Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
фала многу, вака ми изгледа супер. ајде ќе пробам и онака времево е ужас топло за возење. иначе полека си се опремувам...кацига Met crossover, светла, bidon, и дрес за кој можам да кажам дека до сега ми е најбоља инвестиција....им кажав чао на препотените маици залепени за тело :) а меридата си гази по 40-50км на ден.

Од каде го зема дресот и сапаре?

дресот е од кај Лари у бајкмаркет...коштаат по 1300мкд, а пошо бајкот ми е од таму лапнав и попустче добро. не се некоја марка, ама ми искочи поефтино него од ибеј, два дена го возам грам пот не задржува. плус чекам од ибеј да ми стигнат уште пар дресови, таман да споредам, па ќе пишам какви се тоа кинеските од ибеј.

дресот е од кај Лари у бајкмаркет...коштаат по 1300мкд, а пошо бајкот ми е од таму лапнав и попустче добро. не се некоја марка, ама ми искочи поефтино него од ибеј, два дена го возам грам пот не задржува. плус чекам од ибеј да ми стигнат уште пар дресови, таман да споредам, па ќе пишам какви се тоа кинеските од ибеј.

Мхм. Пошто јас сакав да купам некое горно дресче и долни бициклистички, ама неможев да најдам плаво бели или црни барем. За горе имам по долги ракави адидас clima cool, доста скап дуксер. За долни ми е проблемот. Незнам дали да барам од Грција кога ќе идам август или тука негде...

ја тука се турив од барање бициклистички, ама нема за пристојна цена, имаш у беверли у мастерспорт (фокуси шо држат) ама цените се бесни околу 4000мкд само бициклистичка. ај ќе пишам искуство од бициклистички од ибеј, па ако ги бива ќе се нарачува уште.

Од Бајкмаркет дресовите се шијат и штампаат тука во СК, материјалот го земаат од Србија. Така да не барај бренд кај нив. :)

реков дека не е бренд, ама дека брка работа боље него обична маичка која ја држи потта на тебе. од ибеј дресовите се иста филозофија, кинез ги шие. а за бренд над 50еур по парче долно или горно....шо ваљда пак у кина го шијат :D

реков дека не е бренд, ама дека брка работа боље него обична маичка која ја држи потта на тебе. од ибеј дресовите се иста филозофија, кинез ги шие. а за бренд над 50еур по парче долно или горно....шо ваљда пак у кина го шијат :D

Да де, но бренд дресовите се шијат по зацртани стандарди за квалитет, кој знае какви бои и отрови (хемикалии) содржат кинеските (шкарт), посебно кога сето тоа ќе се помеша со потта. Па сега ти види. Ако е така и Iphone 5 се произведува во Кина. :eek:

Да де, но бренд дресовите се шијат по зацртани стандарди за квалитет, кој знае какви бои и отрови (хемикалии) содржат кинеските (шкарт), посебно кога сето тоа ќе се помеша со потта. Па сега ти види. Ако е така и Iphone 5 се произведува во Кина. :eek:

потполно се согласувам со тебе, е сега да се запрашаме освен бајкерскиве работи, што се друго користиме во животот, пример предмети, облека итн а во составот имаат боја, полиестер, пластика итн од кина па дури и од светските производители (кои користат стандарди за кои никој не смее да зборува)...јас тополо ќе ви го препорачам овој поучен филм plastic planet и ќе ви се отворат многу прашања за се она што го користиме околу нас (а во составот има пластика во најразлична форма) и вашето здравје.
и на крај ќе искочи, џабе си купил дрес од 4000мкд дури и под претпоставка дека е загарантиран квалитетот, кога... столчето на кое седиш, маусот кој го држиш, тастатурата на која куцаш, доручекот кој си го земал од дома и ставил у пластична кутија, геврекот/лебот кој ти го даваат у кеса, тоалетната хартија која стои у кеса, чашите пластични од кои понекогаш пиеш, топката на дување со која играш на плажа, душекот итн итн....од сето тоа, од самата пластика, навлегуваат отрови во тебе за кои не си ни свесен...демек пробуваш да се штитиш од една страна купувајќи квалитет, но и самиот не си свесен што ти се случува од друга страна (останатите 99%). Погледнете го филмот, ако веќе не сте го гледале, и барем малку ќе имате поширока слика. за жал неможеме да се изолираме.

потполно се согласувам со тебе, е сега да се запрашаме освен бајкерскиве работи, што се друго користиме во животот, пример предмети, облека итн а во составот имаат боја, полиестер, пластика итн од кина па дури и од светските производители (кои користат стандарди за кои никој не смее да зборува)...јас тополо ќе ви го препорачам овој поучен филм plastic planet и ќе ви се отворат многу прашања за се она што го користиме околу нас (а во составот има пластика во најразлична форма) и вашето здравје.

Не дека нема вистина, сепак претпочитам кога купувам било што да биде од бренд со традиција и квалитет а не од некои кинески (гаража) брендови кои на прво место им е заработката и ништо друго. Тогаш зошто си купил Merida велосипед кога си можел некоја кинеска верна копија за 100 ЕУР ?? Зошто оригиналот ти нуди се она што не може шкартот - квалитетот. :)

Bianchi cafe... :)481836_608576195819563_1290467854_n.jpg
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 21:54 ---
Модел: Ontario
Производител: Rock Empire
Цена: 3900,- денари
На кратко: +3°С/-2°С/-19°С, 1580гр
Полнење: синтетика (Quatrotherm)

3713_498991116778072_719768041_n.jpg

Не дека нема вистина, сепак претпочитам кога купувам било што да биде од бренд со традиција и квалитет а не од некои кинески (гаража) брендови кои на прво место им е заработката и ништо друго. Тогаш зошто си купил Merida велосипед кога си можел некоја кинеска верна копија за 100 ЕУР ?? Зошто оригиналот ти нуди се она што не може шкартот - квалитетот. :)
пак ќе кажам дека се согласувам тоа дека треба да се претпочита бренд, но тука се отвара едно големо прашање. на кого му е на прво место заработката? сигурно не на кинеските гаража брендови, затоа реков погледнете го филмот, а сите знаеме зошто големите брендови се префрлија во кина? што користат тие во производството што ние не знаеме? сметам дека потполно исто и тие (големите брендови) не трујат, ама си се залажуваме, еве вака ќе си купам мерида ама во суштина џабе везам пошо седиштето ме труе, рачките исто така жива гума (сигурно на нив обрнале голема контрола на квалитетот). па поголеми капиталисти од најк, адидас, итн нема, за профит би убиле, во кина се иживуваат со работниците за корка леб ги мачат да работат нон стоп. она што голњмите брендови нудат е технички спремен продукт и дизајн, но сржта отровот од пластиката сепак те труе.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 23:52 ---
а мерида купив, пошо името ме бендиса и боите, мислев дека е шпански :tapp: , а Мадрид го сакам и ме влече. :D:) на крај сватив дека е тајвански бренд од 1972 со германски дизајнери. :D

Bianchi cafe... :)Прегледај го приврзокот 66714
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 21:54 ---
Модел: Ontario
Производител: Rock Empire
Цена: 3900,- денари
На кратко: +3°С/-2°С/-19°С, 1580гр
Полнење: синтетика (Quatrotherm)

Прегледај го приврзокот 66718

Баеѓи зимска ти е оваа, да не ја купуваш или? :)

Баеѓи зимска ти е оваа, да не ја купуваш или? :)

Сеуште незнам во дилема сум дали да ја купам или не т.е зависи од повеќето луѓе кои ќе доаѓат со мене дали ти е се за да купиме сите или пак ќе преспиваме во мотел - хотел - пријатели ...

пак ќе кажам дека се согласувам тоа дека треба да се претпочита бренд, но тука се отвара едно големо прашање. на кого му е на прво место заработката? сигурно не на кинеските гаража брендови, затоа реков погледнете го филмот, а сите знаеме зошто големите брендови се префрлија во кина? што користат тие во производството што ние не знаеме? сметам дека потполно исто и тие (големите брендови) не трујат, ама си се залажуваме, еве вака ќе си купам мерида ама во суштина џабе везам пошо седиштето ме труе, рачките исто така жива гума (сигурно на нив обрнале голема контрола на квалитетот). па поголеми капиталисти од најк, адидас, итн нема, за профит би убиле, во кина се иживуваат со работниците за корка леб ги мачат да работат нон стоп. она што голњмите брендови нудат е технички спремен продукт и дизајн, но сржта отровот од пластиката сепак те труе.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 23:52 ---
а мерида купив, пошо името ме бендиса и боите, мислев дека е шпански :tapp: , а Мадрид го сакам и ме влече. :D:) на крај сватив дека е тајвански бренд од 1972 со германски дизајнери. :D

Види, ако е така, ич не треба од дома да искачаме. Едно стаклено ѕвоно и да вегетираме. И воздухов не чини па пак го дишеме. :)

А тоа за Мерида и Шпанија, како си ме насмеал, сигурно те наведе истоименото градче, пази има уште една и во Мексико. Уживај и убаво да те вози. :)

Само што се вратив од турата: Скопје (преку Долно, Средно, Горно Коњаре, Сушица) - Свети Николе - Штип - Пробиштип (две ноќевања во Пробиштип) - Кратово - Куманово - Скопје и беше прекрасно :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom