Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог за серија со ултра грди актерки и актери?

Сакам да гледам тв шоу, не модели, фала.

Македонски Народни Приказни

Me интересира дали на некој му текнува името на една серија мислам на МТВ ја даваа пред неколку години, англиска беше, со фудбал поврзана, ама не таа познатата со тие кои играа професионален фудбал со менаџери против Манчестер, туку како локално местенце беше, пиеја често во пабче и менаџираа некој локален тим. Сакам да се потсетам на атмосферата. Воедно предлог за добра серија каде до израз ќе доаѓа некое малечко местенце како оваа што ја спомнав и Les Revenants, некоја моментална желба ми се наби.

Me интересира дали на некој му текнува името на една серија мислам на МТВ ја даваа пред неколку години, англиска беше, со фудбал поврзана, ама не таа познатата со тие кои играа професионален фудбал со менаџери против Манчестер, туку како локално местенце беше, пиеја често во пабче и менаџираа некој локален тим. Сакам да се потсетам на атмосферата. Воедно предлог за добра серија каде до израз ќе доаѓа некое малечко местенце како оваа што ја спомнав и Les Revenants, некоја моментална желба ми се наби.

http://www.imdb.com/title/tt0169438/

Не е таа. Многу отмена е оваа, ми наликува на таа што ја спомнав погоре. Оваа беше како во селце некое, мало местенце, еден паб во кој паѓаат договори, една главна фаца имаше, пијаничишта по малку и така. Како аматерски фудбал.
Фала во секој случај за трудот.

@turvior
Мислам дека Broadchurch би ти се допаднала, штом бараш некоја каде дејствието се случува во мало место. Доста добро се претставуваат последиците кои што едно убиство може да ги има врз една мала заедница.

House of Cards

Доста предвидлива, ама не е лоша. Забележав позајмена сцена од јужуал саспектс. Обично тоа се случува кога еден од главните актери се јавува како продуцент.
И не знам толку се паѓа у несвест заради Кевин Спејси. Имам гледано три филма со него и еве оваа серија, тој е ист секаде. Истата фаца, истиот глас, се’ исто. Не велам дека е лошо. :)

House of Cards

Доста предвидлива, ама не е лоша. Забележав позајмена сцена од јужуал саспектс. Обично тоа се случува кога еден од главните актери се јавува како продуцент.
И не знам толку се паѓа у несвест заради Кевин Спејси. Имам гледано три филма со него и еве оваа серија, тој е ист секаде. Истата фаца, истиот глас, се’ исто. Не велам дека е лошо. :)

Пробај ја оваа, дечкото во главна улога, Kelsey Grammer го јаде за доручек на Спејси.

Дајте предлог за некоја серија што е слична со Heroes. 4400 ја иам гледано.
Стварно не ми е јасно зашто ја откажаа Heroes. Серијата беше закон!

Дајте предлог за некоја серија што е слична со Heroes. 4400 ја иам гледано.
Стварно не ми е јасно зашто ја откажаа Heroes. Серијата беше закон!

Без двоумење таа на Pluh.
Misfits, првите две сезони се партали.

Излезе првата епизода од американската верзина на Bron, The Bridge.
Ќе и дадам шанса па да видиме ама не верувам дека можат да ја доловат прекрасната атмосфера од скандинавската серија.

Ова нема потреба да се прати, може на тие што не го гледале оригиналот и нема да им биде лоша ама на оние што гледале тешко дека ќе им се допадне !

И никако не ми е јасно зошто не е на границата помеѓу Канада и САД !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom