе излезат идни новинари, доктори, професори, политолози кои ќе се сеќаваат дека токму тие не добиле ваучер.

Еј колкав малер сум :uvo:
Дај нека кажи некој дали е ова сигурно 100%:ija:

ќе си умрам... ќе се отрујам... кој најголем баксуз сум... а баш си се надав на тој ваучер со оглед на тоа дека пцто ми е крш дека барем малку од малкуто ќе го стегнам...
слзи в очи ми се појавија да ги ебам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom