Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Имам две дистрибуции на Linux, Ubuntu 9.10 и Kubuntu 9.10, па сакам да прашам која е подобра и која има подобар интерфејс и е полесна за користење за почетници со Linux, а слушнав дека и двете имале багови ( па дали е точно тоа)?. Фала унапред
Според мене убунтуто е по јузер френдли и класично, додека кубунтуто користи KDE десктоп, што е многу различен од било што што си видел до сега. + кубунтуто е повеќе на glassy widget style look а и преполно е со widget-и....

според мене Убунтуто..:)
Едубунту никогаш не сум инсталирал на мој компјутер, такада неможам да зборам за него, али нема којзане си какви разлики. Единствена разлика е тоа што Едубунту е наменет за едукативни цели (од таму потекнува и името „Еду“).

Како и да е, еве ти повеќе „детали“ за баговите на 9.10 верзијата, па ако мене ме прашуваш, би ти кажал Убунту 9.04.

единствени разлики меѓу убунту и едубунту = едубунтуто доаѓа со софтвер + за едукација...другото е се исто :)

ОК фала, ќе пробам со убунту9,04, а дали има разлика у инсталирањето преку wubi и преку Live CD како што има SkyDriver објаснето у инсталација на Linux. Кога викам разлика мислам на квалитетот на инсталацијата. :salut:

Vaka sea...... go instalirav ubuntu 9.10, duri i mu ja najdov fintata za dsl konekcija :), mnogu dobar interfejs ( i mnogu po razlicno od toa so sum naviknat ama nema veze).. ama slikite od net izgledaat mnogu nekvalitetno, dali i za toa ima nekoja finata ili taka ke si bide... pozdrav, cekam nekoj od linuxsasite da mi odgovori. fala :salut:

ОК фала, ќе пробам со убунту9,04, а дали има разлика у инсталирањето преку wubi и преку Live CD како што има SkyDriver објаснето у инсталација на Linux. Кога викам разлика мислам на квалитетот на инсталацијата. :salut:

Vaka sea...... go instalirav ubuntu 9.10, duri i mu ja najdov fintata za dsl konekcija :), mnogu dobar interfejs ( i mnogu po razlicno od toa so sum naviknat ama nema veze).. ama slikite od net izgledaat mnogu nekvalitetno, dali i za toa ima nekoja finata ili taka ke si bide... pozdrav, cekam nekoj od linuxsasite da mi odgovori. fala :salut:
Како може сликите на нет да изгледаат неквалитетно?
немогуче....

Abe ne bilo samo na net i na hardo so mi se, se takvi, kako na telefon so 65K boi boze me sacuvaj :), samo znam deka ne e drajverot za graficka poso gi ima tie specijalnite efekti/...

Abe ne bilo samo na net i na hardo so mi se, se takvi, kako na telefon so 65K boi boze me sacuvaj :), samo znam deka ne e drajverot za graficka poso gi ima tie specijalnite efekti/...
лол :) мора да е до драјверот :)
што конфигурација имаш?

мала помош, како се снимаат фонтови во едубунту 9.10?

Знае ли некој дали можам да го порачам openSUSE 11.2 од нет како шо е случај со Ubuntu, Kubuntu,Edubuntu....или Canonical не испорачуват suse...:salut:

Знае ли некој дали можам да го порачам openSUSE 11.2 од нет како шо е случај со Ubuntu, Kubuntu,Edubuntu....или Canonical не испорачуват suse...:salut:

Canonical е фирмата која стои зад Ubuntu, Kubuntu, Edubuntu и Xubuntu. Зад openSuse стои Novell и колку шо знам јас само Ubuntu, Kubuntu и Edubuntu можи да ги добиеш така :)

Canonical е фирмата која стои зад Ubuntu, Kubuntu, Edubuntu и Xubuntu. Зад openSuse стои Novell и колку шо знам јас само Ubuntu, Kubuntu и Edubuntu можи да ги добиеш така :)

Фала шефе, ќе си го симнам тогај :D

xxxx@xxxxxx:~$ sudo apt-get update
E: The method driver /usr/lib/apt/methods/tp could not be found.
E: The method driver /usr/lib/apt/methods/tp could not be found.

ПОМОШ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom