One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Не се замарам, туку ги критикувам...Темава е колку што знам за генерална дискусија на операторот One. Давам само критика дека делот од компанијата кој што е задолжен за оваа проблематика смрди.
Не знам зошто и воопшто влегуваш во одбрана на некој што продава производ за 30% поскап од реалната цена на пазарот и го оправдуваш.
Не го бранам операторот ниту ја оправдувам цената на телефонот, туку само можноста да секој си работи онака како мисли дека е најдобро за него. Но штом кај сите оператори е слична политиката за цените на телефоните и таа трае со години, очигледно дека им одговара тоа. А купувачот/корисникот сам ќе си одлучи дали тоа му одговара или не.
Како што гледаш од цените на оне, очигледно е дека сакаат телефоните за добра цена да им ги продадат само на оние со големи претплати. На тие со помали претплати не се заинтересирани да им продадат телефон. Тоа е нивната логика на работење, да те натераат да земеш тарифа со повисока претплата.

Здраво дечки, сакам да прашам како сте задоволни од 3G интернетот на One пошо јас сум моментално на T-Mobile али сакам да се префрлам. Имав дома нет од One до пред некое време не бев баш задоволен, па затоа ме интересира како им е 3G-то. Исто така сакам да ве прашам за ова Select Promo ако користи некој дали има некоја цака у понудата пошо далеку подобро ми изгледа од останативе понуди у операторите. Сакам да ја земам таа со 10 гб интернет, едино шо знам дека се доплаќа е ако го надминеш лимитот на интернетот. Фала, поздрав :D

Здраво дечки, сакам да прашам како сте задоволни од 3G интернетот на One пошо јас сум моментално на T-Mobile али сакам да се префрлам. Имав дома нет од One до пред некое време не бев баш задоволен, па затоа ме интересира како им е 3G-то. Исто така сакам да ве прашам за ова Select Promo ако користи некој дали има некоја цака у понудата пошо далеку подобро ми изгледа од останативе понуди у операторите. Сакам да ја земам таа со 10 гб интернет, едино шо знам дека се доплаќа е ако го надминеш лимитот на интернетот. Фала, поздрав :D
Никаво им е 3г-то од One, само во цента е подобро од тaа на T-Mobile. Jас пак направив обратно од тебе One -> Т-Mobile.

Ќе може ли некој да ми каже отприлика за колку време доаѓаат овие од оне за местење на интернет.пред 20 дена склучив договор овие уште ги нема.се јавив прашав ми викаат немаат информации.до толку ли се влечкаат?

Jas ne znam vo ovoj vek da cekas da ti dojdat 20 dena da namestat internet a im davas tvoi pari mislam, ti si si kriv sto uopste so ONE si fatil rabota, ama ti si znaes.:cautious:

Се мислам за SELECT Promo S и таа од вип што е новата понуда од 555 денари ... Повеќе сум за оваа од оне ради нетот 3 гб додека од вип иако пишува неогранчен сепак до 1 гб после успорува .. Некои искуства со нетот каде е подобар ?

Се мислам за SELECT Promo S и таа од вип што е новата понуда од 555 денари ... Повеќе сум за оваа од оне ради нетот 3 гб додека од вип иако пишува неогранчен сепак до 1 гб после успорува .. Некои искуства со нетот каде е подобар ?
Оне, Вип немаат салам мрежа за интернет не праам муабет тоа ни 1Г немаат камо ли 3Г.

Оне, Вип немаат салам мрежа за интернет не праам муабет тоа ни 1Г немаат камо ли 3Г.

Што се однесува до кај мене во врска со интернетот кај вип лета (3г) а додека кај оне е очајна брзината (реон Чаир) , џабе и 10 гига да ти дадат ако во подрачјето во кое најчесто се движиш не е добар нетот.

И за што се одлучи сега??? Зашто и ја се мислам не знам шо да правам... Како шо читам вака, во ОНЕ мн краделе само додаваат дека трошиш повеке нет, а нема веза и ке ти дое поголема сметка за џабе.....

ке инсталираш програма за контрола на тоа колку си потрошил и ке поставиш лимит пример ако ти е 5гб ке се ограничиш на 4 ако ти дојде поголема сметка приговор и ке пријавиш во аек е на нив ке мора да им дадат детален опис колку си потрошил.

ке инсталираш програма за контрола на тоа колку си потрошил и ке поставиш лимит пример ако ти е 5гб ке се ограничиш на 4 ако ти дојде поголема сметка приговор и ке пријавиш во аек е на нив ке мора да им дадат детален опис колку си потрошил.
ова многу ме интересира. може да бидеш подетален? која програма, од каде, и сл детали.
верувам дека и други би сакале да научат

ова многу ме интересира. може да бидеш подетален? која програма, од каде, и сл детали.

Ако користиш андроид во самиот телефон имаш data usage опција, каде што можеш да следиш колку и на што трошиш. На playstore има исто мал милион апликации за таа намена. Во секој случај тие треба да ви бидат само ориентационо колку трошите, затоа зависно од тарифниот интервал фактичката состојба може да се разликува од онаа на операторот. (Не многу ама better safe than sorry) Што значи најдобро е да се проверува на нивните сајтови.
За ОНЕ: https://proveri.one.mk

windows phone имам и со самиот телефон ми доага апликацијата, ама ете @milaa ти ја кажа онаа што е на андроид и ме поштеди од барање по таблетот знам дека и они имаа сами не се секавав како точно се вика.
Ако користиш андроид во самиот телефон имаш data usage опција, каде што можеш да следиш колку и на што трошиш. На playstore има исто мал милион апликации за таа намена. Во секој случај тие треба да ви бидат само ориентационо колку трошите, затоа зависно од тарифниот интервал фактичката состојба може да се разликува од онаа на операторот. (Не многу ама better safe than sorry) Што значи најдобро е да се проверува на нивните сајтови.
гледаш незнаев како им е страната за да проверам сообраќај, нов сум на оне ми се простува. И искочи дека имам 4МБ повеќе од она што ми покажува на телефонот. Точно дека во зависност од тарифниот интервал има разлика во остварениот трансфер, ама па реално таа разлика неможе да биде 1ГБ нели. Затоа викам ако ти имаш трансфер 3гб пример, ќе си го ограничиш на 2гб (што е повеке од доволно за телефон) и ке си свиркаш. Еве јас што сум зависен од социјални мрежи за пола месец едвај 174МБ сум потрошил. Е да не дремам на јутјуб од телефон.

тоа го знам, него некако го разбрав викса дека има апликација која го стопира интернетот кога ќе додје до вредноста која си му ја ставил како лимит.
него, колку ми е само криво што ја пропуштив оваа промоција за само 7 дена. го продолжив договорот претходно и сега имам само 300МБ :place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom