Оптимизам/Песимизам?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
definitivno pesimist, zosto toa e vid na informiran pesimist. Ne sakam da letam pa da padnam nisko vo psihicka smisla na zborot

Buterfly напиша:
definitivno pesimist, zosto toa e vid na informiran pesimist. Ne sakam da letam pa da padnam nisko vo psihicka smisla na zborot
Каков е тој вид на информиран песимист?!Дали е тоа дека си подложна туѓи мислења??

Оптимист во секоја смисла, во секоја ситуација со мала доза на песимист, колку и да се надевам дека се’ може да се среди сепак има мал дел во мене шо се сомнева во истото
cs.gif

Оптимист 100 % :je:

Moze da se kaze deka sum realist,ednostavno nekogas nemozam da gleam pozitivno na rabotite koa neso ne ide na dobro...No 4estopati sum i optimist.

Ma neznam ni jas sto sum. Ok za poveketo raboti onie krupnite kako politika, istorija i tn. sum pesimist, a za malite nesta sum optimist
E aj sea vidi ti

Najcesto sum optimist,zasto mislam deka taka gi privlekuvam rabotite sto gi sakam.Ako dlaboko si veruvam si dobivam.

златна средина најубаво ме одржува у живот, ипак не често ја држам средината

оптимиста ДЕфинитивно абе ја иам превртено цела куќа коа ја изгубв СИМ картицата

не ме викаат ментал за џабе:olee:

BusHav напиша:
Прават муабет песимист и оптимист
Песимистот-Не може да биде полошо од ова!
Оптимистот-Може,може!!!!!

Еве само ќе си се цитирам:pos2::pos2::pos2:

Оптимист дефинитивно, но со примеси на песимизам, за да не биде преголемо очекуваањето, а после да не се деси ништо, да не тргне кон подобро. може да се каже средина.

Според мене оптимизмот е една многу битна и важна па дури и корисна работа во животот на човекот.Ако во секое лошо гледаме на добар начин таа лоша работа ке биде ублажена и нема да биде толку груба или лоша.Оптимизмот и надежта се топ работа.Секогаш биди оптимист и имај надеж пошто - надежта последна умира .Ајт поздрав

jas sum optimist....i navistina i vo najteskite momenti sepak ne ja gubam nadezta i uspevam so nasmevka na liceto da prodolzam pontamu i da veruvam deka ke uspeam vo toa sto go sakam :)
i sekako poveke mi se dopagjaat optimisti otkolku pesimisti....nekako ne mozam da podnesam pesimisticko odnesuvanje na nekoi lica...
mislam deka treba da se bide optimist no sepak da gledame realno na rabotite...

optimiziam beee... Ne bidete pesimisti. Moze da bide poloso.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom