Оди кај Ваит на Битпазар он ги увезува.Kade moze da se kupi vo Skopje taa gel podloga?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оди кај Ваит на Битпазар он ги увезува.Kade moze da se kupi vo Skopje taa gel podloga?![]()
200-230 евра?kolku bi kostal ovoj Scott realna cena?![]()
На линкот е моделот 2x12. Ако земаш нов, подобро овој без 2x12. Само Cube Reaction C:62 Race. Или ако можеш да се издолжиш, вреди да доплатиш за Reaction C:62 SL.Дечки што мислите за Cube Reaction C:62 Race?
Зошто е подобар 1x12 од 2x12?200-230 евра?
Автоматски споено мислење:
На линкот е моделот 2x12. Ако земаш нов, подобро овој без 2x12. Само Cube Reaction C:62 Race. Или ако можеш да се издолжиш, вреди да доплатиш за Reaction C:62 SL.
Доколку купуваш нов точак, препорачувам менувачот да е Shimano Altus 27 брзини (3 х 9). Останатото од опремата не е толку битноЗдраво на сите,
Ве читам подолго време и одлучив да ве прашам за совет пред да го направам финалниот чекор.
Имам буџет околу 35.000 и би сакал да земам мтб точак со xl рамка и 29 гуми.
Се мислам меѓу trek, scott и specialized.
Кое би било најсоодветното ниво на опрема за овој буџет?
Ви благодарам и воедно поздравувам.
Машинско масло ти е евтина опција, а да има сличен ефект на велосипедско масло (многу поскап е). Прво убаво исчисти го ланецот со сунгер/крпа и сјај за садови, за да нема никакви црнилаШто користите за подмачкување на ланецот, ептен ми е зарѓан и крчи при возење ?
Јас лично ова. Прилично скапо е маслово , и е многу ретко. Речиси како вода. Добро подмачкува, но на одреден број километри станува црно и го валка ланецот, така да ке мора да се чисти. Тоа е тоа.Што користите за подмачкување на ланецот, ептен ми е зарѓан и крчи при возење ?
Како што ти кажаа претходно. Избегнувај Shimano Turney опрема. Минимално гледај Alivio да има.Здраво на сите,
Ве читам подолго време и одлучив да ве прашам за совет пред да го направам финалниот чекор.
Имам буџет околу 35.000 и би сакал да земам мтб точак со xl рамка и 29 гуми.
Се мислам меѓу trek, scott и specialized.
Кое би било најсоодветното ниво на опрема за овој буџет?
Ви благодарам и воедно поздравувам.
Па не е дека само менувачот битен да биде квалитетен. Потребно е сите компоненти да бидат квалитетни. Мада ако би дал предност, би дал на добра касета, ланец и кочници. Менувачот би го ставил после. Во тој ценовен ранг, се знае што се добива. Нема голем избор.Доколку купуваш нов точак, препорачувам менувачот да е Shimano Altus 27 брзини (3 х 9). Останатото од опремата не е толку битно![]()
Shimano Tourney е предобар менувач, но спаѓа во најниска класа. Но, многу е издржлив. Јас лично го користам во МТБ. Ако купи со таков менувач, точакот треба да вреди најмногу 20 000. Над таа цена е претплатување.Јас лично ова. Прилично скапо е маслово , и е многу ретко. Речиси како вода. Добро подмачкува, но на одреден број километри станува црно и го валка ланецот, така да ке мора да се чисти. Тоа е тоа.
Како што ти кажаа претходно. Избегнувај Shimano Turney опрема. Минимално гледај Alivio да има.
Па не е дека само менувачот битен да биде квалитетен. Потребно е сите компоненти да бидат квалитетни. Мада ако би дал предност, би дал на добра касета, ланец и кочници. Менувачот би го ставил после. Во тој ценовен ранг, се знае што се добива. Нема голем избор.
Полесен е. Има Reba вилушка напред, полесна и поефтина за сервис. Нема напред менувач, помалку заебанции. Да беше 2x10 да, но нема веќе потреба од 2 напред ако е 12 назад.Зошто е подобар 1x12 од 2x12?
Полесен е. Има Reba вилушка напред, полесна и поефтина за сервис. Нема напред менувач, помалку заебанции. Да беше 2x10 да, но нема веќе потреба од 2 напред ако е 12 назад.
Полесен е. - Не ми значи скоро ништо тоа што е полесен некое кило.
Буквално. 600 грама е ептен голема разлика. Комедии.Ова е за во рубриката "верувале или не"