Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Му фали дискче :) А и вака е перфект
Му фали секако, ама си брка работа за низ град...
Сега сум напален на нешто вакво или пак вакво. Ако соберам некој динар напролет да го купам и опремам за туринг и летово ќе ја намачкам на некоја тура поголема.

Му фали секако, ама си брка работа за низ град...
Сега сум напален на нешто вакво или пак вакво. Ако соберам некој динар напролет да го купам и опремам за туринг и летово ќе ја намачкам на некоја тура поголема.
Возиш ти на планински патеки? :)

Еве го мојот. Scott Aspect 50

Y2oOe.jpg

s1sZE.jpg

QLbzg.jpg

yZC1a.jpg

Треба амортизеров да го сменам со rock shox. И дискови исто така немам, треба да му се стави, ама со тек на време :)

Еве го мојот. Scott Aspect 50

Y2oOe.jpg

s1sZE.jpg

QLbzg.jpg

yZC1a.jpg

Треба амортизеров да го сменам со rock shox. И дискови исто така немам, треба да му се стави, ама со тек на време :)
Кај најчесто го возиш :D? пошто јас да сум на твое место водно и такви петеки не му бегаат :pos:

Подобра опција би била да го продадеш и купиш друг велосипед со дискови...Барем така мене ми излегуваше есапот кога се распрашував за такво нешто.

Инаку отприлика според вас каков точак би требало да изгледа за возење за патеки на шар планина или пак за на галичица ?

Кај најчесто го возиш :D? пошто јас да сум на твое место водно и такви петеки не му бегаат :pos:
Подобра опција би била да го продадеш и купиш друг велосипед со дискови...Барем така мене ми излегуваше есапот кога се распрашував за такво нешто.

Го немам возено од октомври некаде, ако не и повеќе. На улица ми е најинтересно, покрај кеј некогаш брза вожња го возев. Бев некаде октомври на Водно и паднав и тазе залепена гума си ја дупнав. Од тогаш памтам прекинав да го возам. Сеа го кренав...

Проблемот е што го купив сеа на почеток на лето... А за колку би можел да го продадам?

КвикСилвер

А инаку зошто скааш да го менуваш армонтизерот? уставри кога сега како што викаш го имаш купено во брзо време ..

Проблемот е што го купив сеа на почеток на лето... А за колку би можел да го продадам?

Не знам, најмалку 20-30% попуст од цената по која што е купен, прашај во продавниците да не ти го префатат по систем старо за ново.

:D Знам дека е планински ама отприлика на пр дали може со мерида да се оди :D ?
Брендот нема врска, ти треба MTB..
Еве дел од брендовите за таа намена, во зависност од тоа како ќе го возиш и по какви терени ќе треба да си најдеш соодветен велосипед.
http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes

Брендот нема врска, ти треба MTB..
Еве дел од брендовите за таа намена, во зависност од тоа како ќе го возиш и по какви терени ќе треба да си најдеш соодветен велосипед.
http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes
супер се ама цениве некако солени ми се :D така да отпаѓаат по секоја цена овие мислев за спуштање кио на водно што се мада ја и со мојот имам возено ама пак за качување малце мие слаб точаков .. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom