Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас гласав за Sasha237 бидејки Keksn не ми е симпатичен:pos2::pos2:

Дали се профитира од Весник ???

весникот не е за профит..

мада моеш да испрофитираш (колку дава, 5 голд?) ако добиеш медал...ама ти требаат 1200(?!) subscriber-и...

Дмн....пљуснах јас 2 голд за џабе..требаше да си питам :uvo:

Луѓе што бидна ке се креира еМакедонија или сеуште во место стоиме ???
Сте Контактирале со Админите или....????

Ја се кандидирам за претседател на таа партијата на индонезијци и македонци. глеам некој фаци што едвај стигнале 13-14 левел стануваат претседатели на партии,конгресмени и све,а ја со 19 левел,10 Strength досеа ништо.

Ја се кандидирам за претседател на таа партијата на индонезијци и македонци. глеам некој фаци што едвај стигнале 13-14 левел стануваат претседатели на партии,конгресмени и све,а ја со 19 левел,10 Strength досеа ништо.
влези колку за медаља :) или немаше медаља за тоа?!

денес фатив нов чин colonel а во недела земам нова хард воркер медал

и шо ако си лупнеш 5 злато за да станеш претседател?
како прво со таа функција немаш никаков ќар, како второ за да станеш конгресмен пак треба да дадеш злато а и ти треба поддршка а со 50 членови на партија од кои 30 се неактивни немаш никаква шанса да станеш конгресмен.
како и да е голем си ти си знаеш!

Здраво

Баш се заинтересирав за Erepublik кога случајно кликнав на потписот на некој од членовите овде додека дискутирав на една тема.

Гледам има доста други македонци тука кои се зачлениле таму, па еве и јас сакам да се придружам. Има неколку работи кои ме интересираат, се надевам некој ќе ми објасни, затоа е темава, нели?

Епа еве:

Кога го упалив Become a citizen копчето, при барање на земја, забележав ја нема Македонија? Може да знам зошто? И дали може да се формира?

Со оглед на фактот дека сеуште ја нема, ме интерсира, каде мноштвото на македонци тука избрале место за живеење?

Мене, најблиску до дома, ми е Србија, можеби Хрватска. Дали има и таму македонци? Некој на почетоков спомна и Русија, што е исто супер кандидат.

Што треба да правам кога ќе почнам да играм? Како се добиваат пари, и како\колку да ги трошам?

Видов има и тема за Македонска Фаланга. Ме интересира дали во моментов сеуште постои, и кои се (ако има) критериуми за члентсво во истата?

Исто ме интересира дали во моментов има војни против Грција, и кои се земјите против неа и нејзините сојузници (ако воопшто ги има), и дали Македонската Фаланга е во можност да се бори против нив?

PS: Абе не можам никот да го лупнам на македонски фонт? Оти!?

Добредојде прво :)

NeptuneGate напиша:
Кога го упалив Become a citizen копчето, при барање на земја, забележав ја нема Македонија? Може да знам зошто? И дали може да се формира?

Значи веќе повеќе од 6 месеци немаат додадено нова држава (има само 52 мислам) во играва, најверојатно во наредните ќе бидеме од ние бидејки сме едни од најбројните кои сеуште немаат држава.

Со оглед на фактот дека сеуште ја нема, ме интерсира, каде мноштвото на македонци тука избрале место за живеење?

Мене, најблиску до дома, ми е Србија, можеби Хрватска. Дали има и таму македонци? Некој на почетоков спомна и Русија, што е исто супер кандидат.

Највеќе ги има во Русија, Индонезија.. јас сум во Србија веќе 10-тина дена и планирам таму да останам подолго време дојди и ти ако сакаш во регионот Војводина.
Што треба да правам кога ќе почнам да играм? Како се добиваат пари, и како\колку да ги трошам?

Видов има и тема за Македонска Фаланга. Ме интересира дали во моментов сеуште постои, и кои се (ако има) критериуми за члентсво во истата?

За ова контактирај го Macedonian_Lion со ин-гејм порака.

Исто ме интересира дали во моментов има војни против Грција, и кои се земјите против неа и нејзините сојузници (ако воопшто ги има), и дали Македонската Фаланга е во можност да се бори против нив?

PS: Абе не можам никот да го лупнам на македонски фонт? Оти!?

http://wiki.erepublik.com/index.php/Main_Page

Има две главни алијанси едната е Peace GC другата EDEN.. Македонците (99 %) живеат во Peace GC земји како што се Бугарија, Франција, Германија, Унгарија, Индонезија, Иран, Турција, Русија, Србија вкупно 30 држави а на другата страна (EDEN) се Шведска, Шпанија, Романија, Полска, Норвешка, Финска, Хрватска, Канада, Босна и не официјално се Америка и Грција значи не официјално али се борат против нив.

Добредојде прво :)

Фала за добредојдето, и фала за информациите. Имам уште некои прашања, се надевам не ти пречи и тие да ми ги одговориш.

