Orthodox Celts

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Локација
Скопје
Српски бенд од Белград, кој изведува традиционална Ирска музика, поткрепена со рок елементи. Основани во 1992 година, додека првиот албум го издаваат во 1994 година.Скоро сите нивни членови се декларираат како навивачи на ФК Селтик.

Членови:
  • Ана Ѓокиќ – виолина, вокал
  • Александар Петровиќ (Аца Селтик) – пејач, фронтмен на групата
  • Дејан Лалиќ – ирски тенор бенџо, мандолина, гитара, гајди
  • Дејан Попин – блок флаута
  • Никола Станојевиќ – виолина
  • Владан Јовковиќ – гитара
  • Дејан Јевтовиќ – бас
  • Душан Живановиќ – бубњеви, удараљки
  • Иван Брусиќ – инжињер на звукот

Star of the county down personal. Ми ја кажа еден другар пред 3 или 4 год не знам точно и ептен ми се допадна така и го запознав бендот. После неа Road to dublin

Од пред 2-3 години ги знам. Овие две песни ми се омилени.

многу ми се свиѓа ама толку брзо ми пее неможам да го пратам :D
Не е толку до брзината колку што е до дијалектот Ирски кој не знам од кај го вади таков :D

• Ми се допаѓа
Reactions: ION
Без Drinking Song не иде (y)

И секако химната :D

Кој им беше на свирка летоска у Irish Pub во Скопје, знае... :) Можда 20-30 души максимум беа дојдени таму да ги слушаат Orthodox Celts, али сите си пројдовме топ, ненормална атмосфера имаше.

В Скопјето свиреа за Пиволенд, или за виното, појма немам. Ептен добар склоп на различни елементи. Ми се допаѓаат, особено тој посебниот шмек и мелос.

На Пиволенд свиреа, 2010та година, или која и да беше годината кога беше последен пат на Кале. Е на ваква музика се пие пиво, не на бљувотините што ги носат последниве години на Пиволенд.

Иначе, интересен факт: Orthodox Celts свиреле на секој Пивофест во Белград до сега.

Еве дел од настапот од претходната година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom