Отец Ивица vs Дарвин

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Stulic
  • Време на започнување Време на започнување
Vselenski brodovi!!!!!!

A da go prasame Kortez na sto mu licele tie crtezi vo 16 vek?

незнам јас не ги спомна, другиот член ми ги спомна
јас само реплицирав
а ти слободно прашај си го Кортез немам ништо против

да да да да днебиле сите големи бе како и сега шо има луѓе со мал никаков интелект така и тогаш имало мали и големи диносауруси иначе на тој сајт јебемлити преваранта,освен глупи обиди за негирање на радиоактивното датирање невидов ништо друго,а од друга страна истите тие па даваат докази и нагласуваат дека се датирани со радиоактивен изотоп ебате падавичарите ебате :)

незнам јас не ги спомна, другиот член ми ги спомна
јас само реплицирав
а ти слободно прашај си го Кортез немам ништо против

Другар ова што си го постирал да беше вистина имаше да го отупат од трубење по светскиве телевизии, јас прв пат во животов читам вакво нешто дека луѓето и диносаурусите живееле заедно, тоа освен во Флинстонс го немам никаде видено до сега.

Другар ова што си го постирал да беше вистина имаше да го отупат од трубење по светскиве телевизии, јас прв пат во животов читам вакво нешто дека луѓето и диносаурусите живееле заедно, тоа освен во Флинстонс го немам никаде видено до сега.

не реков дека е вистина
на постовите со Денвер ви кажав како некои некогаш размислувале
ете го линкот видете за што се работи
не ми се нафрлајте одма сите :)

The Taylor Trail:
A series of 14 sequential human footprints on the same platform with at least 134 dinosaur tracks.

Introduction:
Here is a photo of the Paluxy River in Glen Rose Texas. This rapidly flowing river runs through the middle of Dinosaur Valley State Park, famous for its dinosaur tracks. Not as well known is the fact that human tracks have also been found, not only in the same formation, but on the same bedding plane and in some cases overlapping the dinosaur tracks.
Stan Taylor (pointing at track) began his excavation of the Taylor Trail in 1969 and continued working through 1972. Initially, only two tracks could be seen in the Paluxy River bed.
(Click on photo for high resolution)
By following the trail back under the river bank, seven more very human like tracks were exposed. The process involved removing tons of limestone overburden, effectively eliminating the possibility that the tracks were carved.
The Taylor Trail, as it normally appears in the river under water. Subsequent excavation has extended the trail to a total of fourteen tracks in a consistent right-left pattern. The entire sequence can be seen through the water in this 1994 photograph, even though a thin layer of mud obscures the details. A trail of three-toed dinosaur tracks can be seen crossing at an angle of approximately 30 degrees.
The drought of 1999 revealed the entire trail in dramatic detail!

Можно е и теоријата на креационизмот, и дарвиновата, можно е една од нив да е точна, но можно е и ниедна. Самите, како и се во овој живот треба да избереме. Останува, изберете си, дали предците ви се мајмуни, или се создадени од Бога? Одберете во што ќе си верувате. За мене е подобро да сум потомок на божјите созданија, а не на мајмун.

Можно е и теоријата на креационизмот, и дарвиновата, можно е една од нив да е точна, но можно е и ниедна. Самите, како и се во овој живот треба да избереме. Останува, изберете си, дали предците ви се мајмуни, или се создадени од Бога? Одберете во што ќе си верувате. За мене е подобро да сум потомок на божјите созданија, а не на мајмун.

Не потекнуваме од мајмуни аман више !!! Имаме ист предок со човеколиките мајмуни !!!! Тоа било животно наречено прамајмун, различно од сегашните човеколики мајмуни и човекот:smir:

Точно, јас комплетно се согласувам со тебе, тоа е во сржта на човековата природа. Работите постојат ако ти ги перцепираш дека постојат, доколку ти ги немаш во сопствената свест тогаш која е поентата на нивното постоење. Мислам дека е смешен целиов доказителски начин на соборување на еволуцијата, ако некој сака да верува во нешто нека си верува, и не се потребни цртежи на диносауруси и луѓе заедно за да докажеме дека ете Господ постои. Битна е вербата во нештата таа ја дава надежта и мотивот за понатаму, а не диносаурусите. Инаку главна карактеристика на човековата природа е да верува и да се моли на некоја натприродна сила да му помогне, во ситуации кои што се тешки и безизлезни за него. Дури и најтврдокорните атеисти попуштаат во такви случаи, иако можеби тоа јавно и го одрекуваат.

Чудно како на едната слика си го припитомил динусаурусот па и си го јава(а нацртан е со големина на свиња а реална големина му била колку слон или поголема:tapp:) а на другата слика човекот е храна на динусаурусите, а ова доле сликиве личат на крокодили, змии, рептили(КОМОДО ЗМЕЈОВИ :vozbud:) и тн.
П.С. Чудно како за нешто вака извонредно и неверојатно никој нема чуено :kez::tapp:

имало и големи луѓе??? :toe:

JOE-GIANT2.jpg

http://krishnascience.com/files/Giant_Human.html

Не потекнуваме од мајмуни аман више !!! Имаме ист предок со човеколиките мајмуни !!!! Тоа било животно наречено прамајмун, различно од сегашните човеколики мајмуни и човекот:smir:
Епа секој си бира предок ако ти потекнуваш од мајмун,твој проблем јас потекнувам од Бог.:baeh:

Друже, мајмун си е мајмун :)
Епа секој си бира предок ако ти потекнуваш од мајмун,твој проблем јас потекнувам од Бог.:baeh:

Точно, јас комплетно се согласувам со тебе, тоа е во сржта на човековата природа. Работите постојат ако ти ги перцепираш дека постојат, доколку ти ги немаш во сопствената свест тогаш која е поентата на нивното постоење. Мислам дека е смешен целиов доказителски начин на соборување на еволуцијата, ако некој сака да верува во нешто нека си верува, и не се потребни цртежи на диносауруси и луѓе заедно за да докажеме дека ете Господ постои. Битна е вербата во нештата таа ја дава надежта и мотивот за понатаму, а не диносаурусите. Инаку главна карактеристика на човековата природа е да верува и да се моли на некоја натприродна сила да му помогне, во ситуации кои што се тешки и безизлезни за него. Дури и најтврдокорните атеисти попуштаат во такви случаи, иако можеби тоа јавно и го одрекуваат.
Точно и јас така мислам.

Еве јас бирам хммм ...... што да изберам......хмммм....... ми текна! Ја потекнувам од планетата Криптон(поточно од супермен), ај сеа да те видам мојот е појак :tapp::lud::lud:

Многу интересен линк видете што најдов:vozbud:
devilskull.JPG

Within an ancient burial mound near the town of Sayre in Bradford County, Pennsylvania, skeletons measuring approximately 7 feet in length were discovered in the 1800s. But the most remarkable feature of these tall skeletons was not their height, but the strange horn-like protrusions above the brow region on their skulls. It was estimated that they were buried around 1200 AD. According to some sources, the skeletons were sent to the "American Investigating Museum" in Philadelphia, and vanished.

ја терате темава во погрешен правец
прикажани се некои работи кои го спорат Дарвин
на нив вашите одговори се од типот

„потекнуваме од мајмун и точка“

„смешни се тие работи“

споредувате со цртани

значи ептен јаки контра аргументи, и развивање нормална дискусија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom