Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Ovde e mojata posledna sansa. Instalirav Debian Lenny 2.26. Se ubiv vo citanje i nikako nemozam da instaliram driver za nvidia 6100 2 pati mi vrisna gdm i 2 pati go prepravav. Pomagajte oti ke go nosite na dusa kompjuterov :P

Ovde e mojata posledna sansa. Instalirav Debian Lenny 2.26. Se ubiv vo citanje i nikako nemozam da instaliram driver za nvidia 6100 2 pati mi vrisna gdm i 2 pati go prepravav. Pomagajte oti ke go nosite na dusa kompjuterov :P
зашо дебиан не ми е јасно?
иначе, интел или амд процесор?

како и да е
amd64
i386

amd. Inace ni jas ne znam zosto Debian ama mi se cini ko ke go napram nema da zazalam :). Mislev deka po 3 dena macenje so mrezata se spasiv ama... :)

Ne mi se nekako po vkus. Koristev Mint posledno probaj go nekogas na ubuntu baza fenomenalen e dosega najdobra distribucija so ja imam videno. Fala mnogu za cudava odam da vidam so ke bidi :)
епа минт користи :)
минт ти е убунту + зелено/црна тема

епа минт користи :)
минт ти е убунту + зелено/црна тема
... и има вкус на ментол. :)

Туку, ќе прашував дали е некако возможно да ја "конвертирам" дистибуцијава од 32 битна во 64 без да го преинсталирам убунтуво наново? Има некој пробано нешто вакво? :)

Ако може да ми кажете некоја програма за веб дизајн за линукс за у школо?
Фала однапред.:smir:

мала помош ако можи, како да ги вмежам дома компјутериве, на едниот имам едубунту 9.10 (можда ќе го инсталирам 10.04) а на другиот виндоус 7, знам дека едубунтуто го гледа виндоусот а обратно не,, некако успеав до негде, го гледам во мрежа виндоусот ама внатре фајлојте не ми ги отвара, како празни фолдери ги гледам :toe:

мала помош ако можи, како да ги вмежам дома компјутериве, на едниот имам едубунту 9.10 (можда ќе го инсталирам 10.04) а на другиот виндоус 7, знам дека едубунтуто го гледа виндоусот а обратно не,, некако успеав до негде, го гледам во мрежа виндоусот ама внатре фајлојте не ми ги отвара, како празни фолдери ги гледам :toe:
http://www.fs-driver.org/
ова инсталирај го на виндоусот и терај :)

ќе пробам утре и ќе кажам шо бидна :smir:

http://www.fs-driver.org/
ова инсталирај го на виндоусот и терај :)

го инсталирав и не сакат, пак истото од линукс го гледам виндоус арно ама внатре во фолдерите не можам да пристапам, т.е. ги покажува празни, а обратно од винфоус во линукс никако не го гледам лаптопот

помош!!!
значи последна надеж ми е форумов.. имам проектна да направам за на факултет и тоа
- Анализа и инсталација на Linux Firewall
е арно ама ја појма си неам од ова линуксов камо ли да седнам и да ја направам сам.. така да.. би бил благодарен некој ако се нафати да ми помогне околу проектнава.... може ке го позамарам некој ден два али мислам дека нема да му биде проблем..

П.С ако некој е сигурен дека ова може да го направи ПЛАЌАМ за проектот !!!
П.С 2 ако некој се нафати нека пише на ПП

Помош !!!
ми треба помош околу конфигурирање на Subversion Control Server на Ubuntu...
Пробав преку некои онлине туториали но не работи како треба.... немозам да се врзам преку Eclipse...
Дали има некој кој има искуство на ова поле....?!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom