Opel Astra Clasic II

• Креатор на темата Креатор на темата Dr@k43
  • Време на започнување Време на започнување
Со Фиестата моја кога одам на бензиска ми викаат „дизел?“ :pos2: А таа дури и бетер од дизел чука,а 1,3 бензин е :toe:

Ретки се тие примери кога се погласни бензинците...

Читав на форуми специјализирани за Опел за таа фамозна сонда што често се расипува.
Освен тоа, слаба точка кај Опелот, посебно кај Астрите е летва на волан. Таа се расипува обично помеѓу 50.000 и 70.000 поминати километри. Виновни се нашите криминално лоши патишта и легнатите полицајци.

free200942__20091013_091959_748582_.JPG
мојата е ваква само металик сиво е за мерак за возенје. душата и ја извадивме на колава, гајле нема, ко нова е! а ја имаме од 2002, ама турбо ја возиме, плус и товарена, спие колава!

free200942__20091013_091959_748582_.JPG
мојата е ваква само металик сиво е за мерак за возенје. душата и ја извадивме на колава, гајле нема, ко нова е! а ја имаме од 2002, ама турбо ја возиме, плус и товарена, спие колава!

То ! :)
Бензин или дизел?

СЕ ЗНАЕ АКО КУПУВАШ ОПЕЛ ЗЕМИ БЕНЗИНЕЦ,АКО КУПУВАШ ГОЛФ ЗЕМИ ДИЗЕЛ.ЈАС ИМАМ КОРСА 1.0 12В И СУМ ПРЕЗАДОВОЛЕН ОД НЕА.КОЛАТА Е МНОГУ СТАРТНА БРЗА А НАЈГЛАВНО ЕКОНОМИЧНА.

СЕ ЗНАЕ АКО КУПУВАШ ОПЕЛ ЗЕМИ БЕНЗИНЕЦ,АКО КУПУВАШ ГОЛФ ЗЕМИ ДИЗЕЛ.ЈАС ИМАМ КОРСА 1.0 12В И СУМ ПРЕЗАДОВОЛЕН ОД НЕА.КОЛАТА Е МНОГУ СТАРТНА БРЗА А НАЈГЛАВНО ЕКОНОМИЧНА.

Корса 1.0 12v е се само не стартна и брза. За по град е топ бидејќи троши како запалка :smir:

I startna i brza e.Zemi vozi pa kazi.Jas imav Golf 3 1.4 benzin i da ti kazam Korsata e daleku po startna od nea po agilna i poveke vle4e na usponi.Na uspuni kako Stracin vo treta,cetvrta fu4i nema problem.Letovo nakaj Ohrid ja vozev 170.Pa sega za eden motor od 1000 kubici e super.Ne velam deka e startna kako nekoja si kola od 2000 kubici.

Eve ti dokaz kolku e startna. 60 mph=100 kmh

I startna i brza e.Zemi vozi pa kazi.Jas imav Golf 3 1.4 benzin i da ti kazam Korsata e daleku po startna od nea po agilna i poveke vle4e na usponi.Na uspuni kako Stracin vo treta,cetvrta fu4i nema problem.Letovo nakaj Ohrid ja vozev 170.Pa sega za eden motor od 1000 kubici e super.Ne velam deka e startna kako nekoja si kola od 2000 kubici.

Да си возел Корса со 1.4 i бензински мотор... е тогаш можеш да се фалиш за старт и забрзување. Со 1.0... не е лоша, ама не е и за фалење.

Не се зезајте, Корса била брза и стартна :pos2:

Може, ако има минимум 150кс. Изгледа имате некој чуден критериум за брзо и стартно.

Се возам со иста таква 1.0 (45КС) релација Скопје-Куманово доста често. 1,4 корсата е веќе нешто ама 1,0 е трома посебно ако се возат четвторица во неа

Pa jas samo velam deka ima super performansi za 1,0 motor a ne ja sporeduvam so kola od 140 konjski sili.Pisav vo gorniot post deka za motor od 1.0 e super,a ne deka e kako kola so 2000+ cm3 motor.Pu bre odma se fakjate za sitnica procitajte prvo posle pisuvajte.Ne veruvam deka ima druga kola so 1,0 motor da ima tolku dobri performansi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom