Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Немој да и‘ кажеш на мама. :pipi:
Ај почни ја стварно и ти. Ја има песнава, немаш претстава колку моќна сцена е тоа. Да те мотивирам бе па. :D
Дај прати линкче да ја ѕирнам само сцената, нема шанси да ја пуштам сега.

Дај прати линкче да ја ѕирнам само сцената, нема шанси да ја пуштам сега.

Scenata e samo pola, drugoto pola e build up-ot.
Ne se spojlerishaj za dzabe be, neka ti e za crni denovi.

I site od ovde slusame kvalitetna muzika be? :icon_lol:

Само да се надоврзам за The Class (темава никој не ја шие, ме чуди Ио како ништо нема напишано во неа)
Како и да е супер хумор има, ликовите се сите многу харизматични, Ричи можда малку ќе ви оди на живци на почетокот, ама после и тој ќе ви влезе под кожа.
За некои серии неможам да верувам дека ги прекинаа после 1ва сезона, ова и The Event се први на таа листа.

И не е само Lucky, има уште многу квалитетни песни во SFU како Heaven-Lamb, Direction-Interpol и секако Breathe me-Sia!
Знам во темата за саундтрак од серии некој имаше прашано дали темата е за SFU оти скоро сите ги наредивме. :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Iceboy Ричи е закон не знам како ти одел на живци мене ми стана омилен лик во пилотот, легендарни моменти имаше :)

Веројатно дека има тема за секоја серија посебно, па малку се пишува овде. Како и да е, мене ми е ова најслаба година со едвај 3-4 филмови изгледани (буквално) и 3-4 серии по една епизода неделно (GoT, The Killing, Continuum i Episodes). Уште некој ден ќе ве поздравам и се читаме здравје во септември.

Незнам мене Ричи ептен ми беше напорен првите 2-3 епзиоди, после ми стана ептен многу смешен, комедии беа сцените со него.
И арно ме потсети Continuum имам нова епизода за гледање :)

И јас ги запоставив филмовите, најмногу поради сесијата жешка. Кога заврши им се посветив на сериите. Не знам дали имам спомнато овде за Downton Abbey. Од мене ова е обавезна препорака, иако воопшто не очекував дека ваква британска periodic-drama толку ќе ме привлече. Кога ќе имам време и желба ќе пишам нешто повеќе, а може и не бидејќи ептен добра анализа имаат удрено Forrest Gump и Psyside на темата (нема спојлери).

И јас ги запоставив филмовите, најмногу поради сесијата жешка. Кога заврши им се посветив на сериите.
Филм којзнае кога последен пат изгледав, им се пуштив на серииве, ама после LOST правам пауза малку од нив, се префрлам на филмови. Вочлистата ми е преполна, мора да ја намалам.

Филм којзнае кога последен пат изгледав, им се пуштив на серииве, ама после LOST правам пауза малку од нив, се префрлам на филмови. Вочлистата ми е преполна, мора да ја намалам.
Не се секирај, LOST ти вреди за сто филма.

Eeee... колку пати ми бил полн хард дискот со филмови, а јас си ја вртев LOST репризно...

Очигледно повеќето сме се префрлиле на серии. Некако го зедоа приматот серииве, особено земајќи го предвид фактот што исчекувањата за филмовите од Холивуд се многу мали. На пример, јас го чекам Бетмен и Хобитот, останатово стварно не ме привлекува за гледање. Од друга страна серииве се страшно зависни и невидено квалитетни, секако секој според вкусот.:)

Бидејќи нема да сум на форум летово пред да се одлогирам да истролам малку за некои серии кои заслужуваат внимание, пошто гледам дека и оние кои имаат доста време за гледање често пати пропуштиле дискусија за одредена серија па се приклучуваат подоцна.

Значи, за љубители на драми и истраги во тек, две одлични серии кои не смеете да ги пропуштите во никој случај:
- "Homeland" (2011) и
- "The Killing" (2011)
Ова би бил тежок дуел во темата за споредба на серии но прво мора да се соберат доволно луѓе кои ќе ги изгледаат. Првата има една сезона и е во тек, а втората две сезони.

Понатаму, една серија од која имам изгледано 10-тина епизоди и ја прекинав заради недостаток на време, а навистина мислам дека заслужува внимание и малку е гледана на форумов, е "Sons of Anarchy" (2008). Оригинална пред се, заслужува да се види.

За сите оние кои не сме ги истролале доволно со Iceboy, а се фанови на Friends, задолжително една и единствена сезона од "The Class" (2006).

И за крај, за љубителите на Sci Fi, една нова серија "Continuum" (2012/I) која заслужува да се гледа ако за ништо друго, за да го нервирате wot.

P.S.
Давам чесен пионерски збор дека на есен ќе ги изгледам SFU и Breaking Bad.

Останете со здравје.

Sons of Anarchy ми ја препорачуваше еден другар како нешто ново и многу добро склопена драма. Цело време ја одложував, ама како и да е таа ќе мора да почека SFU е следна драма за гледање.....

Sons of Anarchy ми ја препорачуваше еден другар како нешто ново и многу добро склопена драма. Цело време ја одложував, ама како и да е таа ќе мора да почека SFU е следна драма за гледање.....

Доста добра, не е екстра ама вреди да се гледа (y)

За SFU нема потреба од коментари :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom