Otvaranje na fast food in Macedonia

B

Bafra

Гостин
da da ali nashio plan ne e da ulozeme 5 iljadi evra taka da ne se plashime od toa ke se opravime ali kaj nas covek da ne se plase dali ke ima rabota bidejki jas mislam ako si kvaliteten rabota ke ima ali tie inspekcii tie reketari toa e loshoto
Е убаво се сте размислиле. (y)

Доколку работиш квалитетно, друг најважен момент ќе ти е локацијата.
Пример ти се Специјал и Силбо кај Универзална. Иако Специјал со години претходно беше, Силбо не се обезхрабриле па си отворија. Сега се рудник за пари.

Во математиката, обавезно да си ставите дека 1-2 маси ќе ви бидат трошок за инспекции, полиција кои ќе очекуваат гага да кркаат.

Е за рекетарите, како што си кажа сам, во секој реон си има одговорни за таа работа и се поврзани со УБК, неизбежни се. Како ќе решите тоа, не знам, но ако добро ви иде бизнисот, ќе има за сите. Ако знаете некој од погорни ешалони во УБК можда ќе поминете без рекет.

За дозволи и лиценци да добиете од државни институции, ако немате луѓе таму, време и подмачкување ќе треба. (Ако треба конекција за таму кажи :D )
Среќно, без страв, но внимателно со математиката и непознатите во равенката.


5.000 евра само инокс маса може да те кошта, а не па за цела сендвичара. Пријатели отворија за донер, (2 на 2 објектот) па преку 20.000 евра се опрчија. Те вакви плочки морало, те вакво стакло, те ова те она, мислиш операција на срце ќе прават таму.
А да не збориме за вработени или па колку труд и време треба да трошиш.
 
Член од
6 декември 2018
Мислења
6
Поени од реакции
2
Е убаво се сте размислиле. (y)

Доколку работиш квалитетно, друг најважен момент ќе ти е локацијата.
Пример ти се Специјал и Силбо кај Универзална. Иако Специјал со години претходно беше, Силбо не се обезхрабриле па си отворија. Сега се рудник за пари.

Во математиката, обавезно да си ставите дека 1-2 маси ќе ви бидат трошок за инспекции, полиција кои ќе очекуваат гага да кркаат.

Е за рекетарите, како што си кажа сам, во секој реон си има одговорни за таа работа и се поврзани со УБК, неизбежни се. Како ќе решите тоа, не знам, но ако добро ви иде бизнисот, ќе има за сите. Ако знаете некој од погорни ешалони во УБК можда ќе поминете без рекет.

За дозволи и лиценци да добиете од државни институции, ако немате луѓе таму, време и подмачкување ќе треба. (Ако треба конекција за таму кажи :D )
Среќно, без страв, но внимателно со математиката и непознатите во равенката.


5.000 евра само инокс маса може да те кошта, а не па за цела сендвичара. Пријатели отворија за донер, (2 на 2 објектот) па преку 20.000 евра се опрчија. Те вакви плочки морало, те вакво стакло, те ова те она, мислиш операција на срце ќе прават таму.
А да не збориме за вработени или па колку труд и време треба да трошиш.
taka si e vo pravo si i fala za ponudenata pomos inache se cudam nekoj sendvicari vo skopje pa i poznatite ne se niso posebno sredeni i koga sum jadel bile gadni mrsno da ne ti se sedne ali izgleda dobro lugje imat fanato :D
 
Член од
26 ноември 2012
Мислења
76
Поени од реакции
63
Nie miesleme da napravime neso ubav objekt da se sredi za 5000 evra ne planirame samo da se kazeme sendvicara sakame da napravime kako burger king mc donals ali da se razlikuva od niv kilometri kilometri a da imame samo makedonsko jadenje sendvici pa i po nekoj desert taka da trazeme objekt dokaj 200 kvadrata :)
Со 5000 евра не можеш 10 квадрати да опремиш, не па 200. Мој совет, а чувај си ги парите. Не ми изгледаш доволно сигурен дека знаеш што правиш и во што влагаш. Најпријателски.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.888
Sega mu e majkata so gotvena hrana. Corbi, rizoto, gravce, turlitava, podvarok i sl.
 
Член од
12 декември 2010
Мислења
9.849
Поени од реакции
10.444
Sega mu e majkata so gotvena hrana. Corbi, rizoto, gravce, turlitava, podvarok i sl.
голем е ризикот, ако не се потроши иде у корпа, со сендвичите е поинаку
ма да има веќе вакви ствари низ градов
200м2 во Скопје на добро место значат 5к евра кирија месечно ко од шала
еве ко за пример на ул Македонија горе доле тие се кириите а дали по 50м2 се локалите


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
B

Bafra

Гостин
голем е ризикот, ако не се потроши иде у корпа, со сендвичите е поинаку
ма да има веќе вакви ствари низ градов
200м2 во Скопје на добро место значат 5к евра кирија месечно ко од шала
еве ко за пример на ул Македонија горе доле тие се кириите а дали по 50м2 се локалите


Sent from my iPhone using Tapatalk
До пред 5год можеби, ама сега во Центар како што мимкажале кирија обично е 10еур/ квадрат :toe:

Sega mu e majkata so gotvena hrana. Corbi, rizoto, gravce, turlitava, podvarok i sl.
Ти изгледа "ниси одавде" , во секој ланец маркети имаш готова тазе храна, а и по бензиските исто. Таа конкуренција ќе те изеде (бидејќи не им е главна дејност) освен ако не правиш храна ко за Мишелин ѕвезда.
 
Член од
12 декември 2010
Мислења
9.849
Поени од реакции
10.444
До пред 5год можеби, ама сега во Центар како што мимкажале кирија обично е 10еур/ квадрат :toe:



Ти изгледа "ниси одавде" , во секој ланец маркети имаш готова тазе храна, а и по бензиските исто. Таа конкуренција ќе те изеде (бидејќи не им е главна дејност) освен ако не правиш храна ко за Мишелин ѕвезда.
нема шанси, лично знам за неколку објекта со високи кории околу и на ул Македонија со изгор кирии исто и у ГТЦ на приземје уште се високи цените


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Zdravo ajde da otvoram edna tema taka poznata kaj site nas.. site ziveeme vo brz i buren zivot pa zatoa sakame da investirame vo fast food sendvicara vo Skopje.. pa vashe mislenje dali mislite deka ke ima rabota i opsto mislenje za temava fala mnogu unapred i imajte ubav den na site korisnici.
Одлична ти е идејава. Само биди креативен, квалитетни производи, не-вртоглави цени, убава вентилација, насмеан и добро расположен персонал секогаш и креативни сендвичи во понудата. Слично на Бејкинг Бед во Аеродром.

Класичните сендвичари веќе изумираат во Македонија, а верувам дека и на Европско тло исто.

Имаш поддршка од мене.
Па ако отвориш во иднина, извести не.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.290
Биди као седмица, ама бољи.
Стаи пола леб и 300 грама компир со парче месо.
Гарантиран успех кај дрвосечачиве, копачиве на ровови и работнициве на истовар, кои ќе ти се 98 посто од муштериите.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Рачунај само месечни издатоци на цајкани + УЈП мујп нешто што ќе ти врши рекет во вид на бесплатно јадење.
 
Член од
6 декември 2018
Мислења
6
Поени од реакции
2
Одлична ти е идејава. Само биди креативен, квалитетни производи, не-вртоглави цени, убава вентилација, насмеан и добро расположен персонал секогаш и креативни сендвичи во понудата. Слично на Бејкинг Бед во Аеродром.

Класичните сендвичари веќе изумираат во Македонија, а верувам дека и на Европско тло исто.

Имаш поддршка од мене.
Па ако отвориш во иднина, извести не.
fala mnogu lugje stvarno sto odvoivte vreme i da spodelete so mene nekoj od vashite mislenja..za poveke informacii ke ve izvesvtam nadoknadno
 

Kajgana Shop

На врв Bottom