Opeth

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Ако веќе ги сакате Opeth пробајте слушнете ги Аnathema ...мислам дека ќе ви се допаднат. :)
Премногу во My Dying Bride стил ми се некако...
Како и да е, ми се свиѓаат. Долго време чекав некаква сугестија за бенд, сличен на Opeth.

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
слушни ја оваа дефф ми е омилена од нив

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.830
Поени од реакции
10.225
Добри се и Анатема, посебно добри за моменти на депресија. Anyone, anywhere ми е најомилена од нив. Сепак не се толку флексибилни како Opeth...повеќе се држат за еден стил, додека кај Opeth имаш песни од балади до death metal. За сечиј вкус :)

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
за тоа си во право... Оpeth се Opeth :pipi:

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
Јас не ги споредувам со Opeth воочливо е дека се различни но со самото слушање ме потсеќаат на нив... сами си се декларираат во последно издание како “atmospheric” rock шо е далеку од прогресивноста на Opeth a и текстовите им се темелат на католички ствари.

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
најновата песна од опет :)

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Добри се и Анатема, посебно добри за моменти на депресија. Anyone, anywhere ми е најомилена од нив. Сепак не се толку флексибилни како Opeth...повеќе се држат за еден стил, додека кај Opeth имаш песни од балади до death metal. За сечиј вкус :)
Anathema не се флексибилни? не се согласувам ич. дали ги имаш чуено првите два албума? тоа ти се death-doom стил, и сосема солидни изданија , после скрос менат стил у progressive /melodic/goth метал на Eternity, Alternative 4, Judgement. И за да со A Fine Day to Exit, A Natural Disaster веќе длабоко навлегуват во progressive/atmospheric rock фазон. али да не забегуваме ногу со овоа правците, како и да е Anathema се закон бенд, ја ги обожавам.

F

FallenHypaspist

Гостин
Anathema не се флексибилни? не се согласувам ич. дали ги имаш чуено првите два албума? тоа ти се death-doom стил, и сосема солидни изданија , после скрос менат стил у progressive /melodic/goth метал на Eternity, Alternative 4, Judgement. И за да со A Fine Day to Exit, A Natural Disaster веќе длабоко навлегуват во progressive/atmospheric rock фазон. али да не забегуваме ногу со овоа правците, како и да е Anathema се закон бенд, ја ги обожавам.
Го зборуваш мојот јазик :)

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Го зборуваш мојот јазик :)
хехе да да таа партија сме, туку ако те бендисуват Anathema земи слушај ги Autumnblaze, ногу интересен бенд, Ulf Theodor Schwadorf (Markus Stock) од Empyrium е член на бендот, музиката е феноменална, само слушни го Mute Boy, Sad Girl албумот и ќе шизнеш,гарантирано овоа. исто провери ги Nox Mortis, сличнo нешто на Anathema, имат само два албума, јаки се.

F

FallenHypaspist

Гостин
хехе да да таа партија сме, туку ако те бендисуват Anathema земи слушај ги Autumnblaze, ногу интересен бенд, Ulf Theodor Schwadorf (Markus Stock) од Empyrium е член на бендот, музиката е феноменална, само слушни го Mute Boy, Sad Girl албумот и ќе шизнеш,гарантирано овоа. исто провери ги Nox Mortis, сличнo нешто на Anathema, имат само два албума, јаки се.
Уште сега редам торенти, инаку ќе ти пишам ПП да не переме тука офтопици...

За да не сум офтопик...- Опет бла бла..:pos2:

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Го ликнале новиот албум, трк да си го симнете :)

Kajgana Shop

На врв Bottom