Оштетените млекари од „Сведмилк“ протестираат пред Владата

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
Значи накратко речено доколку Шведмилк нема пари да ги исплати кооперантите,се активира гаранцијата доколку ја има и проблемот е решен.Доколку нема таква гаранција тогаш се апси министерот што дал согласност да работи таква фирма,и се товари за проневера на толку пари колку што млекарата е должна кон кооперантите,и пак проблемот е решен.
stranski investicii ... prerodba vo 100 cekori .... uspesi na vladata so rabota 24/7 i rezultaot e vidliv :uvo::uvo::tapp::tapp:

stranski investicii ... prerodba vo 100 cekori .... uspesi na vladata so rabota 24/7 i rezultaot e vidliv :uvo::uvo::tapp::tapp:

Сето тоа е убаво замислено додека не дојде време да се имплементира во реалноста.:toe:

Во секој случај млекопроизводителите под итно треба да се обештетат,а не да ми мрчат од владата дека требало да се почека па да се утврди фактичката состојба.Живата стока треба да јаде,таа не може да чека да заврши конвенцијата за избор на кандидат за председател.Затоа требаше министерот што дал одобрение за работа на оваа фирма веќе да биде во притвор и да ги храни прасињата во Идризово додека не ги покаже сите инволвирани учесници во оваа матна зделка со која се заебани кооперантите на кој веќе требаше да им бидат исплатени парите за да им преживеат кравите.:toe:
Se slozuvam deka tamu kade sto ima malverzacii mora da ima i vinovnik koj pridonel kriminalot da vladee, a tamu kade sto ima dokazan kriminal, nuzno treba da ima i soodvetna sankcija. Zatoa ovaa vlada ako saka da bide bliska do narodot, odnosno do proizvoditelite, mora pod itno da preispita koj e vinoven za raspaganjeto na mlekarnicata i koj gi izigral mlekoproizvoditelite. Ako toa ne go napravi preku relevantnite institucii i ministerstvoto, togas slobodno moze da kazeme deka matnata voda nekoj od gore dopolnitelno ja zamatuva, a se na steta na narodot, rabotnikot i koperantot. Vreme e da im se zastane na patot na raznite profiteri i banditi koi osven egoistickoto nasocuvanje na vodata kon svojata vodenica, nisto drugo ne pravat za ovaa drzava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom