Оптимизам/Песимизам?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
pesimista definitivno nema vo so da se ocekuva se e za mene loso i na naj losoto mislam pred da pocnam nesto

Јас дефинитивно сум реален оптимист... За мене важи едно единствено правило. Надевај се на најдоброто и биди спремен за најлошото. Ако го почитуваш тоа... Донекаде нема да може ништо да те изненади.

Optimist, nema tuka sto da se kazuva.tolku

sekogas gledam prvo kako ce bide ako se desi loso a posle mislam na dobroto.
no vo dusa optimist!

Секогаш се трудам да гледам реално на работите...
Опкружена сум со оптимисти и навистина ги ценам оптимистите како личности. Не сакам песимисти ме исполнуваат со негативна енергија...:smir:

My mum use to call me непоправлив оптимист!!! :je: Од кога знам за себе влезена сум си во некој филм дека на крај се ќе биде ко шо треба! Е сеа.... се дешава да бидам скептик за некои работи, али мнооооогу ретко!

Имама постирано,но сакам да додадам,дека некако оптимистите имаат поголема воља за живот,попозитивни се...уживаат со еден збор да не речам...како што имам речено оптимист сум,ја гледам чашата полуполна, а не полупразна..но едноставно има периоди во животот кога не ми е се сјајно и тогаш не сум баш најголем оптимист,но секогаш потајно во себе се надевам на најдоборото...

Епс у курац. Песимист сум. И така за многу работи ќе се заебам, па подобро кога ќе се заебам нема да се нервирам толку, а ако испадне на арно тогаш повеќе ќе се радувам...и то. hehe:

jas sume eden grozen i neizlecliv optimist ... POMOS!!!!!!!!!!

Acid напиша:
Нема опција „реалиста”?

Ниту се палам, ниту потпалувам со оптимистички изјави. Не сум ни песимист. Едноставно, мислам дека сум на границата помеѓу двете.

ME TOO

Златна средина!Али најчесто оптимистички ги гледам работите значи ја гледам шансата во секоја тешкотија!:wink:

Оптимизам дефинитивно!!!!Мислам оти сум ного голем оптимист :):) иако ного јасно има моменти на песимизам, ама преовладува оптимистот... :):)

jas sum optimista, no mnogu pati znam realno da gledam vrz rabotite i da se pomiruvam so losite raboti sto se slucuvaat i da prodolzam ponatamu.

...optimista do kraja , do jaja de...:)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom