Opel Astra Clasic II

• Креатор на темата Креатор на темата Dr@k43
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
:helou:Zdravo na site korisnici na forumot jas sum Drakce nov clen i ako moze nekoj nesto da dade nekoe mislenje za temava sto ja otvoriv, koj imal uskustvo i kako se pokazala Astrata.

Ако се мислиш да ја купиш нема да згрешиш. Моделот е стар 11 години така да сите недостатоци досега ќе излегоа на виделина, а фалинките кои постојат фабриката досега ги корегираше. Значи за тие пари дефинитивно зрел модел, особено бензинецот 1,4 се покажа дека добро го трпи нашето "квалитетно" гориво а и со 90КС добро се носи со каросеријата. Другар ми ја има во дизел верзија и нема никакви значајни проблеми освен редовен сервис. Ситни замерки имам на пластиката внатре која знае да се разлабави како на пример рачките за подигање на прозорците...

Астра класикот е убава и се, иако не ме влечат многу многу опел нешто, ама мислам дека и Хјундаи Акцент не ти е лоша опција, жилава кола, појак мотор за 7 коњи поголем комфорт и помалце пари. Хјундаи ако е косооко производство, многу жилави коли се. Ја имав Акцент 96-та со 200.000 поминато и се покажа како цврста кола, стандард сервис си идеше најосновни работи се средуваа. Ако тогаш биле добри, сеа 100 пати подобра технологија користат и подобри се 100%.

:helou:Zdravo na site korisnici na forumot jas sum Drakce nov clen i ako moze nekoj nesto da dade nekoe mislenje za temava sto ja otvoriv, koj imal uskustvo i kako se pokazala Astrata.

мојата тетка има ваква кола, ја купи пред 6 месеци(на ново) ја кошташе 9,800евра мислам, моќност на моторот 90коњски сили,1.4,16V, колата за мене е супер, еве веќе 6 месеца ја возам, пред се е многу стартна и брза, можеби е малку крут ентериеро, значи не зборам за вожњата бидејќи има мека вожња, но внатре ми доаѓа како крута во седиштата, тоа е можеби оти е нова, за овие пари ја добиваш со опрема, треба само да се доплати за бандажи, уште 600евра мислам требаше за бандажи, просечна потрошувачка 7 литри на 100км... мислам дека колата е добар избор за тие пари... поззз:helou:

За таа цена колата си е ОК...е сеа стар модел е,ама пак од друга страна поради тоа е и цената ниска...Ја би дизелот...

За овие пари што ќе ја купиш астрава, нема да може да купиш ни нова корса да земеш :)

застарен е дизајнот и се тоа, остаре моделот ама цената го прави уште атрактивен, а за квалитет солидни се

Колку пари, толку музика. Јас побрзо би зел астра класик од некои возила што се горе-долу тука во цената, а не се ни до пола на Астра, како Сузуки Свифт/Алто, старата Фиеста која можеби и ја нема во продажба, Шевролет Калос и тн...

Fala mnogu za mislenjata, isto i jas sto bev slusnal od eden moj rodnina ja ima 1.7 dizel i veli deka nema nikakov problem samo nz kolku ima pominato.:vozbud:

Астра класикот е убава и се, иако не ме влечат многу многу опел нешто, ама мислам дека и Хјундаи Акцент не ти е лоша опција, жилава кола, појак мотор за 7 коњи поголем комфорт и помалце пари. Хјундаи ако е косооко производство, многу жилави коли се. Ја имав Акцент 96-та со 200.000 поминато и се покажа како цврста кола, стандард сервис си идеше најосновни работи се средуваа. Ако тогаш биле добри, сеа 100 пати подобра технологија користат и подобри се 100%.

Abe ne velam deka Hyundai Accent-ot ne e dobar, ama sepak Opelot mi e posimpaticen a plus toa gi sakam germanskite vozila. Sepak fala za komentarot. :)

Uste nesto zaboraviv da prasam kolko km pominuvaa Astrata 1.4 benzinec i 1.7 dizelot. Inaku jas mislam deka benzinec e po dobro. Imav nesto slusnato za Opel so Isuzu motor kao demek podobar od germanskiot dizel, ako znae nekoj nesto neka kaze fala odnapred.:salut:

Uste nesto zaboraviv da prasam kolko km pominuvaa Astrata 1.4 benzinec i 1.7 dizelot. Inaku jas mislam deka benzinec e po dobro. Imav nesto slusnato za Opel so Isuzu motor kao demek podobar od germanskiot dizel, ako znae nekoj nesto neka kaze fala odnapred.:salut:

Прв пат слушам за дизелашов, ама сепак бензинец си е бензинец. Ако планираш за подолго време да си ја чуваш нема да ти биде бучна после х број километри, поевтина е шо значи за парите за дизел моеш на бензинецот некои добри бандаши да му стаиш, и имаш можност за плин.

Прв пат слушам за дизелашов, ама сепак бензинец си е бензинец. Ако планираш за подолго време да си ја чуваш нема да ти биде бучна после х број километри, поевтина е шо значи за парите за дизел моеш на бензинецот некои добри бандаши да му стаиш, и имаш можност за плин.
Исузу моторите се вградуваа како замена за 1.7 D моторот на Опел/GM во 90-тите. Имаа доста добар квалитет, а беа надополнети и со турбо полнач. Но, Опел од 2000 па навака во соработка со Fiat ги развија 1.7 и 2.0 ЈТD/ECOTEC моторите кои се покажаа како достојна замена за моторите на Исузу.

Така да во споменатиот модел се вградува 1.7 моторот од Опел.

Инаку за издржливоста, секој мотор со домаќинско одржување (редовно менување масло/филтри/каши) и домаќинска вожња би достигнал 400-500 илјади километри без ремонт.

П.С. ДИЗЕЛИТЕ СЕ ПОИЗДРЖЛИВИ!

Fala mnogu za mislenjata, isto i jas sto bev slusnal od eden moj rodnina ja ima 1.7 dizel i veli deka nema nikakov problem samo nz kolku ima pominato.:vozbud:

Abe ne velam deka Hyundai Accent-ot ne e dobar, ama sepak Opelot mi e posimpaticen a plus toa gi sakam germanskite vozila. Sepak fala za komentarot. :)

Новава астра не е со исузу мотор ... иначе на корсата јас имам исузу мотор и сите викаат дека се доста квалитетни и издржливи ... за жал новиве опел дизел мотори не се погодени до толку :toe:

Исузу моторите се вградуваа како замена за 1.7 D моторот на Опел/GM во 90-тите. Имаа доста добар квалитет, а беа надополнети и со турбо полнач. Но, Опел од 2000 па навака во соработка со Fiat ги развија 1.7 и 2.0 ЈТD/ECOTEC моторите кои се покажаа како достојна замена за моторите на Исузу.

Така да во споменатиот модел се вградува 1.7 моторот од Опел.

Инаку за издржливоста, секој мотор со домаќинско одржување (редовно менување масло/филтри/каши) и домаќинска вожња би достигнал 400-500 илјади километри без ремонт.

П.С. ДИЗЕЛИТЕ СЕ ПОИЗДРЖЛИВИ!

Не реков ништо за издржливост, само нервира тропањето на дизелот после х километри, а бензинец си го има истиот нежен звук

Јас имав пријатно искуство со 1.7 ТД на Астрата од 1994 година, работеше одлично. Тетин ми од друга страна, купи гланц нова во 2002/3 1.7ДТИ и никако не ја управија, цело време имааа проблеми... Поделени ми се мислењата, ама сепак дизелот поради релативно малата потрошувачка ме влечи повеќе. И да, поарно да возам Астра отколку И20.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom