Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Немал проблеми, они плус одеа поголема група. Во воз само се доплаќа за велосипед но можеш и д се извадиш ако го частиш кондуктерот едно пиво.
Што точак имаш? Знај дека треба да се спремен за вакво возење, ако си сериозен почнувај да се спремаш и физички и да купуваш опрема.
Многу информации има и по интернет, само изгуглај bicycle touring.:)
Колку е таа доплата? за во воз ме интересира пошто за кочани планирам да одам ...

Колку е таа доплата? за во воз ме интересира пошто за кочани планирам да одам ...
Мене ми зедоа 20 или 30 ден. од Скопје до Прилеп. Имам одено исто така со воз до Битола, но не ми наплати кондуктерот за велосипедот.
--- надополнето: 9 март 2013 во 22:49 ---
Zdravo momci denes se zacleniv na forumov pa sakam edno prasanje da vi postavam.Dali moze da se vozi po avtopat so tocak ili e potrebno nekakva dokumentacija ili neznam bilo sto uslov nekoj?? I koj ima nekoja ubava ruta za vozenje nadvor od skopjevo samo da ne e preterano so ugornici :) pozz
Имам начекано германски пар и еден Холанѓанец и низ разговор со нив не му направиле проблем за тоа. Секако велосипедите беа туринг и опремени со сигнализација како предно и задно светло.
Германците оделе баш по автопатот од Скопје за Охрид преку Плетвар и воопшто немале проблем.

Разгледај на http://www.bikemap.net/ рути за возење.

zavisi kakov kondukter ke ti se pogodi togas ja koga bev do kocani so voz dvajca bevme gi tupnavme tocacite nikoj nemozese da pomine i nisto ne rece kondukterot ni za naplakanje ni nisto
--- надополнето: 10 март 2013 во 01:55 ---
Немал проблеми, они плус одеа поголема група. Во воз само се доплаќа за велосипед но можеш и д се извадиш ако го частиш кондуктерот едно пиво.
Што точак имаш? Знај дека треба да се спремен за вакво возење, ако си сериозен почнувај да се спремаш и физички и да купуваш опрема.
Многу информации има и по интернет, само изгуглај bicycle touring.:)
tocakot mi e capriolo prosecen tocak ne e nesto posebno a da za oprema bas sega razgleduvam sto kako da zimam :)
--- надополнето: 10 март 2013 во 01:56 ---
Мене ми зедоа 20 или 30 ден. од Скопје до Прилеп. Имам одено исто така со воз до Битола, но не ми наплати кондуктерот за велосипедот.
--- надополнето: 9 март 2013 во 22:49 ---

Имам начекано германски пар и еден Холанѓанец и низ разговор со нив не му направиле проблем за тоа. Секако велосипедите беа туринг и опремени со сигнализација како предно и задно светло.
Германците оделе баш по автопатот од Скопје за Охрид преку Плетвар и воопшто немале проблем.

Разгледај на http://www.bikemap.net/ рути за возење.
Fala za stranava druze top e :D

IvAnnn

Бидејќи веќе си бил во кочани ако можеш да ми кажеш од каде до каде си возел и каква тура бидејќи планирам да бидам таму извесно време ... па би сакал да слушнам некоја добра тура да извозам :icon_mrgr:

IvAnnn

Бидејќи веќе си бил во кочани ако можеш да ми кажеш од каде до каде си возел и каква тура бидејќи планирам да бидам таму извесно време ... па би сакал да слушнам некоја добра тура да извозам :icon_mrgr:
ja bev od kocani do delcevo natamu vozev preku vinica tamu imas dosta ugornici mn naporen pat a za nazad idev preku makedonska kamenica po avtopat kocani-delcevo vozev 7 saati delcevo kocani 4 saati :D

ja bev od kocani do delcevo natamu vozev preku vinica tamu imas dosta ugornici mn naporen pat a za nazad idev preku makedonska kamenica po avtopat kocani-delcevo vozev 7 saati delcevo kocani 4 saati :D
Доста си мавнал возење :D во секој случај фала на идеја ако имам доста време би мавнал возење од Кочани до делчево :icon_mrgr:

Доста си мавнал возење :D во секој случај фала на идеја ако имам доста време би мавнал возење од Кочани до делчево :icon_mrgr:
Interesna ruta e samo glej da si imas barem eden covek so tebe za drustvo :D

Дај бе луѓе да направиме група на фејсбук за заеднички идења со точаци. Моторџиите имаат направено и се бајаги луѓе и секој викенд возат. Можеме ние да оформиме таква група и сите со било каков точак да возиме. Прво некаде низ градот, па после и надвор од него. Кој е за?

Дај бе луѓе да направиме група на фејсбук за заеднички идења со точаци. Моторџиите имаат направено и се бајаги луѓе и секој викенд возат. Можеме ние да оформиме таква група и сите со било каков точак да возиме. Прво некаде низ градот, па после и надвор од него. Кој е за?
Овие се на ФБ, барем тие што ги знам. Тука паѓаат договори за возење. :)
https://www.facebook.com/groups/bikecruising/
https://www.facebook.com/groups/343245985701844/

Гледам слабо организираат вожњи. Треба малце да се активираат :)
Па добро, почеток на сезона е, инаку за секој викенд има по 1-2 тури. Еве на пример денес се возеше Патишка река. :)

Направи и пастирај тука линк да се зачлениме. Може да се оформи 5-6 члена група за возење, Водно, Матка...

Спенс

Нека направи некој друг и нека постне линк, не ме бива за такви мучки мене :)

@.Sky.

Нема да можам, не возам преку недела, а и точакот уште не ми е среден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom