Ima edna Rabota i se vika CITANJE MEDZU REDOVI ako ja znaes ubotrebi ja:pos2:vlatko напиша:Ова за тебе екстра?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ima edna Rabota i se vika CITANJE MEDZU REDOVI ako ja znaes ubotrebi ja:pos2:vlatko напиша:Ова за тебе екстра?
Koja konekcija ja imashJane напиша:
burglar напиша:Okey, но јас сепак мислам дека ќе се подобри конекцијата. Во секој случај баш ме интересира на tracert на gateway-от на on.net колку е каснењето по hop(нормално ако е ова возможно да го tracert-аш).
јас сум на братот на off.net и редко можам да се пожалам, сем за лимитот и цената
![]()
Go2bed напиша:епа тогаш работава е македонската .....ќути и :pusk:.............зашто вака ништо нема да се смени
768/128 8GBSuBZerO напиша:Koja konekcija ja imash
ti?
прво нема потреба од објаснување, јасно ми е шо се случува со мрежата, колку толку имам познавања за вајрлес мрежи.Acid напиша:Josif, колку пати да ти објаснам:
Јас и ти го имаме истиот проблем. И двајцата се поврзуваме на базната станица во Карпош. Претпоставувам дека си на Карпош поради тоа што ip адресите ни се различни за некоја бројка (ист ip pool). Има сјајни периоди кога интернетот ми лета и со 550kbps, но има и катастрофални периоди кога знае да падне и под 100kbps.
Не те лажат од Он.нет, проблем е со базната. И им верувам кога ќе речат дека ќе биде средено наскоро, затоа што сите базни станици што беа проблематични (нерези, влае на пример) ги средија до сега. Исто така, го појачаа линкот како што ветија (и тоа точно за 14 дена откако ми кажаа дека за 2 недели ќе го средат).
Што би ти препоралал? Имаш 2 варијанти.
- Да поднесеш приговор во салонот во центар или карпош и да чекаш додека се среди базната (како мене).
- Да го раскинеш договорот и да си фураш на некој друг провајдер.
Се друго би било излишно, нели? :wink:
И да, јас лично сум задоволен. Сум бил и на Мт ("златниот" период кога немаше лимит), и на Телекабел. Телеком ме ошурија со цените, а од Телекабел никогаш не видов поголема брзина од 256. Едноставно, секогаш ми викаа "ќе провериме и ќе ви се јавиме" и ми спуштаа слушалка, без да ми земат телефонски број или да ми кажат пријатно. Он.нет до сега ми е најдобриот избор, за мене лично... За вас - вие си знаете.