Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
kolku bi kostal ovoj Scott realna cena? :)
200-230 евра?
Автоматски споено мислење:

Дечки што мислите за Cube Reaction C:62 Race?
На линкот е моделот 2x12. Ако земаш нов, подобро овој без 2x12. Само Cube Reaction C:62 Race. Или ако можеш да се издолжиш, вреди да доплатиш за Reaction C:62 SL.

Последно уредено:
Здраво на сите,
Ве читам подолго време и одлучив да ве прашам за совет пред да го направам финалниот чекор.
Имам буџет околу 35.000 и би сакал да земам мтб точак со xl рамка и 29 гуми.
Се мислам меѓу trek, scott и specialized.
Кое би било најсоодветното ниво на опрема за овој буџет?
Ви благодарам и воедно поздравувам.

200-230 евра?
Автоматски споено мислење:

На линкот е моделот 2x12. Ако земаш нов, подобро овој без 2x12. Само Cube Reaction C:62 Race. Или ако можеш да се издолжиш, вреди да доплатиш за Reaction C:62 SL.
Зошто е подобар 1x12 од 2x12?

Што користите за подмачкување на ланецот, ептен ми е зарѓан и крчи при возење ?

Здраво на сите,
Ве читам подолго време и одлучив да ве прашам за совет пред да го направам финалниот чекор.
Доколку купуваш нов точак, препорачувам менувачот да е Shimano Altus 27 брзини (3 х 9). Останатото од опремата не е толку битно :)
Машинско масло ти е евтина опција, а да има сличен ефект на велосипедско масло (многу поскап е). Прво убаво исчисти го ланецот со сунгер/крпа и сјај за садови, за да нема никакви црнила :D После тоа подмачкај. Изгледај некој клип на јутјуб како да го направиш сево ова.

Јас лично ова. Прилично скапо е маслово , и е многу ретко. Речиси како вода. Добро подмачкува, но на одреден број километри станува црно и го валка ланецот, така да ке мора да се чисти. Тоа е тоа.

Здраво на сите,
Како што ти кажаа претходно. Избегнувај Shimano Turney опрема. Минимално гледај Alivio да има.

Доколку купуваш нов точак, препорачувам менувачот да е Shimano Altus 27 брзини (3 х 9). Останатото од опремата не е толку битно :)
Па не е дека само менувачот битен да биде квалитетен. Потребно е сите компоненти да бидат квалитетни. Мада ако би дал предност, би дал на добра касета, ланец и кочници. Менувачот би го ставил после. Во тој ценовен ранг, се знае што се добива. Нема голем избор.

Последно уредено:
Јас лично ова. Прилично скапо е маслово , и е многу ретко. Речиси како вода. Добро подмачкува, но на одреден број километри станува црно и го валка ланецот, така да ке мора да се чисти. Тоа е тоа.

Како што ти кажаа претходно. Избегнувај Shimano Turney опрема. Минимално гледај Alivio да има.

Па не е дека само менувачот битен да биде квалитетен. Потребно е сите компоненти да бидат квалитетни. Мада ако би дал предност, би дал на добра касета, ланец и кочници. Менувачот би го ставил после. Во тој ценовен ранг, се знае што се добива. Нема голем избор.
Shimano Tourney е предобар менувач, но спаѓа во најниска класа. Но, многу е издржлив. Јас лично го користам во МТБ. Ако купи со таков менувач, точакот треба да вреди најмногу 20 000. Над таа цена е претплатување.

Потребна ми е алатка за одвртување на капачината за тежина и лок на преден амортизер сантур хцм. Некој да има/продава? Фала

Зошто е подобар 1x12 од 2x12?
Полесен е. Има Reba вилушка напред, полесна и поефтина за сервис. Нема напред менувач, помалку заебанции. Да беше 2x10 да, но нема веќе потреба од 2 напред ако е 12 назад.

Полесен е. Има Reba вилушка напред, полесна и поефтина за сервис. Нема напред менувач, помалку заебанции. Да беше 2x10 да, но нема веќе потреба од 2 напред ако е 12 назад.

Полесен е. - Не ми значи скоро ништо тоа што е полесен некое кило.

Има Reba вилушка напред, полесна и поефтина за сервис. - Може е поефтина за сервис, ама со Fox нема споредба. Подобар е Fox сечиси во се. Плус сервисниот интервал на Fox е дупло од оној на Rockshox. Двојно подолг животен век има Fox. ;)

Нема напред менувач, помалку заебанции. - Не ми значи ништо. Напротив имам избор од цел дијапазон од спори и брзи брзини. 1x самиот систем е поскап за одржавање, и попопдложен на абење, од самото тоа што ланецот стои во "неприродна" положба. Кај 2x имаш простор за порамнување на самиот ланец со цел најефикасно спроведување на теретот.

Не сум јас за 1x. Не возам екстремно планински терен. Така да 2x системот е перфектен за мојот тип на возење. 1x системот е за строго планински терен. Јас сакам да си повозам и асфалт.

Последно уредено:
Предлог за лубрикант за преден амортизер сантур хцм и од каде да се земе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom