Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ние за нас немаме уште ќе финансираме туѓи војници, и кај виде ти македонска војска официјална формирана кога ќе имаме држава тогаш ќе се направи тоа рано е сега.

името е Македонска фаланга и треба да содржи само Македонци а не и секакви шпиуни.
Се извинувам незнаев дека се зборува за македонска фаланга.Мислев за во иднина кога ќе се збогатиме и ќе имаме q5 оружје за сите нас а q1 ќе ни биде вишок и за извоз.

Се извинувам незнаев дека се зборува за македонска фаланга.Мислев за во иднина кога ќе се збогатиме и ќе имаме q5 оружје за сите нас а q1 ќе ни биде вишок и за извоз.

Тоа никогаш нема да се случи. На збогатувањето мислам. Q5 добиваат тие што можат со нив најмногу штета да направат (tanks), не секој обичен граѓанин.

ајдееее... тончи и драгон се кандидирале од индонезин дефенсив соиалистс во регионот quanxi нака нешо...:vozbud::toe::toe: ке ви потврди некој кандидатура?

mene poverdrive mi rece da se kandidiram i se kandidirav za glasanje za mene imate obezbedeno povratni tiketi

3x You are now known as a Society Builder. This City is what it is because our citizens are what they are.

И уште 70 exp ќе качам 20-ти левел и веќе само со Q1 ќе се борам да соберам пари нешто.

Тоа никогаш нема да се случи. На збогатувањето мислам. Q5 добиваат тие што можат со нив најмногу штета да направат (tanks), не секој обичен граѓанин.
Па за додека ни ја дадат Македонија ние што играме од почетокот кога смерт ни кажа па до сега сигурно ќе бидеме генерали до тогаш иако веќе имаме 2/3 генерали.
Добро тргна со ова компанијата.Јас и Иван добра стратегија разработивме вчера заработивме 1 голд а денеска ни пола од вработените немаат изработено.

вчера уште 2 грци се потпишале на петицијата што е http://erepublik.ws/suggest/26/voters
да не им пишувам никовите поради пребарувачите, гласач 932 и 934.

Во RL овие грци кои немаат проблем со нашето име се обично анархисти, екстремна левица, комунисти и сл. и да беа повеќе плус заедно со оние на кои им е сеедно а кои обично живеат во појужните делови на Грција и заедно со Македонците, Власите, Турците, Албанците и Ромите во Грција некои работи ќе беа поинакви.
Затоа Грција толку се противи на регистрација на политичка партија во Грција на Македонците за да нема кај да се артикулира различно мислење и политика од досегашнава.
Дури и да се најде некоја од партиите во Грција што ќе поддржи вакво нешто, немешање во сувереното право на една држава да се нарекува како што сака, сите водечки медиуми контролирани од двете најјаки партии одбиваат секакви и платени реклами. Дури на Виножито поштата на Грција им направи саботажа што не им ги разнесе писмата со рекламни партиски материјали ете до таму оди "демократијата"

Затоа вакви примери радуваат а тие си знаат какви етикети им лепат:wink:
sorry за офтопикот

еве едно мало пребарување....
овде http://www.erepublik.com/en/article/-1-897325/1/20
во коментарите истиот напишал

Интересно е зашто има толкова много македонци в турција? јасно ми е че повечето не харесват Б'лгарија, без реална причина на пр'в поглед за повечето б'лгари. Обаче имам чувството че вече ни мразјат повече от г'рците без да сме им правили каквито и да е проблеми. В тоја ред на мисли все си мислја че п'рвата работа којато ште св'ршат като поукрепнат като д'ржава /ако ги сформират/ ште е да ни нападнат и евентуално да започнат план с изп'лнението на македонската историја поне така ште имат историческите факти онлајн за да имат историците им потв'рждение на "творчеството" им.
Както и да е аз с'што с'м македонец като географско разположение обаче оште ми е трудно да проумеја зашто ни мразјат толкова

EDIT: а каде се има пријавено еве видов на темата на форумот него го нема

Се нема пријавено на форумот еРеспублика туку на весникот на Мацедониан_Лион оставил ваков коментар на Македонски дека сака да се пријави и бара информации! Јас одма го приметив пошто имам видено неколку постови од него додека бев во вулгарија!

Иначе и јас се сложувам со тоа само луѓе кои ги знаеме дека се Македонци да се придружат! И секој што ќе биде одговорен за одредена група да си ги знае членовите!
МнМ

Работам во македонска фирма и сум зачленета во македонска партија....
proud_smiley.png

дајте некоја слика да ставам за аватар оти досега со 10 пробав едната ми вика дека е голема а другата дека не е јпег формат!

Јас се имам кандидирано пример за конгресмен, во јава од индо македонската партија. И сега треба да гласате нешто за мене за три дена?

Јас се имам кандидирано пример за конгресмен, во јава од индо македонската партија. И сега треба да гласате нешто за мене за три дена?

Дури и партијата да ни` беше една од петте најголеми и цела партија да гласа за тебе, нема да бидеш ни последен од тие што ќе добијат wildcard.. бар да прашаше каде да се кандидираш :)

Дај бе нема ли некој да дојде да гласа за мене во Бугарија?
Ке пратам 2 карти ако сака..

Дури и партијата да ни` беше една од петте најголеми и цела партија да гласа за тебе, нема да бидеш ни последен од тие што ќе добијат wildcard.. бар да прашаше каде да се кандидираш :)

Абе шо знам јас како одат тие работи, :) ај си реков во оваа партија сум челн и ај да видам шо е ова :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom