Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Колку кошта штелување на мењачот или што и да е тоа на сервиз?

50 денари иначе.

Да не знае некој каде фарбаат рам на велосипед и за колку пари ?

Купи си спреј и среди го сам, не е некоја голема работа

се лупи со спреј при секој малце појак удар, најубаво е со фарба како за кола да се исфарба или да се пластифицира бар нема да е фуш направено

се лупи со спреј при секој малце појак удар, најубаво е со фарба како за кола да се исфарба или да се пластифицира бар нема да е фуш направено
ммм.. мислам дека и у “фарбара“ го фарбаат со спреј
само му става и заштита после тоа
сто посто не е праено со фарба за кола
(ниту со спреј за ѕид наравно)

во право си , ја го офарбав мојот точак со спреј од 400 денари и целиот се лупеше , ама барем со мерак го возев после бидејки знаев дека е мој труд :motor:

Дечки времево е убаво ќе повозите ли малку ? :) Иначе јас вчера му удрив една вожња од 3 саати.

Каде може да се купи добро масло за подмачлување ланец, некој можеби ќе рече дека и масло за кола е доволно добро, но сепак јас би сакал некое спец. масло.

во право си , ја го офарбав мојот точак со спреј од 400 денари и целиот се лупеше , ама барем со мерак го возев после бидејки знаев дека е мој труд :motor:

Колку време траеше бојата?

http://www.wikihow.com/Paint-a-Bike
вака го фарбаше?
и дали со правилен тип на спреј (не се сите за метал)

http://www.wikihow.com/Paint-a-Bike
вака го фарбаше?
и дали со правилен тип на спреј (не се сите за метал)

е тука може да ми е грешката . не ми текнува дали посочив за метал дека ми е... но сепак мислам дека не се исплати ... за недела дена ке почнам друг експеримент , ке стаам неонка на бициклот што мислам би требало КУЛ да биде :icon_cool

е тука може да ми е грешката . не ми текнува дали посочив за метал дека ми е... но сепак мислам дека не се исплати ... за недела дена ке почнам друг експеримент , ке стаам неонка на бициклот што мислам би требало КУЛ да биде :icon_cool

Неонка?А бојата излупена ти остана?

за да не се лупи се става подлога, јас така се заебав еднаш ја исфарбав вилушката напред и се лупеше, после од ко ја исфарбав со подлога со се не се лупеше беше океј ама ми се скрши и си зедов нова

Според вас која марка е подобра и поиздржлива : Capriolo или Clermont ???

Ниедна. Ако паднеш секако ќе го сјебеш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom