Значи кога држам 3 монети од 10 денари исто ми е како да држам 3 од 1 денар, некако не ИЗГЛЕДААТ вредно, и на пример дома имаме една ко пепељара каде оставаме ситни пари, и можеш да најдеш 50 денарки таму :pos2:
Сабајлево земам кусур од продавница и ми враќа три метални парички во вредност од по десет денари. Ми светна ламбичката во тој момент како на цртаниот како ли се викаше, не е важно. Лани не лани преклани кога се објави веста дека книжните банкноти од 10 и од 50 денари ќе се заменуваат со метални одеше официјално објаснување дека ќе се заштедело со тоа. Ама и јас си имам свое објаснување не мора да значи дека е вистина ама вистина е за мене и дали ќе биде вистина тоа само иднината ќе покаже. Парите од 10 и од 50 денари се заменуваат со метални за да се добие впечаток дека се ситни пари, затоа што така народов наш и ги смета металните парички кусур ситнеж, така да кога инфлацијата ќе ја изеде нивната вредност полесно да се прифати тоа. Мислење ваше?

мило ми е, пак сме тука да дебатираме како Бранко во годините кога ги продаде државните фабрики не направи буџет голем колку груевски што направи без ниедна продадена фабрика, се надевам вечерва сте пак активни од штабот на сдсм и новокупените компјутери за коментирања на страната на А1, не ве очекував да работите и во недела, ама најверојатно имате нешто во план