Значи веќе повеќе од 6 месеци немаат додадено нова држава (има само 52 мислам) во играва, најверојатно во наредните ќе бидеме од ние бидејки сме едни од најбројните кои сеуште немаат држава.

Значи би требало наскоро да имаме своја држава, океј, супер. Дали знаеш кој е минимумот жители кои една држава треба да ги има? За да знам отприлика уште колку души треба да се додадат за да станеме држава.

Највеќе ги има во Русија, Индонезија.. јас сум во Србија веќе 10-тина дена и планирам таму да останам подолго време дојди и ти ако сакаш во регионот Војводина.

Можеш да ми објасниш на кратко што е тоа Q3, Q4, Q5? Гледам ги користат овие термини членовите.

И Сбрија е доста развиена? Како држава мислам? Зошто и така мене ми беше прв пик Србија, па да си знам :wink:

И што треба да правам кога ќе почнам да играм? Како се добиваат пари, и како\колку да ги трошам?

За ова контактирај го Macedonian_Lion со ин-гејм порака.

Ин-гејм? Мислиш таму? На Ерепублик? Не е тој член и тука?

http://wiki.erepublik.com/index.php/Main_Page

Има две главни алијанси едната е Peace GC другата EDEN.. Македонците (99 %) живеат во Peace GC земји како што се Бугарија, Франција, Германија, Унгарија, Индонезија, Иран, Турција, Русија, Србија вкупно 30 држави а на другата страна (EDEN) се Шведска, Шпанија, Романија, Полска, Норвешка, Финска, Хрватска, Канада, Босна и не официјално се Америка и Грција значи не официјално али се борат против нив.

Ооо епа супер, Peace за мене!:vozbud: Иако нема да бидам многу активен периодов, оти следната недела ми е подготвителна за колоквиуми, ама сакам да помогнам колку што сум во можност за тоа.

(1) Значи би требало наскоро да имаме своја држава, океј, супер. Дали знаеш кој е минимумот жители кои една држава треба да ги има? За да знам отприлика уште колку души треба да се додадат за да станеме држава.

(2)
Можеш да ми објасниш на кратко што е тоа Q3, Q4, Q5? Гледам ги користат овие термини членовите.

(3) И Сбрија е доста развиена? Како држава мислам? Зошто и така мене ми беше прв пик Србија, па да си знам :wink:

(4) И што треба да правам кога ќе почнам да играм? Како се добиваат пари, и како\колку да ги трошам?

(5) Ин-гејм? Мислиш таму? На Ерепублик? Не е тој член и тука?

1) Нема минимум колку жители треба за држава едноставно кога админите ќе мислат дека треба да ја додадат државата ќе ја постават.

2) Q1, Q2 и останатите се квалитет, пример имаш Q5 храна со која зимаш секој ден повеќе сила за разлика од Q3, имаш оружје сите видови на квалитети, исто така и во компанијата која што работиш/имаш ако е Q2 ти зима 2 сила на ден и може да продава Q2 производи пр. храна.

3) Платите се послаби за разлика од Русија ама сепак и тука се солидни не се лоши, инаку е втора држава според бројот на жители околу 16.000 има.

4) На почетокот е малку досадно само работиш (зимаш пари) и тренираш после има зимаш медали ако работиш 30 дена по ред и 5 злато ти дава, ако станеш пратеник и слично ќе расчепкаш кога ќе играш исто така може да направиш онлајн весник пример да пишуваш за некои настани во играта и слично.. има избори итн.

5) Можеш и тука ник- Cresevo.

1) Нема минимум колку жители треба за држава едноставно кога админите ќе мислат дека треба да ја додадат државата ќе ја постават.

Епа, се надевам набрзо ќа дојде и тоа :)

2) Q1, Q2 и останатите се квалитет, пример имаш Q5 храна со која зимаш секој ден повеќе сила за разлика од Q3, имаш оружје сите видови на квалитети, исто така и во компанијата која што работиш/имаш ако е Q2 ти зима 2 сила на ден и може да продава Q2 производи пр. храна.

А ако умреш (карактерот то умре), можеш да направиш нов? И како?

3) Платите се послаби за разлика од Русија ама сепак и тука се солидни не се лоши, инаку е втора држава според бројот на жители околу 16.000 има.

Не е важно. Важно не е на најниско ниво.

4) На почетокот е малку досадно само работиш (зимаш пари) и тренираш после има зимаш медали ако работиш 30 дена по ред и 5 злато ти дава, ако станеш пратеник и слично ќе расчепкаш кога ќе играш исто така може да направиш онлајн весник пример да пишуваш за некои настани во играта и слично.. има избори итн.

Интересно. Можеш да ми кажеш каков вид на работа има? Освен како политичар, или интрвјуер, тоа со весникот што го спомна? Извини што те бомбардирам со прашања, порано или подоцна истото ќе го сфатам и самиот таму, ама полесно и побрзо би било од тебе.

5) Можеш и тука ник- Cresevo.

Важи, ќе му пратам ПП. Фала уште еднаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom