Ослепени бебиња на Клиниката во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Филозофка
  • Време на започнување Време на започнување
Срамота, нема коментар за ваквиве работи што се случуваат во нашето здравство, за ваквиве виновници само смртна казна е решението, ништо друго. На некои клиники кај нас, вработените се` прават, само на работата не пазат, иако знаат колку им е деликатна. Еднаш чекав со алергија во ходник додека си ја изгледаат серијата :tapp:. И да се реформира здравството, да почнат да се делат откази, тука не знае човек од каде да почне.

А да дојдеш со *внатрешно крварење на око* (бар така ми пишуваше на упутот од ургентен*) во 7 сабајле после туча и дежурната докторка (да не ја именувам ... гад ми е ) да ја праќа чистачката како гласноговорник да ти каже што/како и зашто и да не сака да те прегледа ? Да повторам ... со УПАТ од ургентно ...

Ебати куртоните неспособни ... Ако ... ке се отворат повеќе *Филип 2ри* приватни болници ... па ке ги видам ....

едит: Ау ... I almost forgot ... Не знам а и не сакам да знам зашто мислат дека луѓето ке заборават на работите ако *разрешат* некој ....

Здравстов во Македонија нема саламно.Работат на апарати од пред 20 години.На персоналот му е преку к*ур и едвај чекат да си одат дома и гледат побргу да завршат.Кога пијат кафе или си прават муабет а не се на пауза ич не му е гајле човек и на умирање да е не го пуштат.Пуштат преку ред ги разгледуват книшките и првин тиа шо ги знаат или тиа шо имат ставено пари во книшката го пуштат а не тој што е на ред.И да дојдиш на ред само ќе те „прегледат“ и ќе ти речат аспирин напиј се и тоа.

Луѓе ТУЖЕТЕ НА СУД! Тужете во Македонија, во Стразбур, во Европа, секаде ДО КРАЈ.
Не се одкажувајте. Доколку овие криминалци не останат не казнети секогаш ќе го повторуваат делото.

Има лекари во Македонија што работат и повеќе од тоа што ги плаќаат, но има и НАЈДОЛНИ КРИМИНАЛЦИ. ДЕБИЛИ што треба да се затворат и никогаш повеќе да не облечат бел мантил.

Најлошо е тоа што еден со еден се прикриваат.

Абе брат ... Џабе ако тужат ... Искрено ... би добил нешто ако ти исплатат а детето СЛЕПО ?

Не треба воопшто да се случуваат такви работи ....Ама тоа е кога непотизмот владее сеуште во државава ...

Жална сторија, ептен жална сторија... солзи ми дојдоа на очите...

Но, освен тоа... очекувате да плукам по докторите... е нема да плукам... ќе плукам по глупиов ни наш народ што на се гледа кроз прсти и веднаш и лесно се откажува од се... а па да се десило... што да му правиш, така требаше да биде...
Место да се тужи, да се најават граѓански штрајкови, да се дигне народот на бунт да најде нешто од што тие доктори зависат па да ги мавнат баш таму некој период, да падне скроз на скроз се, и да видат дека и тие зависат од нас како и ние од нив...
Ќе земам пример од странство што една професорка ни кажала во средно минатата година што се десило и била сведок на истото...
Во таа некоја си држава телефоните поскапеа за 30%, народот се побуни, видоа не видоа ништо не успеаја со тоа... утредента најавија на сите телевизиски канали дека од пример 12 до 17 часот, сите телефони на граѓаните да бидат отворени и да не ги платат сметките на крајот од месецот... Е во тој случај, виде операторот колку изгуби од џебот, и одма ги намали сметките за 50%...
Зашто ние како народ не сме така сложни и донесеме таква одлука... него седиме со скрстени раце и си викаме ах, таква му била судбината на тоа... кој како си ја наредил....
Мора народот за вакви работи да се дигне на бунт... па ќе видете како одма ќе ги скастри сите такви митаџии во здравствените установи... А вака народот си ќути и се си е добро...

Премногу сме наивни...

Но, освен тоа... очекувате да плукам по докторите... е нема да плукам... ќе плукам по глупиов ни наш народ што на се гледа кроз прсти и веднаш и лесно се откажува од се... а па да се десило... што да му правиш, така требаше да биде...
Место да се тужи, да се најават граѓански штрајкови, да се дигне народот на бунт да најде нешто од што тие доктори зависат па да ги мавнат баш таму некој период, да падне скроз на скроз се, и да видат дека и тие зависат од нас како и ние од нив...
Ќе земам пример од странство што една професорка ни кажала во средно минатата година што се десило и била сведок на истото...
Во таа некоја си држава телефоните поскапеа за 30%, народот се побуни, видоа не видоа ништо не успеаја со тоа... утредента најавија на сите телевизиски канали дека од пример 12 до 17 часот, сите телефони на граѓаните да бидат отворени и да не ги платат сметките на крајот од месецот... Е во тој случај, виде операторот колку изгуби од џебот, и одма ги намали сметките за 50%...
Зашто ние како народ не сме така сложни и донесеме таква одлука... него седиме со скрстени раце и си викаме ах, таква му била судбината на тоа... кој како си ја наредил....
Мора народот за вакви работи да се дигне на бунт... па ќе видете како одма ќе ги скастри сите такви митаџии во здравствените установи... А вака народот си ќути и се си е добро...

Премногу сме наивни...

Ај преиспитај се ;)

епа додека на медицински факултет се гради династија и секој е нечие милениче, а оние што ставрно ги бива ги буткаат, ќе шетаме сакати, болни, а да не зборам за најлошото....еј бебиња....имаат ли тие душа во ние??? како можат да спијат после тоа??? и што дека ја разрешил, сеа таа или тој , ќе се бутне ќе предава и така цело време вртење во круг...се гадам од нашато здраство.....за срамота!!!!! убаво кажаа погоре. затвор, казна барем некако нека ја остат таа болка...душички мали, се надевам дека ќе им се помогне во странство!

Ај преиспитај се ;)
Е шо да не грешам?
Да бевме решлив и цврст народ до сега имаше се да промениме...
Ама убаво си кажаа еднаш... Како ни свират ние така играме... 3 напред 2 назад...

Стујата се дига.. никој нишо не презема... телефонските сметки се покачуваат, неможеме една акција да организираме да го бапнеме на земја операторот...
Сега ова се случи во затворот, и ти гарантирам за две недели максимум, МАКСИМУМ се ќе се заборави... и пак ние ќе си ќутиме, и ќе си свиркаме...

А да дојдеш со *внатрешно крварење на око* (бар така ми пишуваше на упутот од ургентен*) во 7 сабајле после туча и дежурната докторка (да не ја именувам ... гад ми е ) да ја праќа чистачката како гласноговорник да ти каже што/како и зашто и да не сака да те прегледа ? Да повторам ... со УПАТ од ургентно ...

Ебати куртоните неспособни ... Ако ... ке се отворат повеќе *Филип 2ри* приватни болници ... па ке ги видам ....

едит: Ау ... I almost forgot ... Не знам а и не сакам да знам зашто мислат дека луѓето ке заборават на работите ако *разрешат* некој ....

Сфаќам дека ова што е случено ќе остане вака, нема назад, нема казна што ќе ја поврати загубата на овие малечки што ништо на никому не му згрешиле, но ако барем има малку совест кај некои од помладите и идните доктори, казната може да биде како предупредување. Тие што се виновни за случајов треба под итно да се отстранат од работните места затоа што ова може лесно да се повтори.
А за ова со приватниве болници имаш право, можеби ќе платиш поскапо но ќе ти се исплати. Во една наша позната приватна клиника, да не правам реклами сега, патиките ми ги соблекуваа, фалеше уште приспивни песни да ми пеат. Конкуренцијата би ги уништила државните клиники.

Samo poradi ovaa pricina sto se se slucuva kaj nas po klinikite i bolnici sum srekna kade ziveam vo momentov.Da bev tamu i da trebase da pravam operacija tamu jas ke umrev do sega.A da ne zboram za tretmanot kakov e i posle operativen zafat so pacienti mozes da si crknes nikoj ne te ferma dal si hiten slucaj ili ne.Greota tie bebinja da e moe toa dete jas bi ja zadavila taa doktorka ili direktorka ne da se pomiram so nejzin otkaz.Da se raboti za nivno dete se ke storat a za tugi deca bas gi boli briga gubrinja se sve toa personalot po klinikite.Ne daj boze covek da treba pomos od niv da ceka.

1.Се отстрануваат од работа
2.Им се забранува секаква работна дејност т.е им се кине дипломата или се прогласува за неважечка
3.КРИВИЧНО се гонат ....

@Реактив ... Преиспитај се дал ке го напишеше истото ти да беше во кожа на родителите ....(ти го болдирав делот)

Што била причината?

1.Се отстрануваат од работа
2.Им се забранува секаква работна дејност т.е им се кине дипломата или се прогласува за неважечка
3.КРИВИЧНО се гонат ....

@Реактив ... Преиспитај се дал ке го напишеше истото ти да беше во кожа на родителите ....(ти го болдирав делот)
Што зборуваш, бе? Реактив баш се залага за тоа што ти го набројуваш овде.

Премногу сме наивни...

ps: Знам дека постов му е иронично-саркастичен ... ама сепак глупо звучи јбг ;)

Што била причината?

Што зборуваш, бе? Реактив баш се залага за тоа што ти го набројуваш овде.

Си седеше типката во Сопче ... и нормално .... доаѓам ја со упат ми кажуваат кого/што да барам ...ама нема ... покасно да сум дошол ....и тоа не излегува она да ми го каже тоа него ја праќа чистачката .. и на мое инсистирање да ме прегледа ПОВТОРНО доаѓа чистачката да ми каже дека е зафатена ...

пс:не , немаше друг човек/луѓе па да ги прегледувала нив ....

Што дека ја разрешиле директорката?
Она да не го направила тоа? Комплетна смена на целиот персонал што бил на работа, на тие што ги прегледувале бебињата и што им го сториле ова.
Само ќе додадам, не дај Боже да сум татко на едно од тие деца.
Душички само нека им се помогне колку што може за да можат да го видат светот во кој се родиле.

Си седеше типката во Сопче ... и нормално .... доаѓам ја со упат ми кажуваат кого/што да барам ...ама нема ... покасно да сум дошол ....и тоа не излегува она да ми го каже тоа него ја праќа чистачката .. и на мое инсистирање да ме прегледа ПОВТОРНО доаѓа чистачката да ми каже дека е зафатена ...

пс:не , немаше друг човек/луѓе па да ги прегледувала нив ....
Eh, da, vo najmala raka nekulturno od strana na doktorkata, na strana neprofesionalno (duri i da bila zafatena, na pacientot treba da mu se objasni deka ne mora da se grizi, no kje mora da poceka - i toa vleguva vo tretmanot, da ne se drzi pacientot vo neizvesnost i strav...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom