Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ја се извинувам... се работи за Capriolo Reflex цената му е 14 500ден
10542839_10204071890468289_991654582_n.jpg

И ве молам не ме советувајте за нешто половно,знам дека има подобри ама јас имам мерак за нов точак :)

Се убаво, ама пиши за каков точак се работи, модел, слики. Верувај, така е полесно. :)

Ја се извинувам... се работи за Capriolo Reflex цената му е 14 500ден
Прегледај го приврзокот 98323

И ве молам не ме советувајте за нешто половно,знам дека има подобри ама јас имам мерак за нов точак :)
Oк е точаков за парите. Деловите му се најосновни, но за цената тоа е тоа. Ме нервира што напред има диск, а назад ви-брејк. Или додади уште некој денар за со диск и назад или земи со ви-брејк напред/назад. Плус мислам дека диск кочницата (механичка) во случајов е од брендот Zoom :гомце: . Само ќе ти задава главоболки, нон - стоп ќе ти се раштелува и ќе имаш дефекти.
Затоа ти пишав, или да земеш со дискови напред/назад (не Zoom :гомце:) или само со ви-брејк. :)

Дефинитивно Trek-от, најдобра опрема има од сите, освен што нема амортизер, ако тоа нешто ти значи. Спомна дека ретко ќе возиш по земја. Со хибрид по земја е малку зезнато, гумите имаат слаб грип и осетливи се на трње и камења, слаби бандажи - осетливи на удари итн. Но за асфалт нема подобро нешто, освен ако не сакаш road bike. :)
А меридата? Има преден амортизер и некако подебели гуми од Specialized и од Trek.[DOUBLEPOST=1406214590][/DOUBLEPOST]
Појди му на овие и речи му дали ќе ти го дадат чудово за 500 евра.
http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=62&product_id=465

Или пак некои од овие

http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=62&product_id=426

http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=62&product_id=551

Ако си малку ограничен со буџет тогашп ќе ти кажам дека еден мој пријател неодамна купи 28ца велосипед Полар од Бајкмаркет со одлични делови за околу 300 евра на попуст.
Ништо спектакуларно, опремен со Шимано Аливио заден пренос, Сантур преден погон и пренос како и виљушка за заклучување, алекс римс бандажи и со Ви-Брејк.
Пример подобра опрема од скоро сите споменати освен можеби од Трекот кој има подобри бандажи и кочници.
За цената одличен навистина.
Овој последниов ми се свиѓа, другиве два некако не со тоа багажот отпозади. Плус не би сакал диск кочница, поскапа е за одржавање и нема велосипедот да се користи за off road пат, најмногу за асфалт. А чиви се овие Bianchi? Не се разбирам многу ама нели Specialized, Trek и Merida се подобра опција?

А меридата? Има преден амортизер и некако подебели гуми од Specialized и од Trek.[DOUBLEPOST=1406214590][/DOUBLEPOST]
Овој последниов ми се свиѓа, другиве два некако не со тоа багажот отпозади. Плус не би сакал диск кочница, поскапа е за одржавање и нема велосипедот да се користи за off road пат, најмногу за асфалт. А чиви се овие Bianchi? Не се разбирам многу ама нели Specialized, Trek и Merida се подобра опција?
Извади му ги калниците и багажникот и ќе имаш тоа што го сакаш. Пет минути работа.

Извади му ги калниците и багажникот и ќе имаш тоа што го сакаш. Пет минути работа.
Па не е баш исто. Има разлика во геометријата на рамката помеѓу city bike и hybrid. Со тоа и вожњата не е иста. Се е до вкус.[DOUBLEPOST=1406219953][/DOUBLEPOST]
Не ти треба амортизер ако го возиш само по асфалт. Merida-та е ок, малку послаби делови, исто и Specialized-от. Trek-от е најдобра солуција од тие што си ги набројал.
Bianchi е италијанси бренд, познат по добри road bike велосипеди и ништо друго.

Последно уредено:
Па не е баш исто. Има разлика во геометријата на рамката помеѓу city bike и hybrid. Со тоа и вожњата не е иста. Се е до вкус.[DOUBLEPOST=1406219953][/DOUBLEPOST]
Не ти треба амортизер ако го возиш само по асфалт. Merida-та е ок, малку послаби делови, исто и Specialized-от. Trek-от е најдобра солуција од тие што си ги набројал.
Bianchi е италијанси бренд, познат по добри road bike велосипеди и ништо друго.
Фала другар, здравје да дојдам до пари во септември и ќе биде некој до кај 500 евра отприлика

Многу се 17 000 :unsure:,ајде нешто до 14-15 000 предложете
За 2000 денари плус имаш нешто саглам шо не ни мојш да го токмиш со овие ѓезвава(искрено).
Види присобери некој денар, позејми или изгреби се или пак дај му кеш и нека те почека за другите пари, трекот стварно вреди за сите пари.

Да не знаете Kenda Small Block Eight каде се продаваат во Скопје?

Дечки ај мала помош. Ја читав темава и гледам има доста упатени дечки, сакам нешто да ве прашам.

Татко ми има стар road bike Рог Фаворит (линк за слика, не тој ама тој е моделот). Повеќе од 25 год седи во подрум и собира прашина. На точакот не му е ништо од типот на р'ѓа и сл, но треба да му се смени од кочници, бандажи и тркала, трака за рачките и сајлите и дршките за менување.

Каде да барам во Скопјево делови и колку би ме фатиле во ден ако се нафатам. Нормално целта е да го средам колку да тера, не барам некој фенси делови што се стотици евра. Како и со што средство да ги чистам другите делови, рам, рачки, ланец...?

Ќе речете не се нафаќај ама не е добар стариот со здравје и сакам како поклон за роденден да го направам ова.

dinamo-004.jpg

Дечки ај мала помош. Ја читав темава и гледам има доста упатени дечки, сакам нешто да ве прашам.

Татко ми има стар road bike Рог Фаворит (линк за слика, не тој ама тој е моделот). Повеќе од 25 год седи во подрум и собира прашина. На точакот не му е ништо од типот на р'ѓа и сл, но треба да му се смени од кочници, бандажи и тркала, трака за рачките и сајлите и дршките за менување.
Каде да барам во Скопјево делови и колку би ме фатиле во ден ако се нафатам. Нормално целта е да го средам колку да тера, не барам некој фенси делови што се стотици евра. Како и со што средство да ги чистам другите делови, рам, рачки, ланец...?

Ќе речете не се нафаќај ама не е добар стариот со здравје и сакам како поклон за роденден да го направам ова.

dinamo-004.jpg
Мислам дека најдобро е да поминеш кај Арсо (Цикло Ас), позади Вучко, кај универзална. Старо точкариште е, има искуство баш со постари модели на роуд бајкови, консултитај се со него.
За чистење, ќе ти заврши работа обична сапуница (средство за перење садови), сунѓер и црево. За ланецот, ако е толку стар точакот, најубаво е да го смениш. Може е зар'ѓан, крив итн. За чистење на истиот може да се користи некое средство за одмастување од маркетиве или пак фамин, бензин, нафта или разредувач за боја. Нормално, пред да почнеш треба да го извадиш од точакот и ставиш во некој сад со средството да "кисне" едно пола саат - саат. Потоа го вадиш и переш со јак млаз вода, сушиш, враќаш назад и подмачкуваш.

Decki nekoj da ne ima retro stem od onie aluminskite, i kocnici za prav volan kako na slikive podole?? Imam dosta delovi za tocaci so ne mi trebaat, ako nekoj ima da se menjavame, posto u momentov ne sum ic pri pari :P(Delovite nemora da bidat vo top forma, samo da se funkcionalni). Pls itno e.
retro+bicycle+parts+best-111-0.jpg

large_11673.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom