One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
И за што се одлучи сега??? Зашто и ја се мислам не знам шо да правам... Како шо читам вака, во ОНЕ мн краделе само додаваат дека трошиш повеке нет, а нема веза и ке ти дое поголема сметка за џабе.....

Уште немам ни јас одлучено, се мислам за оне само заради нетот 3 ГБ , но ќе видам неделава ...

тоа го знам, него некако го разбрав викса дека има апликација која го стопира интернетот кога ќе додје до вредноста која си му ја ставил како лимит.
него, колку ми е само криво што ја пропуштив оваа промоција за само 7 дена. го продолжив договорот претходно и сега имам само 300МБ :place:

Ајде провери во settings, connections дали имаш опција data usage. Таму имаш опција да си наместиш лимит каде што можеш да си поставиш одреден лимит после кој ќе ти се исклучи нетот а и одреден лимит на кој ќе ти даде само предупредување. Препорачливо е да ми дадеш инфо каков телефон користиш и која верзија на андроид па ако ти треба повеќе помош да ти дадам подетални инструкции.

п.с Земи со ново бројче со новата тарифа а ова заеби некој кој нема потреба од нет:)
just saying:)[DOUBLEPOST=1398805104][/DOUBLEPOST]
windows phone имам и со самиот телефон ми доага апликацијата, ама ете @milaa ти ја кажа онаа што е на андроид и ме поштеди од барање по таблетот знам дека и они имаа сами не се секавав како точно се вика.

гледаш незнаев како им е страната за да проверам сообраќај, нов сум на оне ми се простува. И искочи дека имам 4МБ повеќе од она што ми покажува на телефонот. Точно дека во зависност од тарифниот интервал има разлика во остварениот трансфер, ама па реално таа разлика неможе да биде 1ГБ нели. Затоа викам ако ти имаш трансфер 3гб пример, ќе си го ограничиш на 2гб (што е повеке од доволно за телефон) и ке си свиркаш. Еве јас што сум зависен од социјални мрежи за пола месец едвај 174МБ сум потрошил. Е да не дремам на јутјуб од телефон.

Секако дека не може да биде разликата 1гб ама ако си при крај пожелно е да проверуваш на нивната страна. И да користиш you tube 3 гига не се трошат така лесно. Јас и со користење на hot spot и симнување на некоја епизода кога немам друг избор не трошам 3ГБ.

мила, денес видов на самсунг с4 (не е мој тел) тоа дата јусеџ, и има вака, .... на 2гб вика дека ќе алармира, а дека горна граница е 5гб
е сега, пошто корисникот има од новиот пакет, дали ова значи дека тие 5гб автоматски ги превзема од ОНЕ и ги става како лимит? и дека кога ќе стигне на 5гб ќе се исклучи? .................. пробав да најдам јас сам да подесам на 4,5гб, да не биде “смешки“ со тие различни читања (од тел и од ОНЕ), но не ми успеа.
јас имам зте блејд Q, и еве на него сега видов дека може да се подеси лимитот.
фала

Како сте задоволни со мрежата на ОНЕ во и надвор од државава??

Мрежата е супер, ама интернетот е малку лош

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Дечки за тарифата Select Promo чув чудна работа од колешка, наводно ти биле дозволени 7 повици по 25 мин во месецот а после тоа се се тарифирало. Дали е колешкава збунета или навистина е така?

Дечки за тарифата Select Promo чув чудна работа од колешка, наводно ти биле дозволени 7 повици по 25 мин во месецот а после тоа се се тарифирало. Дали е колешкава збунета или навистина е така?
гарант е збунета.. јас сум на промо 399 и имам потрошено по 2000мин месечно.. повиците траеле и по 50-60 мин..

Sent from my B1-710 using Tapatalk

мила, денес видов на самсунг с4 (не е мој тел) тоа дата јусеџ, и има вака, .... на 2гб вика дека ќе алармира, а дека горна граница е 5гб
е сега, пошто корисникот има од новиот пакет, дали ова значи дека тие 5гб автоматски ги превзема од ОНЕ и ги става како лимит? и дека кога ќе стигне на 5гб ќе се исклучи? .................. пробав да најдам јас сам да подесам на 4,5гб, да не биде “смешки“ со тие различни читања (од тел и од ОНЕ), но не ми успеа.
јас имам зте блејд Q, и еве на него сега видов дека може да се подеси лимитот.
фала

Извини што каснам, не сум видела...Можеби веќе си се снашол. Не, самиот телефон не влече информација од операторот туку веројатно има некои предефинирани вредности кои треба да си ги подесиш како што ти одговара. Прво штиклирај Set mobile data limit, па потоа usage cycle стави од 1-30/31. и потоа кликни кај што се бројките за warning и лимит да наместиш колку сакаш да ти биде.

Еве и визуелна презентација:
http://virgin.tmtx.co.uk/faqs/item/?lc=en&p=zte_bladeiii&a=how_do_i_manage_the_data_usage&ap=2

гарант е збунета.. јас сум на промо 399 и имам потрошено по 2000мин месечно.. повиците траеле и по 50-60 мин..

Ti imas da vrtis samo na broevi na ONe ili na site operatori neograniceno kako sto e sega vo ponudata ???
I jas slusnav isto deka mozes samo da vospostavis do 20 povici na den posle toa imas obavezno skrieni tosoci ....i nie potpisavme dogovor na 499 den pa ce se cueme kako ce projdeme inaku pred potpisuvanje na dogovorot eden tip se bunese kako e mozno da mu naplatat 8 poraki vrtel i vo kontakt centar da mu objasnat i tuka se raspravase vo ONE salonot i nikoj ne znaese da mu objasni mu davaa objasnuvanje ce se sredi rabotata da ne se nervira a uste postrasno e sto covekot veli deka ne go ni zemal telefonot od kaj niv a potpisal za 799 den demek se neograniceno poraki zborenje na tel so drugi mrezi strasno bev svedok na sluckata ...
Edno prasanje dali kaj vas vi stignuvaat nesakani poraki da mora da gi deaktivirate ( isklucite )sto da isklucam sto nema da mi treba primer bi sakal da isklucam koristenje na interenet vo stranstvo kade da go napravam ova ajde pomos da ne bide kasno

Ti imas da vrtis samo na broevi na ONe ili na site operatori neograniceno kako sto e sega vo ponudata ???
I jas slusnav isto deka mozes samo da vospostavis do 20 povici na den posle toa imas obavezno skrieni tosoci ....i nie potpisavme dogovor na 499 den pa ce se cueme kako ce projdeme inaku pred potpisuvanje na dogovorot eden tip se bunese kako e mozno da mu naplatat 8 poraki vrtel i vo kontakt centar da mu objasnat i tuka se raspravase vo ONE salonot i nikoj ne znaese da mu objasni mu davaa objasnuvanje ce se sredi rabotata da ne se nervira a uste postrasno e sto covekot veli deka ne go ni zemal telefonot od kaj niv a potpisal za 799 den demek se neograniceno poraki zborenje na tel so drugi mrezi strasno bev svedok na sluckata ...
Edno prasanje dali kaj vas vi stignuvaat nesakani poraki da mora da gi deaktivirate ( isklucite )sto da isklucam sto nema da mi treba primer bi sakal da isklucam koristenje na interenet vo stranstvo kade da go napravam ova ajde pomos da ne bide kasno
вака.. мојата промоција е селект промо 399 од нова година без телефон. сигурно имам правено и над 20 повици дневно и ништо не ми наплатиле плус. повикот кон 181 се наплаќа плус и пораките во странство. не сум во можност да испратам слика од онлајн сметката. кон сите мрежи важи, не само кон оне. имам еден познат во оне кој не би ме лажел и баш ми кажа дека е навистина неограничено и дека нема никакви скриени трошоци.

несакани пораки од типот на промоции, наградни игри и слично не ми стигаат зошто со потпишувањето на договорот избрав да не ми испраќаат такви пораки. а за интернетот во странство, имаш опции во телефонот (барем за андроид) а како опција која ја нуди оне незнам дали има и колку чини. најдобро да ти кажат во салон... моето искуство со оне е прилично позитивно навистина сум задоволен

Некој да не има CAM модул? Имам едно прашање

Некој да не има CAM модул? Имам едно прашање

Јас имам.[DOUBLEPOST=1399944076][/DOUBLEPOST]

Какви несакани пораки? За наградни игри или слично? Инаку можеш да побараш на 181 да ти исклучат интернет во роаминг, еднократно се наплаќа 90мкд мислам, не сум сигурна за цената и моја препорака е да ја исклучиш системски затоа што преку телефон не ти е сигурно. Не знам за што се жалел типот ама со сигурност тврдам дека повици кон регуларни броеви на оне, вип и т-мобиле не се наплаќаат како и пораки кон истите. Ама се наплаќаат повици и пораки кон специјални броеви на пр. такси компании, донации, наградни игри.

Јас имам.[DOUBLEPOST=1399944076][/DOUBLEPOST]

Има ли начин да наместам секогаш кога ќе пуштам на еуроспорт прв јазик да биде српски, а не обратно? На почетокот ми беше и преводот исклучен ама сега гледам автоматски се пушта македонски, а никаде не наместив тоа :)

Има ли начин да наместам секогаш кога ќе пуштам на еуроспорт прв јазик да биде српски, а не обратно? На почетокот ми беше и преводот исклучен ама сега гледам автоматски се пушта македонски, а никаде не наместив тоа :)

За CA модулот единствено мени е она на телевизорот, немаат посебно мени со подесувања како ресиверите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom