Општи дискусии за игри

Епа ете погоре пиша Дел Бој :

А јас ти го наведов првиот голем проблем на ВОВ кога квест хелперот не беше дел од играта туку беше адон.
A da, toa so konjot i oruzjata e malku off. Valjda ne kupuvate novi konji na saat vreme... ? :rolleyes:

A toa so quest helper-ot ima smisla sto go spomna. Da, fali nesto takvo koe ke ti pomogni da odlucis na koj nacin bi sakal da go zavrsis kvestot.
Primer za gold finish - "stealth 10 kills" itn int...

A ovdeka ti pocnuva kvestot, ti si na konj i te brkaat od nekoj gang i sea ne znaes sto tocno treba da napravis.

No ne e toa i nekoja golema kritika, ednostavno igrata e taka osmislena (baska od toa glicot so konjot- to e veke stupid af).

Primer imase, i se uste ima faci koi se bunea vo DS serijalite oti nema mapa... :LOL:
Pa druze bre, pa ne si ti ovde da uzivas. Ti si ovde da stradas!
Shut up and hand it over. That thing, your dark soul!

• Љубов
Reactions: wot
A da, toa so konjot i oruzjata e malku off. Valjda ne kupuvate novi konji na saat vreme... ? :rolleyes:

A toa so quest helper-ot ima smisla sto go spomna. Da, fali nesto takvo koe ke ti pomogni da odlucis na koj nacin bi sakal da go zavrsis kvestot.
Primer za gold finish - "stealth 10 kills" itn int...

A ovdeka ti pocnuva kvestot, ti si na konj i te brkaat od nekoj gang i sea ne znaes sto tocno treba da napravis.

No ne e toa i nekoja golema kritika, ednostavno igrata e taka osmislena (baska od toa glicot so konjot- to e veke stupid af).

Primer imase, i se uste ima faci koi se bunea vo DS serijalite oti nema mapa... :LOL:
Pa druze bre, pa ne si ti ovde da uzivas. Ti si ovde da stradas!
Shut up and hand it over. That thing, your dark soul!
Мене поентата со квест хелперот не ми беше толку наменета за РДР колку за други игри. На пример ВОВ.
Треба да убиеш 10 диви волци, прасиња .... и зимаш прво луташ 20 мин и ја скауташ територијата додека научиш во кој регион што животни, елементали, хуманоиди, демони има. Паралелно учиш и што подвидови на овие видови има за знаеш кога ќе отвориш чеин квест да не трчаш по 20 пати низ шумата да проверуваш кој тип на суштество каде е распространет. Па кога ќе убиеш хуманоид или демон ти фрла 10 ајтеми од кој 7 се ѓубре за препродавање, 1 се копер,силвер, голд, 1 ајтем е некој тапа ајтем од опрема или оружје и 1 ајтем е квест ајтемот. На секој убиен листај по 30 секунди низ ајтемите да знаеш што да земеш.
Особено со хербализмот .... голгота.
За мултиплеер игра многу замарање е ова.
Хартстоунот (дирекниот телепорт до некоја таверна ) им беше многу позитивна работа кога ќе завршиш квест у некоја вукојебина.

А за синглплеер секако дека убавината (барем мене ) ми е во тоа се мануално да истражувам и учам.

Мене поентата со квест хелперот не ми беше толку наменета за РДР колку за други игри. На пример ВОВ.
A ok, jas pomisliv primarno se nadovrzuvas za RDR.
WoW mi nepoznat univerzum. Tuka veke ne sum kompetenten.

A ok, jas pomisliv primarno se nadovrzuvas za RDR.
WoW mi nepoznat univerzum. Tuka veke ne sum kompetenten.
Не па дека јас се имам убиено од играње вов ама квест хлеперите у сите игри од тој тип функционираат слично.
Муабетот ми беше дека еден куп нови римејкови што искочија покрај тоа што нудат подобра и поубава графика треба да понудат и некои новости што тогаш биле заборавени или невозможни за имплементација.
На пример АОЕ 3 ДЕ сега ти дава статистика и тоа среде партија колку сељачиња се idle а по колку на кои ресурси се испратени. Во оригиналната верзија тоа го немаше.

Па и Hearthstone се играше сo third party deck helpers да знаеш кои карти ти останале, проценти и статистика. За RDR2 паметам инсталирав посебна апликација, companion app, каде си следиш квестови, мапи, журнал... но изгледа ја укинале. Не ја користев толку бидејќи ме вадеше од каубојскиот филм, имав еден каубојски шешир од карневал и го носев дур играв за целосна имерзија. Кога ќе ми донесеше храна девојката добиваше едно "уoure alright girl" и плескање по газето. Не барајте влакно во јајцето, RDR2 e просто една од најкомплетните игри воопшто.

Дај кажете некој торент или страница за симињање пиратерија.
Све од наше време или е мртво или е полумртво.

Дај кажете некој торент или страница за симињање пиратерија.
Све од наше време или е мртво или е полумртво.
Последно со впн пиратирав од rutracker, не знам дали постои уште. @Anon e твојот човек за ова.

Ок и како е ова поврзано со тоа ја што го прашуам ?
Видов во предходни коментари дека си играл WoW, па ти викам нова верзија излегува, нема да мора да туркаш рандом игрици на торент :) .

Видов во предходни коментари дека си играл WoW, па ти викам нова верзија излегува, нема да мора да туркаш рандом игрици на торент :) .
Да де, знам дека излегува но позаинтересиран сум за новото DLC од WC 3 Reforged, Forsaken Kingdom.

Back
На врв Bottom