Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ама, секогаш постои ризик, лом да се направиш, како што ми се случи мене пред две недели. Мало лизгање, кочење и паѓање во вир и кал. Жива среќа ништо не сум скршил, само лоша исеченица под коленото, која заздрави, ама ми уништи добри две недели возење.

Интересно, ама ова дур го засилиш мадињата ќе ти отпаднат, ваљда за downhill се користи чудово. :D

кинескиот лежечки велосипед
звучи добро, но колу е комотно- нз

imgget.q

Луѓе возат слични вакви велосипеди на големи тури, колку што имам читано баш биле удобни, нормало зависи и колку се квалитетни, овие погоре којгизнае.
248832_10151321679896672_1813102078_n.jpg

Зошто да не можеш да возиш сега? o_O бидејќи врне? има денови и кога не врне облечисе точакот под гз и вози (y) еве ти пример јас секој ден одам на работа со точак преку цело зимо (y) така да... можеш и ти да возиш барем еднаш во 2 недели ако ништо друго :)

Тантур, јас бев на Водно, шорцеви и маичка и кацига на мене. Само што тргнав за надоле, почна да врне да истура у пм. Резултат : паѓање пред самиот крај ( школото Кочо Рацин) и лизгање по асфалтот добри 20 метра. Среќа не помина ниедна кола. А и кога веќе паѓаш, поубаво на дожд се паѓа. Ниедна гребаница немав, само си лизгав на грб и гз (новчаникот кој ми стој во задниот џеб е скинат од асфалтот).

sam6180ih.jpg

Ако има нешто организирано, кажувајте.

Тантур, јас бев на Водно, шорцеви и маичка и кацига на мене. Само што тргнав за надоле, почна да врне да истура у пм. Резултат : паѓање пред самиот крај ( школото Кочо Рацин) и лизгање по асфалтот добри 20 метра. Среќа не помина ниедна кола. А и кога веќе паѓаш, поубаво на дожд се паѓа. Ниедна гребаница немав, само си лизгав на грб и гз (новчаникот кој ми стој во задниот џеб е скинат од асфалтот).

sam6180ih.jpg

Ех ништо страшно не е :D колку пати имам и јас паднато на водно али тоа е дел од секоја возња на точак инаку ако си за деновиве да одиме после 14 часот на кај водно :) тука сум инаку на ова ладно хмм... ја не би возел по маичка само :) така да ... гледај да возиш со јакна не си играј како и да е и да паднеш по друго е али овој добро си поминал (y) за следен пат памет повеќе :D

sam6180ih.jpg

Ааа фино.... ај ништо не е другпат ако имате ваков или сличен проблем (не дај боже) ние сме одма на Партениј Зографски 28 некои 800 метри од Кочо Рацин накај Црниче слободно поминете ако не друго ке се напиеме едно кафе додека да помине силниот дожд :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom