Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
ОДи најубаво во Вучко и кај ДАц. И двете продавници продаваат скот.
Барај од 950 нагоре модел. Овој е ептен утепан.
Кој ти даде поевтино од нив од таму земи
Баш кај Вучко точакот е околу 35/36 000

да препорачате добри гумици за в-брејк? да не се само по 2-3 000 :D

каде би можела да најдам добар сервис за точак во Скопје или поединци кои се занимаваат со тоа? Битно ми е тоа што ќе го поправат да не трае само два дена и после пак исто, разбирам дака влијаат и други фактори ама па ми се смачи па и срам ме фаќа веќе секој втор ден за едно исто нешто да го носам точакот на поправка.

Луѓе кажете совети и трикови за кучиња што лаат по точаци. Како се справувате?

Од ова џукеливе скопски точак не може на раат да се вози . Во последно време станаа ептен агресивни, особено навечер. Само без тролања од типот ако ти се с'сне фрли му саламче, или пушти му франц шуберт да се смири.

Сум забележал дека ако застанам во место кучето се повлекува, ако нагазам на педалите посилно зема сила (веројатно мисли дека бегам).Ама тешко е да се застане ако ти се пуштат наеднаш 5-6 џукели ко магариња големи.

Последно уредено:

Од ова џукеливе скопски точак не може на раат да се вози . Во последно време станаа ептен агресивни, особено навечер. Само без тролања од типот ако ти се с'сне фрли му саламче, или пушти му франц шуберт да се смири.

Сум забележал дека ако застанам во место кучето се повлекува, ако нагазам на педалите посилно зема сила (веројатно мисли дека бегам).Ама тешко е да се застане ако ти се пуштат наеднаш 5-6 џукели ко магариња големи.
Nesto sto puka,najcesto uspeva

Ради глутница од 5-6 магариња примав серуми и вакцини против беснило пред 1 година. Ме нападнаа кај трафиката Вили кај Југодрво, трчаа по мене, најголемото магаре рипна, ме бутна од точак и откако паднав, ме гризна за нога.
Сега кога и да ме пресретне куче, престанувам да вртам со педали и се спремам да се симнам од точак, затоа што 99% се смируваат. Ако гледам дека уште сака да напаѓа, го ставам точакот меѓу мене и кучето и како што кружи, така го мрдам и точакот.

Никогаш не мислев дека ќе мразам кучиња, ама после таа случка, било какво улично куче добива шут по муцка ако пробува да изиграва љубопитно и ми се приближи на 2-3 метри. Боље спречити, него лечити со серуми и вакцини.

Ради глутница од 5-6 магариња примав серуми и вакцини против беснило пред 1 година. Ме нападнаа кај трафиката Вили кај Југодрво, трчаа по мене, најголемото магаре рипна, ме бутна од точак и откако паднав, ме гризна за нога.
Сега кога и да ме пресретне куче, престанувам да вртам со педали и се спремам да се симнам од точак, затоа што 99% се смируваат. Ако гледам дека уште сака да напаѓа, го ставам точакот меѓу мене и кучето и како што кружи, така го мрдам и точакот.

Никогаш не мислев дека ќе мразам кучиња, ама после таа случка, било какво улично куче добива шут по муцка ако пробува да изиграва љубопитно и ми се приближи на 2-3 метри. Боље спречити, него лечити со серуми и вакцини.
Само шо купив точак и ова почна да ми се врти низ глава. Што мислите дали ќе помогне солзавец(pepper spray) или да зеам нож и да ги колам
Стоп Анима Мунди!!

lannate-90sp.jpg

Еј не сум активист на на групиве за спасување на улични кучиња ама ова што си го постирал е мн мн неубаво и нехумано. Ако е ова решение за кучињата скитници тогаш ќе мора да се дозволи сите велосипедисти кои не ги почитуваат правилата (а верувај милион работи не почитуваш да ги ставаат на електрична столица, а оние што паркираат коли на пешачки велосипедски патеки да им се прават мали резови на врат и да се бесат со главата надоле да искрварат до смрт)
Има мн други фер начини за справување со уличните кучиња кои не вклучуваат отрови како што ти предложи.
Не е тука темата за објаснувањава ама тие улични кучиња се последница на неодговорни сопственици, не паднале од марс тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom