Оптички илузии!!!

• Креатор на темата Креатор на темата Петар-МКД
  • Време на започнување Време на започнување
Па ајде нека стават уште

dotillusion.jpg

Заглејте се во црната точка..Тие шарените ќесе изгубат

illus010.jpg

И овие ко да се мрдаат

illus005.jpg
Гледате ко една коцка у средина?

мари напиша:
Па ајде нека стават уште

dotillusion.jpg

Заглејте се во црната точка..Тие шарените ќесе изгубат

нешто не е во ред со моите очи,или треба цел саат да се гледа у црната точка за да “избегат“ шарените???

^eli^ напиша:
нешто не е во ред со моите очи,или треба цел саат да се гледа у црната точка за да “избегат“ шарените???
пола минута

a be kakva pola minuta ja za nekolku sekundi gi "izbrisav" sarenite

blindspot.gif

Затворете го десното око..СО ЛЕВОТО ОКО УБАВО ЗАГЛЕДАЈТЕСЕ ВО ЅВЕЗДАТА ШТО НЕМА БОЈА..оБОЕНАТА ЅВЕЗДА ЌЕ ИСЧЕЗНЕ

freakouteyes.gif
Eве нешто слично на пајакот
elephant.gif
Овој колку нозе има?
trigrid.gif
Е оваа кој ќе ја реши....се трудев се трудев и после некое време ми здосади да го барам празнио квадрат и отидов по други илузии
illusioncount.gif
Колку луѓе има тука?13 или 12?
icon.gif
ова многу мала слика....инаку изгледа дека кругот се движи а уствари само осветлението не прави да мислиме дека се движи и кругот

e cekaj ti malce oti ima nekoi i glupi se
zato pocekaj da najme nekoja jaka

ne me biva bas za vakvi raboti, pa mozda i treskam..ali zagledajte go na prvata slika vo golemiot triagolnik, onoj pomal i potemen triagolnik vo nego. i posle istiot na vtorata slika...ima nesto ili mene mi se cini???

Vnuce напиша:
Што не ти е јасно тука ? ? ?

најди го квадратот што недостига.....прво гледај ја првата фигура односно од деловите што е направена.....втората фигура е направена од истите делови а сепак недостига еден квадрат.....ајде најди го ако толку ти е јасна сликата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom