Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
sajSIGA ако работиш градежно или во рудник ке фатиш рак повеке отколку на точак:smir:

а како тоа од 100км стаса на 10-15??

Од каде ти информација дека сум спаднал на 10-15? Се откажав од професионален велосипедизам бидејќи веќе немам доволно слободно време така да денес морам да се задоволам со 40-50 км дневно.

епа 3 часа дневно...зарем можеш да извозиш 50км за 3 часа:nesvest::nesvest:

Да може. Просечна брзина по град е околу 18-20км/х надвор од град 22-24км/х па ти пресметај.

значи средна брзина....во град имаш 19 по3=51 и втората опција е 23*369...и возиш без престан...машала:toe:

значи средна брзина....во град имаш 19 по3=51 и втората опција е 23*369...и возиш без престан...машала:toe:

Машала не машала мислам дека се подразбира дека не се застанува кога се оди на вожња. Можам само да застанам некаде на минут-два да наполнам вода и се продолжува инаку се губи континуитет. Се одмара со намалување на канденсата не со паузи :nenene:

епа 3 часа дневно...зарем можеш да извозиш 50км за 3 часа:nesvest::nesvest:

Да може. Просечна брзина по град е околу 18-20км/х надвор од град 22-24км/х па ти пресметај.

Зависи од многу работи дали ќе извозиш 50км за 3 часа. На пример од патот колку е рамен, дали има нагорнини или удолници, потоа зависи од тоа каков точак возиш, па дали се работи за средина каде што проаѓаат многу коли, кондиција итн.

Зависи од многу работи дали ќе извозиш 50км за 3 часа. На пример од патот колку е рамен, дали има нагорнини или удолници, потоа зависи од тоа каков точак возиш, па дали се работи за средина каде што проаѓаат многу коли, кондиција итн.

Точно, но ако петот е 50 км од нив 25 се во еден правец 25 во друг. Значи ако има нагорнини натаму на враќање ќе има удолнини или ако те бие ветар во гради, на враќање ќа те бие во грб, а на отворен пат колите скоро и не играат никаков фактор освен што можеш да возиш позади нив и да ти прават воздушна завеза. Како фактор кој може да влијае на брзината би го ставил и квалитетот на асфалтот. Значи ако асфалтот по кој што возиш е она баш измазнет не груб веднаш се приметува разлика.

Јас почнав летово да возам точак и возам 30 км за околу 2 саата на кеј,но јас сеуште сум почетник.Некој што вози подолго време сигурно дека ќе може да извози 40-50 км за 3 часа.

50 километри се поминуваат за 3 часа. дури и за помалку со стратешко возење и познавање на патот.

До куманово има 38км по стариот пат. Ги поминувам за саат и 52 минути (личен рекорд)

Мој рекорд со обичен велоспед е до Св Николе (45км во еден правец) за 2 часа и 6 мин возење и 10 минути одмор. Просечна брзина 21,4 км/х. Инаку наголема просечна брзина на МТБ велоспиед ми е до Орашец и назад има 22 км ги поминав со 25,2 км/х просечна

Oддамна се токмам да му се стаам на точакон и да идам на работа со него, ама се оставам денес за утре и никако да ги фатам тркалана под нога. Инаку обожавам возење на велосипед.

Лични рекорди постигнати со MTB велосипед опремен со пренос 22-32-44 напред и 12-32 позади и мазни гуми Сава 1.75 се:

Скопје - Гостивар (Околу 60км) 2ч 7м просек ~ 29.8км/ч
Скопје - Велес (Околу 55км) 1ч 48м просек ~30.6км/ч

возење точак е закон. штета што во скопје има минимални услови за тоа.

Шарко , не си видел ти по другите градови колку има услови, за жал. Во скопје барем направија патека .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom