On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање дали корисниците на WDSL можат наскоро да бидат префрлени на WIMAX технологија и на тој начин да добијат поголеми брзини и сообраќај???????

Пред некој да ме брише јас да прашам...........

Imam eden problem i ve molam ako moze da mi pomognete. Imam eden desktop kompjuter i na nego imam wlan i lan. Preku lan-ot dobivam internet od On.Net
Wadsl. A preku wlan-ot sakam da mu dadam internet na Lap top-ot. Na nivnata konekcija i napraviv share za da moze da dobijam internet na lap topot. Mrezata ja srediv da moze da se gledaat dvata kompjutera preku wlanot. Im staviv IP adress i subnet mask na desktop kompjuterot i IP address, subnet mask i default geteway na lap topot i se gledaat megu sebe. Pisav pred saat vreme na nekoj od on net i mi rece da gi selektiram local area conection i wlan i da im napravam bridge connections. Go napraviv toa, megutoa vednas mi prekina internetot. Pa posle toa pocna da mi pojavuva greska 691. 769 no im gi trgnav driverite za lanot i wlanot i povtorno gi staviv i profunkcionira. Probuvav pak za da mozam da napravam bridge, za da mozam da dobijam internet na lap topot megutoa pak istoto mi go napravi. Sto treba potocno da napravam za da mozam da dobijam internet i na lap topot. Blagodaram mnogu za pomosta.

Imas dve opcii za da go resis problem,pretpostavuvam deka imas dve winxp mashini i dve mrezni karticki od koja sto ednata ti e bezicna karticka na kompjuterot i laptopot.

Togas treba da napravis ad-hoc WIFI povrzuvanje so toj na laptopot da bidat vo ista mreza i da go aktiviras network brigde ili racno da podesis roturanje na Internetot od LAN kartickata.

NAT rutiranje vo WinXP pobaraj na google .
http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/wxpbrdge.html

http://www.petri.co.il/configuring_routing_in_w2k_pro_xp_pro.htm
nema nekoja filozofija mnogu e ednostavno,prviot cekor e najlesen .

Dobro ti rekle.....

Imam eden problem i ve molam ako moze da mi pomognete. Imam eden desktop kompjuter i na nego imam wlan i lan. Preku lan-ot dobivam internet od On.Net
Wadsl. A preku wlan-ot sakam da mu dadam internet na Lap top-ot. Na nivnata konekcija i napraviv share za da moze da dobijam internet na lap topot. Mrezata ja srediv da moze da se gledaat dvata kompjutera preku wlanot. Im staviv IP adress i subnet mask na desktop kompjuterot i IP address, subnet mask i default geteway na lap topot i se gledaat megu sebe. Pisav pred saat vreme na nekoj od on net i mi rece da gi selektiram local area conection i wlan i da im napravam bridge connections. Go napraviv toa, megutoa vednas mi prekina internetot. Pa posle toa pocna da mi pojavuva greska 691. 769 no im gi trgnav driverite za lanot i wlanot i povtorno gi staviv i profunkcionira. Probuvav pak za da mozam da napravam bridge, za da mozam da dobijam internet na lap topot megutoa pak istoto mi go napravi. Sto treba potocno da napravam za da mozam da dobijam internet i na lap topot. Blagodaram mnogu za pomosta.
i jas doma go imam istoto kupiv usb wirelees i go vrzav na sledniov nacin
Naa taa kartica koja sto vlece internet desen klik sharing napravi na konekcija i ke te prasa so koja ke ja odberes drugata kartica (vo mojot slucaj virellees)sto ti e za delenje Vtorata avtomatski ke si stavi ip od rangot na 192.168.0.1 i nema da ima gateway samo dodadi i dns (od tvojot isp) polse na laptopot stavi gi avtomatski da zema ip addressa ili stavi go vo rangot 192.168.0.2 (kaj mene e na auto zaso usb izigrava ruter) i raboti nema gajle :)
Znaci da rezumirame delis konekicja na taa sto ti velece int so taa sto ti e slobodna (ke si stavi ip setinzi sama slobodnata kartica) samo stavi dns, na laptopt stavi ip od istiot rang i dns poz :)

Едно прашање дали корисниците на WDSL можат наскоро да бидат префрлени на WIMAX технологија и на тој начин да добијат поголеми брзини и сообраќај???????

Чекај или јас ум ја утнал работава или но.нет немаат WIMAX ... ако сум утнал нешто проштевајте ....

После поминувањето на 15 гига трансфер, на колу ја намалуваа брзината? Неможам да го најдам договорот, мислам 64/64 Kbps беше.
Еве мене колку ми е. Да си го најдам модемот ќе го ставам. Подобро на дајал ап отколку вака

302706005.png

После поминувањето на 15 гига трансфер, на колу ја намалуваа брзината? Неможам да го најдам договорот, мислам 64/64 Kbps беше.
Еве мене колку ми е. Да си го најдам модемот ќе го ставам. Подобро на дајал ап отколку вака

302706005.png

32/32kbps колку што памтам, ама не сум сигурен.

302706005.png
би сакал да ти изразам сочуство :smir:
ама пак уше 26 часа се во прашање.... ќе поминат... :helou:

302706005.png

Брзината после поминување на лимитот мислам дека се намалува на 32/32, ама ништо не е ова кај еден другар 10 кб/с идеше... Ај стрпи се уште малце, еве кај е први. :)

Договорот ми завршува за 60 дена, што потоа? Има некоја процедура, ќе дојдат да си собаерат опремата? Сакам да се префрлам на друг провајдер

Најави се кога ќе останат околу 30 дена, да не се продолжува автоматски договорот ако не го откажеш во тој рок, прочитав такво правило пред некој пост...
После ќе дојдат да си ја соберат опремата :)

Епа што тогаш прашуваш како да го раскинеш?
Иначе не е работата дали ти е добар или не. За исти пари имаш подобар, со подобри услови...:)

Se slozuvam so tebe ima podobar internet od on net

Пред некој да ме брише јас да прашам...........

Он.нет ко што знам не работи на WiMax, а мислам дека нема ни да се префрлат кога веќе почнуваат со Adsl2+. Препорака :) стави си адсл2 имам дома корне 10мбпс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom