- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Пеце на Надето...туку нешто друго ме интересира....ако не е Ошо тогаш кој е?
Пеце на Надето...туку нешто друго ме интересира....ако не е Ошо тогаш кој е?
точен одговорПеце на Надето...
Па тоа е целта на темава, ако не те интересира не читај.Игорче бе, планираш целокупниот опус на овој немиениот и небричениот да го постираш овде?
Не ми е досадно, ми се спие...Па тоа е целта на темава, ако не те интересира не читај.
Знам дека ти е досадно ама јбг, имаш ЧДА како алтернатива.
Кажи си:Не ми е досадно, ми се спие...
Дај една од твоите мантри за пред спиење. Нешто дека едното е две, трите се четири, умот не може да се запре, и такви работи...
Ајде бид фин дечко...
Ме запусти сега.Кажи си:
Јас сум глуп ...... 10 пати по ред на секое вдишување.
Види што ќе се случи, ако не бива кажуј да бараме лек.
Ова е затоа што сум фин дечко, не дека сум по ТМ ама еве пробај си среќа.
Знам дека ти е тешкоМе запусти сега.
Ништо, ќе одам малку да помедитирам, морам да си го вратам духовниот мир после овие твои тешки зборови...
Е тоа е тешкиот делЈа прочитав од мајсторов Тантра - Врвно Разбирање, долински и планински оргазам, техниките како од по ивицата, јавање на бранови, или општо трансцедетална сексуалност. Сега преостанува уште да најдам соодветен примерок и да ги имплементирам сите овие теоретски знаења собрани од мајсторов.
Не ме потсетувај на тоа.Е тоа е тешкиот дел
Ne morash da bidesh cinicen. Zemi procitaj neshto pa diskutiraj.Мозокот не е мозок, мислите не се мисли, атеистот е верник, а верникот е атеист, бог не постои ама постои, вистината не постои оти мислите не се мисли што значи дека уствари вистината постои, ама ако бог не постои, тогаш апссолутната вистина не постои, што значи атеизмот е лага, ама пошто секој е бог а не е, вистината постои, а ако постои вистината тогаш лагата не постои, ама пошто секој е бог и не е, лагата не постои, само ошоооо постои.... ама пошто ошо не е ошо ко шо бог постои и не постои, тогаш ошо не постои.
Или постои?
Едно е сигурно, ако станеш од столот на кој што седиш пред мониторот и ако се задржиш во таа положба одредено време, тоа значи дека ќе си постоиш....
Toj nebricen (za nemien ne mozesh da kazesh), ima izdadeno preku 600 knigi. Iljadnici ljuge se otideni kaj nego samo da go vidat. Imash i psiholoh od Amerika, zatvara ordinacija i odi kaj nego. Najgolemite psiholozi od Evropa duri sega pocnaa da go kopiraat Osho, site nivni knigi sodrzat citati od nego, zatoa popametno ti e da ne go vregjash.Ako ne te interesira imash drugi temi, ako ne procitaj pa diskutiraj.Игорче бе, планираш целокупниот опус на овој немиениот и небричениот да го постираш овде?
600 книги е импресивна бројка за некого кој верува дека знаењето и мудроста не можат да се кажат.Toj nebricen (za nemien ne mozesh da kazash), ima izdadeno preku 600 knigi. Iljadnici ljuge se otideni kaj nego samo da go vidat. Imash i psiholoh od Amerika, zatvara ordinacija i odi kaj nego. Najgolemite psiholozi od Evropa duri sega pocnaa da go kopiraat Osho, site nivni knigi sodrzat citati od nego, zatoa popametno ti e da ne go vregjash.Ako ne te interesira imash drugi temi, ako ne procitaj pa diskutiraj.
Не сум го видел ова.....хаххах абе не е само да пишеш нешто.Мозокот не е мозок, мислите не се мисли, атеистот е верник, а верникот е атеист, бог не постои ама постои, вистината не постои оти мислите не се мисли што значи дека уствари вистината постои, ама ако бог не постои, тогаш апссолутната вистина не постои, што значи атеизмот е лага, ама пошто секој е бог а не е, вистината постои, а ако постои вистината тогаш лагата не постои, ама пошто секој е бог и не е, лагата не постои, само ошоооо постои.... ама пошто ошо не е ошо ко шо бог постои и не постои, тогаш ошо не постои.
Или постои?
Едно е сигурно, ако станеш од столот на кој што седиш пред мониторот и ако се задржиш во таа положба одредено време, тоа значи дека ќе си постоиш....
Pak...600 книги е импресивна бројка за некого кој верува дека знаењето и мудроста не можат да се кажат.
А и каква врска има што го вреѓам? Зборовите не се зборови, мислите не се мисли, тие не постојат, тао мао лао..