Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Ова го прочитав во коментар на IMDb. Немам баш многу време ама може ќе и дадам шанса барем една епизода. Знам така многу хајп имаше за Walking Dead а мене ми беше многу глупа

Ова го прочитав во коментар на IMDb. Немам баш многу време ама може ќе и дадам шанса барем една епизода. Знам така многу хајп имаше за Walking Dead а мене ми беше многу глупа
Јас на хајп за Les Revenants не сум наидол освен на овој форум што ја гледа, баш не е за широка маса на луѓе како TWD, не знам зошто воопшто си помислил дека е слична на неа, доволно е само музиката и трејлерот да го слушнеш од серијата ќе бидеш вовлечен во таа хипноза на прекрасни ликови, јас ќе си ја репризирам пак пред да почне втората, мора!

Него, ја почнав Halt and Catch Fire, аууу не е нешто mindblowing да свршувам, али мене ептен ме навлече, иако немам блага везе со компјутерџии, IT работи, ова дефинитивно ми се допадна. Дејството во 80-те, плус интересни ликови, симпатична geek девојка во споредна улога, ма се`! Давајте шанса луѓе додека не ни ја откажале има мизерна гледаност, се надевам ќе и дадат шанса, гледам одличен потенцијал за оваа серија, сега откако ќе ги нема и Mad Men на AMC.

Многу јак споилер за тоа што ќе се дешава у пета сезона:
10513494_880139655348014_5755061697120462098_n.jpg

Морав овде пошто сте ја затвориле темата. У секој случај чекаме пета сезона!

Па добро, да има некои сличности, но сепак мене ми беше мирна и совршено режирана. Не е на рамниште на Rectify или пак Les Revenants, серии кои се емитувани на Санденс каналот, но сепак доста добро, ме бендиса мене наеднаш ги изгледав сите.
Аман бре ќе се случи ли нешто во Rectify ? Изгледав 4 епизоди и ми се чини како дејството да е уште на 30мин од прва епизода.

Аман бре ќе се случи ли нешто во Rectify ? Изгледав 4 епизоди и ми се чини како дејството да е уште на 30мин од прва епизода.
Нема да се случи за тоа што се работи за мирна драма без некои втф моменти. Изгледај ја до крај мене ми беше врвна посебно глумата и дијалозите.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Нема да се случи за тоа што се работи за мирна драма без некои втф моменти. Изгледај ја до крај мене ми беше врвна посебно глумата и дијалозите.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Добра драма е. Но со оглед на првата епизода очекував повеќе време да се посвети на решавање на случајот а не само на меѓусебните односи

http://www.buzzfeed.com/lyapalater/prince-oberyn-takes-his-revenge-on-the-mountain-with-food

Морав да го споделам ова со вас, а бидејќи темата за серијата е затворена, ќе треба тука.

Многу харизматичен лик и глумец, со него авторите на ГОТ требаше да направат исклучок, да скршнат од насоките во книгата и да го остават барем уште една сезона и никој немаше да им замери.

Солидна пилот епизода на новата серија од каналот FX со наслов Tyrant

Десно ќе препознаете одма, ама лево...
10425020_290241707803808_8309418028587137872_n.png

Десно ќе препознаете одма, ама лево...
10425020_290241707803808_8309418028587137872_n.png

Ејми?

Таман јас почнав Game of thrones да ја гледам, па затворена е темата. Првите епизоди не ми беа нешто, иако укапирав кој со што, како, каде, оти, али понатака се завлеков и досега ја гледав прва сезона.
Утре ја симнувам втора! И се нервирам што немам каде да си се искажам сега. :mad:

Го изгледав пилотот од The Flash, не знам зашто очекував нешто повеќе од CW, мене повеќе ми наликува на тинејџерска серија отколку акција, актерот е тотална утка, FX-от слабо...
3,5/10

Ејми?

Таман јас почнав Game of thrones да ја гледам, па затворена е темата. Првите епизоди не ми беа нешто, иако укапирав кој со што, како, каде, оти, али понатака се завлеков и досега ја гледав прва сезона.
Утре ја симнувам втора! И се нервирам што немам каде да си се искажам сега. :mad:
Во Драга кајгана :D

Ова ќе биде интересно, The Honourable Woman, започнува од четврток 3.7 на BBC, осум-епизодна шпионска мини серија. Британско, добра актерска екипа, сигурно ќе биде одлично, башка и Меги :love:

Исто, на FX од 13.7 почнува ситком "Married", исто може да излезе добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom