Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Извини што тресам без врска. Еве да истресам со врска.

Врска 1

Врска 2

Врска 3

Врска 4

Врска 5

Патем, да го цитирам и денели: Одпрлика вака нешто изгледа.Наменет е за i-phone,но фаќа и на други телефони на пример јас имам Nokia N9 и одговара одлично..

Што у превод би значело дека може да биде било кој држач од БИЛО КАКВА пластика, како и со БИЛО КАКОВ квалитет. Сликите кои тој ги има поставено се само узорак. Така да, не се улетувајте одма.

Држачот е супер квалитетен.Инаку не би зимал ни јас нели.Инаку точно е дека има и по 300 денари држачи,ги има м видено на зелен пазар,али само колку да се стави телефонот и тоа додека точакот не се вози.Така да за таков отпад нема потреба да нарачуваш од интернет.Ги има и тука.Мало мрднување и телефонот паѓа.На овој држач телефонот се зацврстува и може слободно на истиот да се уклучи камера од телефон и да се снима и тоа при агресивно возење со велосипедот и да нема паѓање.

Инаку ќе ставам и слики или линк до понеделник,па ќе погледнете.Не го загледав точно името.Прво што ми падна на памет беше да го отворам и да видам дали е од овие клацкалките,но потоа видов дека е супер.А и немаше потреба бидејќи тука ретко има лева роба(ако воопшто и ја има)Италија е ова!Не е Македонија,Косово или некоја балканска земја па да продаваат секакво ѓубре.И те молам без недолични коментари.Не осодувај одма.Целта не ми е да бидам шиткач,туку ако има заинтересирани да земам 5 и да ги добиеме по поевтина цена....Ајде слики набрзо
--- надополнето: 8 март 2013 во 02:03 ---
Извини што тресам без врска. Еве да истресам со врска.

Врска 1

Врска 2

Врска 3

Врска 4

Врска 5

Патем, да го цитирам и денели: Одпрлика вака нешто изгледа.Наменет е за i-phone,но фаќа и на други телефони на пример јас имам Nokia N9 и одговара одлично..

Што у превод би значело дека може да биде било кој држач од БИЛО КАКВА пластика, како и со БИЛО КАКОВ квалитет. Сликите кои тој ги има поставено се само узорак. Така да, не се улетувајте одма.

Држачот е супер квалитетен.Инаку не би зимал ни јас нели.Инаку точно е дека има и по 300 денари држачи,ги има м видено на зелен пазар,али само колку да се стави телефонот и тоа додека точакот не се вози.Така да за таков отпад нема потреба да нарачуваш од интернет.Ги има и тука.Мало мрднување и телефонот паѓа.На овој држач телефонот се зацврстува и може слободно на истиот да се уклучи камера од телефон и да се снима и тоа при агресивно возење со велосипедот и да нема паѓање.

Инаку ќе ставам и слики или линк до понеделник,па ќе погледнете.Не го загледав точно името.Прво што ми падна на памет беше да го отворам и да видам дали е од овие клацкалките,но потоа видов дека е супер.А и немаше потреба бидејќи тука ретко има лева роба(ако воопшто и ја има)Италија е ова!Не е Македонија,Косово или некоја балканска земја па да продаваат секакво ѓубре.И те молам без недолични коментари.Не осодувај одма.Целта не ми е да бидам шиткач,туку ако има заинтересирани да земам 5 и да ги добиеме по поевтина цена....Ајде слики набрзо

Aбе мислам дека може и без пејпел да имаш, само си пишуваш број на картичка, баш јас сега се спремав да направам нарачка. Еве види. :)
Како што читав страната си е супер, има интересни ефтини работи, работите ви стигаат до еден месец и пазете да не поминете на 40 тина евра да не ви бапнат царина.
8538089508_0eec413b77_z.jpg

За странава може и без ПејПал, ликот погоре ме прашуваше за ebay.com.

--- надополнето: 8 март 2013 во 02:03 ---

Ако е така, се извинувам.

Moze li da mi dadite predlog kakov tocok da zemam do 15 000 denara ne sum zapoznaen mnogu neknja bev vo outdoor da vidam mi rekoa deka za mojata visina 1.95 nemalo nisto momentalno, trebelo xl ramka ne go razbrav bas.

Среќен празник...

733812_424130371014843_424248994_n.jpg

--- надополнето: 8 март 2013 во 18:09 ---
Moze li da mi dadite predlog kakov tocok da zemam do 15 000 denara ne sum zapoznaen mnogu neknja bev vo outdoor da vidam mi rekoa deka za mojata visina 1.95 nemalo nisto momentalno, trebelo xl ramka ne go razbrav bas.
За таа цена половен можеш да најдеш само велосипед што би вредел нешто.
Ако тоа не ти пречи, информирај се за овој Скот која цена го продава. Не би требало да биде над таа цена според опремата што ја носи, ама кој да знае.
Инаку најчесто се мери рамката во инчи или центиметри и тоа зависно од должината на рацето и нозете. Потоа за секој тип на велосипед има различна димензија. Вака според висината би требало некаде 60 цм да возиш рам, или околу 20 инчи.
Сепак најдобро е да одиш и да го пробаш велосипедот.
Овој Specialized исто така е солиден ти влегува во буџет и секако ќе го даде за 15.000 ден. во случај да ти треба велосипед за до работа, за пазарење, односно урбанец.
Предност е што можеш да го тераш и кога е малку врнежливо, ама мислам дека е премала рамката за тебе.
Провери го и овој Giant со рам 21 како за тебе да не те бендиса. Ваљда ќе пушти на цена или пак ќе треба да чека некој висок за да може да го продаде.
Еве ти и една Merida со 20 инчи рам.

Побарај низ огласи, можеби има уште нешто да се одбери.

Некој да продава пони точак во добра состојба? :) И што пари се движат?

Некој да продава пони точак во добра состојба? :) И што пари се движат?
Пони точак во добра состојба со 2 боја е околу 1,500 ден.

Zdravo momci denes se zacleniv na forumov pa sakam edno prasanje da vi postavam.Dali moze da se vozi po avtopat so tocak ili e potrebno nekakva dokumentacija ili neznam bilo sto uslov nekoj?? I koj ima nekoja ubava ruta za vozenje nadvor od skopjevo samo da ne e preterano so ugornici :) pozz

На автопат несмее. Ама затоа можеш по старите патишта што се паралени со Автопат. За надвор од Скопје можеш према Катланово, Козјак, Марков Манастир,

mislev na nesto podalecno minatata godina bev so voz do kocani i od tamu do delcevo vozev i nazad nekoja takva ruta mislev :D

mislev na nesto podalecno minatata godina bev so voz do kocani i od tamu do delcevo vozev i nazad nekoja takva ruta mislev :D
Само барај регионални патови и ќе си најдеш рута. За подалеку тешко без угорници. Уклучи гугл ерт и најубаво сам среди си рута по твој мерак каде сакаш да шеташ. Ако си за да комбинираш, идеа, другарче пред некоја година беше до Гевгелија со воз и после до Грција си продолжи со точак. :)

da ti kazam pravo me pogodi bas razmisluvav za toa da idam do gevgelija i posle toa negde vo grca do more :) samo treba da razgledam nekoja pat da najdam.Drugar ti kako pominal nemal nisto problemi ne mu pravele?

Aбе мислам дека може и без пејпел да имаш, само си пишуваш број на картичка, баш јас сега се спремав да направам нарачка. Еве види. :)
Како што читав страната си е супер, има интересни ефтини работи, работите ви стигаат до еден месец и пазете да не поминете на 40 тина евра да не ви бапнат царина.
8538089508_0eec413b77_z.jpg
После откако ќе внесеш број на картичка после каде ти стига производот? во пошта ? или на адреса дома?

da ti kazam pravo me pogodi bas razmisluvav za toa da idam do gevgelija i posle toa negde vo grca do more :) samo treba da razgledam nekoja pat da najdam.Drugar ti kako pominal nemal nisto problemi ne mu pravele?
Немал проблеми, они плус одеа поголема група. Во воз само се доплаќа за велосипед но можеш и д се извадиш ако го частиш кондуктерот едно пиво.
Што точак имаш? Знај дека треба да се спремен за вакво возење, ако си сериозен почнувај да се спремаш и физички и да купуваш опрема.
Многу информации има и по интернет, само изгуглај bicycle touring.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom