Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Sea svativ, mi trebase dva pati da go procitam tekstot na ang., koga gi stavas samo fajlovite ne se reze nekoja informacija, bit, set od bitovi ili kako veke vo toj odreden sektor na cd-to i toa cd ne e butabilno a, so nero koga ke mu namestis da reze ke ti napravi takvo buatbilno cd.So mozelo da bide.Nikad nemase na pamet da mi padne

Aj ke probam koa ke kupam cd veke deset gi izrezav za ova ne znaev nz so mi bese obicno preku nero gi rezam.
A ti go imas na cd, ako go imas kazi mi dali go imas kako dva folderi boot i bt3 ili imas drugo neso.:salut:Thx a lot.

Друже, вака сеа, симнуваш PowerISO, го инсталираш, потоа го отвараш bt3-final.iso фајлот преку PowerISO, ставаш празно DVD CD во компјутер и на PowerISO имаш опција Burn... иди на Burn, подеси тука неколку сетинзи (брзина, DVD ром...) и иди пак Burn и самото ќе си се изрежа како што треба, после тоа правиш само рестарт и во BIOS ќе наместиш оперативниот систем да ти се подигне од DVD Rom-от каде што ти е CD-то. Го бутираш, чекаш да се лоадира системот и тоа е тоа.
CD-то нема да биде бутабилно доколку го изрежеш како што ти кажав сега, ама кога ќе наместиш во BIOS оперативниот систем да се подигне од CD/DVD Rom-от ќе се подигне тоа што е во CD-то (во случајов BackTrack BT3).

E sea vaka, go izrezav cd-to kako so kaza teodra i sega se podiga.
No, ke se podigne dos od cd-to i koa ke go navedam na
D:
cd boot\dos\
bt3.bat
mi vika access denied
za site folderi na cd-to taka

E sea vaka, go izrezav cd-to kako so kaza teodra i sega se podiga.
No, ke se podigne dos od cd-to i koa ke go navedam na
D:
cd boot\dos\
bt3.bat
mi vika access denied
za site folderi na cd-to taka

Абе друже, тоа ти е .iso фајл, го моунтираш и добиваш 2 фајла, изрежај ги најобично на CD и после само во BIOS ќе наместиш оперативниот систем да ти го подигне од CD Rom-от. Немаш никаков дос, никакви .bat фајлови... Еве кај мене како е

desktop_8.png

Абе друже, тоа ти е .iso фајл, го моунтираш и добиваш 2 фајла, изрежај ги најобично на CD и после само во BIOS ќе наместиш оперативниот систем да ти го подигне од CD Rom-от. Немаш никаков дос, никакви .bat фајлови... Еве кај мене како е

Se e izrezano kao so treba ama se pusta dos-ot.Nz so mu e.
Go mestam vo biosot da se podigne od dvd i se pusta crn ekran pa pisue bukvi i na kraj zavrsuva vaka:

[DR-DOS] A:\>

Moze da ne sum go simnal ko so treba?!

Se e izrezano kao so treba ama se pusta dos-ot.Nz so mu e.
Go mestam vo biosot da se podigne od dvd i se pusta crn ekran pa pisue bukvi i na kraj zavrsuva vaka:

[DR-DOS] A:\>

Moze da ne sum go simnal ko so treba?!

Хмм... кога го бутираш, треба да причекаш, стигаш кај еден дел каде што имаш 3 секунди за да бираш неколку опции ти идеш на првата... се појавуваат некои си букви (се лоадира системот), чекаш да доврши тој процес и ќе ти се пушти BackTrack-от (бар така е кај мене).

А за тоа како го имаш симнато и изрежано незнам, ама чим ги имаш тие 2 фолдера би требало да е све океј :toe:

На крај краева ако сакаш мојов BackTrack да ти го изрежам исто како што ми е мене :pos:

Хмм... кога го бутираш, треба да причекаш, стигаш кај еден дел каде што имаш 3 секунди за да бираш неколку опции ти идеш на првата... се појавуваат некои си букви (се лоадира системот), чекаш да доврши тој процес и ќе ти се пушти BackTrack-от (бар така е кај мене).

А за тоа како го имаш симнато и изрежано незнам, ама чим ги имаш тие 2 фолдера би требало да е све океј :toe:

На крај краева ако сакаш мојов BackTrack да ти го изрежам исто како што ми е мене :pos:
ako imas link daj pisi na pp od kaj da go simnam pa ke probam use nesto pa ke vi kazam. :toe: so mu e

ako imas link daj pisi na pp od kaj da go simnam pa ke probam use nesto pa ke vi kazam. :toe: so mu e

Ќе го побарам торентот од кај што го симнував јас, па ќе ти го пратам на ПП :smir: Па ако сакаш симнувај го, ако не... :)

go najdov bT3 od enter cd-to i go izrezav i sea se bootuva backtrackot i se logiram kako root so pass toor i posle sto treba?
da pisam startx se gubi ekranot na edna sekunda pa se vraka so nekoja greska mislam e*bate srekata eden linux da ne moze da se digne be!

go najdov bT3 od enter cd-to i go izrezav i sea se bootuva backtrackot i se logiram kako root so pass toor i posle sto treba?
da pisam startx se gubi ekranot na edna sekunda pa se vraka so nekoja greska mislam e*bate srekata eden linux da ne moze da se digne be!

Комшо, дој до кај мене и така блиску живееме, земи го CD-то ќе го пуштиме кај мене ќе видиме што и како, ќе ти го изрежам јас и мојот BackTrac и ќе ти го дадам CD-то. Па и така ако несака ондак незнам :/

Konecno po tolku maki uspeav da go pokrenam BT3 fala na site patem go podignav od verzijata na enter cd-to ama nz zosto ne mozese na lap-topot moze zaradi rezolucijata ama nema veze na desktop si raboti perfektno!:vozbud::helou:

Konecno po tolku maki uspeav da go pokrenam BT3 fala na site patem go podignav od verzijata na enter cd-to ama nz zosto ne mozese na lap-topot moze zaradi rezolucijata ama nema veze na desktop si raboti perfektno!:vozbud::helou:

Ај честито :)
Точна ти е претпоставката дека се работи за резолуцијата , додуша за графиката ( картичка и сетинзи за неа ), то се тие буквите што ти излегуваа, а ако се згреши изборот не работи ама тоа веќе го знаеш,
и патем тоа што го гледаше тогаш и логинот со toor, root, e SLAX Linux
Среќно пробивање :)

Еве каде требало да прашам:

Ај некој да ми каже што е проблемот со Убунтуто:::::)))

Кога го ставив Ливе Цд-то не сакаше да се покрене преку него туку кога одев на Try Ubuntu ми се појавуваше црн екран, подоле видете каков:wink:............го извадив едниот хард диск и пробав се покрена се добро......го инсталирав Убунтуто и се беше во ред додека повторно не го уклучив вториот хард диск...повторна истата слика:wink:...........помош?

Едниот хард е Сата другиот е Ата.......јас го исклучував Ата хардот!!!!

image.php

Тоа ти е терминалот на Убунту.
Си влегол во CLI место во GUI. Пиши startx.

Dragon[Sky];2125496 напиша:
Тоа ти е терминалот на Убунту.
Си влегол во CLI место во GUI. Пиши startx.

Секогаш ли кога ќе вклучувам треба ова д апишувам или може да се реши еднаш засекогаш?:uvo:

Едит: Не сака ова!!!

Вели startx not found?????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom