Општо: Помош околу Linux

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
Ovde e mojata posledna sansa. Instalirav Debian Lenny 2.26. Se ubiv vo citanje i nikako nemozam da instaliram driver za nvidia 6100 2 pati mi vrisna gdm i 2 pati go prepravav. Pomagajte oti ke go nosite na dusa kompjuterov :P

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ovde e mojata posledna sansa. Instalirav Debian Lenny 2.26. Se ubiv vo citanje i nikako nemozam da instaliram driver za nvidia 6100 2 pati mi vrisna gdm i 2 pati go prepravav. Pomagajte oti ke go nosite na dusa kompjuterov :P
зашо дебиан не ми е јасно?
иначе, интел или амд процесор?

како и да е
amd64
i386

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
amd. Inace ni jas ne znam zosto Debian ama mi se cini ko ke go napram nema da zazalam :). Mislev deka po 3 dena macenje so mrezata se spasiv ama... :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ne mi se nekako po vkus. Koristev Mint posledno probaj go nekogas na ubuntu baza fenomenalen e dosega najdobra distribucija so ja imam videno. Fala mnogu za cudava odam da vidam so ke bidi :)
епа минт користи :)
минт ти е убунту + зелено/црна тема

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
епа минт користи :)
минт ти е убунту + зелено/црна тема
... и има вкус на ментол. :)

Туку, ќе прашував дали е некако возможно да ја "конвертирам" дистибуцијава од 32 битна во 64 без да го преинсталирам убунтуво наново? Има некој пробано нешто вакво? :)

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Ако може да ми кажете некоја програма за веб дизајн за линукс за у школо?
Фала однапред.:smir:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
мала помош ако можи, како да ги вмежам дома компјутериве, на едниот имам едубунту 9.10 (можда ќе го инсталирам 10.04) а на другиот виндоус 7, знам дека едубунтуто го гледа виндоусот а обратно не,, некако успеав до негде, го гледам во мрежа виндоусот ама внатре фајлојте не ми ги отвара, како празни фолдери ги гледам :toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
мала помош ако можи, како да ги вмежам дома компјутериве, на едниот имам едубунту 9.10 (можда ќе го инсталирам 10.04) а на другиот виндоус 7, знам дека едубунтуто го гледа виндоусот а обратно не,, некако успеав до негде, го гледам во мрежа виндоусот ама внатре фајлојте не ми ги отвара, како празни фолдери ги гледам :toe:
http://www.fs-driver.org/
ова инсталирај го на виндоусот и терај :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
ќе пробам утре и ќе кажам шо бидна :smir:

http://www.fs-driver.org/
ова инсталирај го на виндоусот и терај :)
го инсталирав и не сакат, пак истото од линукс го гледам виндоус арно ама внатре во фолдерите не можам да пристапам, т.е. ги покажува празни, а обратно од винфоус во линукс никако не го гледам лаптопот

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
помош!!!
значи последна надеж ми е форумов.. имам проектна да направам за на факултет и тоа
- Анализа и инсталација на Linux Firewall
е арно ама ја појма си неам од ова линуксов камо ли да седнам и да ја направам сам.. така да.. би бил благодарен некој ако се нафати да ми помогне околу проектнава.... може ке го позамарам некој ден два али мислам дека нема да му биде проблем..

П.С ако некој е сигурен дека ова може да го направи ПЛАЌАМ за проектот !!!
П.С 2 ако некој се нафати нека пише на ПП

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Помош !!!
ми треба помош околу конфигурирање на Subversion Control Server на Ubuntu...
Пробав преку некои онлине туториали но не работи како треба.... немозам да се врзам преку Eclipse...
Дали има некој кој има искуство на ова поле....?!!

Kajgana Shop

На врв Bottom