Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
едноставно ме интересира што мислење имате за Giant, како марка, бренд? Мислам дека се супер велосипеди ... Искуства ваши !!
Еден од најдобрите брендови.[DOUBLEPOST=1523960574][/DOUBLEPOST]
Здраво дечки, сакам да прашам да не знаете дали некој продава/набавува кај нас rockshox или fox предни амортизери. По интернетов се утепав од барање кај нас или соседствово ништо не најдов. Фала :D
Rockshox кај Лазе во Probike а Fox во Bikestop. Не очекувај на лагер нешто.[DOUBLEPOST=1523960669][/DOUBLEPOST]
Не да е беда жити се.
Прашав во повеќе сервиси и ништо.
Потенцирај некои сервисери каде да прашам.
Најдов од нет нарачав сли за у меѓувреме да не чекам.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Прашав на 2-3 места, нема. Потешко се наоѓа од што мислев. Земи си нова главина, не се скапи.

Случајно налетав на овие точачиња
http://skopjefixie.com/
Имате ли инфо повеќе и отприлика која е цената на Фикси велосипед со полна гума.

mislam deka e okolu 500 evra ( zavisi od komponentite so kje gi stavis)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
што гума би препорачале 26x2.1 со крампон до сега возев швалбе смарт сам и рапид роб джбеа топ се мислам дали иста комбинација или да сменам друга марка па ме интересира мислење на други.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

постои ли некоја страница каде фирми(застапници) бараат локации низ градовите за продажба на производи,освен реклама5,пазар3 и слични огласни страни.

што гума би препорачале 26x2.1 со крампон до сега возев швалбе смарт сам и рапид роб джбеа топ се мислам дали иста комбинација или да сменам друга марка па ме интересира мислење на други.

Да не речам дека нема подобри од Shwalbe smart sam, би ти препорачал повторно Shwalbe, или може да пробаш со Maxxis доста добри се и тие !!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Од Maxxis можеш да погледнеш Ardent, Aspen и Ranchero. Секоја од нив е за различна намена, можеш да ги комбинираш како што си правел со Швалбе (напред поагресивна, назад со понизок отпор).

Имаш и други модели на www.velosiped.mk.

Од Maxxis можеш да погледнеш Ardent, Aspen и Ranchero. Секоја од нив е за различна намена, можеш да ги комбинираш како што си правел со Швалбе (напред поагресивна, назад со понизок отпор).

Имаш и други модели на www.velosiped.mk.
Предната е ок не е ни 15% истрошена али задната има уште 25-30% ... планирав да ги мењам двете е сега ми испаднаа други математики па планирам да ја мењам само смарт сам т.е задната ..Добра гума е се дур не возиш на влажни услови ... ептен е тешко да возиш на горе и на влажна земја или асфалт...

Mozam li da najdam soliden velisiped dokaj 10.000 denari ? Ne baram da e kojznae sto, ne planiram da odam na turi so nego, tuku do kej da se povozam ednas nedelno.
I me interesira ovie Viper dobri li se za tie pari?
Fala odnapred
Edit: ako moze da mi kazete prodavnica za velosipedi vo Skopje kade sto ima najdobri ceni.

Последно уредено:
Mozam li da najdam soliden velisiped dokaj 10.000 denari ? Ne baram da e kojznae sto, ne planiram da odam na turi so nego, tuku do kej da se povozam ednas nedelno.
I me interesira ovie Viper dobri li se za tie pari?
Fala odnapred
Edit: ako moze da mi kazete prodavnica za velosipedi vo Skopje kade sto ima najdobri ceni.

Имаше во Бајк Маркет/Центар челична Алпина без амортизер за тие пари. Не би зел со амортизер бидејќи за тој ценовен ранг не ги бива воопшто.

Има ли некој искуство со возење по автопат, дали имал проблеми и како поминувал на патарина?

Има ли некој искуство со возење по автопат, дали имал проблеми и како поминувал на патарина?

Мислам дека е строго забрането возење по автопат...

Не си играј со возење по автопат, кај е нелегално, минимум 50евра казна е, како се вози лудо таму ќе те смачкаат како бубачка на шофершајбна. Некој што вози 140 на саат, и да те види нема да може да реагира на време.

Кај сакаш да возиш што се мислиш на автопат да идеш? Кај нас скоро секаде има паралелно стар пат покрај автопатите.

Мислам дека треба дозвола од Велосипедска федерација на Македонија за возење по автопат, најдобро е некој да прашаш кој е член во федерацијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom